Wouters en Meeus provinciale kampioenen

Ook al moesten nogal wat sterke Limburgse renners forfait geven wegen andere verplichten, toch mag Limburg fier zijn om haar twee kampioenen Wouters en Meeus.
Twee jongens die nog bijzonder veel plezier beleven aan het behalen van zo’n trui en ook voor het eerst provinciaal kampioen werden. “Dit is echt wel het hoogtepunt voor mij”, aldus een breed lachende Wouters. Zelden hebben we een elite z/c zo gelukkig gezien met het behalen van de provinciale titel. “Een gans jaar met deze trui mogen rondrijden is echt wel de max. Ja ik ga hem iedere wedstrijd met fierheid dragen. Ik was echt naar hier gekomen de titel te winnen. Sinds mijn overwinning in Kortessem heb ik me volledig op dit PK geconcentreerd. Nu kan mijn seizoen helemaal niet meer stuk. Het ging zeker niet makkelijk. Vooral Geysen en Helven maakten het me bijzonder moeilijk. Jongens wat kunnen die twee hard fietsen.”


Ook Jordi Meeus stond apetrots op het podium. “Hoe slecht kan een PK vallen”, zei Dries Lehaen (trouwens dit weekend eindwinnaar van Trofee Oost-Vlaanderen) ons vooraf. “Dat ze Meeus vooraf al maar de trui geven.” En Dries kreeg gelijk. “Toch ging het niet gemakkelijk” benadrukte Jordi. “Maar ik ben heel blij met deze titel. Alleen jammer dat ik net niet als derde finishte. Dan had ik ook nog op het podium gestaan. Maar zo is het best ook wel goed.”

Share