Weekendoverzicht

Voor de wegrenners huppelt het seizoen op haar laatste benen. Volgend weekend nog en het zit er op. Pieter Jacobs is in ieder geval nog niet koersmoe en pakte uit met een dubbel. Brent Blommen fietst in de cross op volle toeren.
Via overwinningen in Bornem en Kieldrecht dikte Pieter Jacobs de afgelopen dagen zijn zegestand aan tot zeven eenheden. In Bornem maakte hij deel uit van een kopgroep van acht die zich na goed twee uur wedstrijd in twee schijfjes vormde. Op de streep bleek Jacobs daarvan de snelste. Zaterdag haalde hij het in Bornem met kleine voorsprong.
Zaterdag koersten de juniores in Donk . Daar moest een kopgroep van 14 renners lang strijden om definitief uit de greep van de groep te geraken. Eens dat gebeurd, was het duidelijk dat men vooral met de drie Noren in de kopgroep zou moeten rekening houden. Ze bleken heel sterk en wonnen dan ook met Tobias Halvorsen die zich de snelste toonde. Joris Haex spurtte zich naar de vierde plaats en werd daarmee de beste Limburger.
Langzaam maar zeker gaat de focus van de weg naar het veld. En daar doet Lummen Brent Blommen het uitstekend. Een week geleden behaalde de Limburgse nieuwelingenkampioen en winnaar van de bronzen medaille op het BK zijn eerste zege in het veld. Dit weekend ging hij op zijn elan verder met zaterdag winst in Alsemberg en zondag in Nossegem.
De aspirantjes streden zondag in Tessenderlo al voor de provinciale veldrittitels. Volgende renners kregen de fel begeerde rood-witte kampioenentrui  om de schouders: Ryan Laenen (12-jaar), Neo Tielens (13 jaar) en Matisse Geraerts (14 jaar). Bij de meisjes gingen de titels naar Lieze Boons, Emma Szekely en Jade Hilven.

Share