WK Zolder

Datum: 
30 jan 2016
Categorie: 
jun
Toptien: 
  1. Jens Dekker
  2. Mickael Crispin
  3. Thomas Bonnet
  4. Kevin Kuhn
  5. Thomas Pidcock
  6. Joakob Dorigoni
  7. Jappe Jaspers
  8. Ivan Alberto
  9. Matthieu Legrand
  10. Niklas Marki
verslag: 

Als het niet goed is moeten we het durven zeggen. En voor de Belgische juniores was het niet goed. Amper één renner in de toptien is te weinig voor een veldritland. Men had vooraf zeker meer verwacht. Ook van Jappe Jaspers die na een wat mislute start zijn best deed om toch nog mee te spelen voor de wereldtitel, maar uiteindelijk toch nooit de evenknie was van de nieuwe wereldkampioen Jens Dekker en de Fransen Crispin en Bonnet.
Jaspers werd uiteindelijk zevende en dat is een teleurstelling. Rombouts en Vandebossch moesten krasselen om de top twintig te halen. Maar laten we het ook weer niet dramatiseren. Dit is het resultaat van één dag. En een verloren veldslag betekent niet alles. Hard blijven werken en wie weet over een paar jaar...
Dat geldt ook voor Jens Dekker, neefje van Eric. Hij was dit jaar (samen met Jaspers) één van de vaandeldragers van deze lichting. Hij won vorige week de wereldbeker en hij is nu ook wereldkampioen. Dat belooft. Het is een adelbrief maar ook voor hem blijft hard werken de boodschap.