Wouters wint in Walhain

Natuurlijk speelt ook in Wallonië het Coronavirus de wielersport parten. Maar in tegenstelling tot in Vlaanderen en zeker in Limburg slaagt Guy Crasset, de man die gewoon wielrennen in- en uitademt, er in om wekelijks voor koersgelegenheid te zorgen. Ook voor hem geen makkelijke opdracht. Zo mochten er bijvoorbeeld afgelopen weekend in Walhain-St.-Paul op bevel van de gouverneur van Waals-Brabant met uitzondering van de ouders van de renners geen toeschouwers in de start- en aankomstzone. Als organisator niet makkelijk om zoiets te handhaven.
Maar er was weer koers en dat was het belangrijkste voor de renners die meer en meer naar die ECW-wedstrijden afzakken. In totaal waren ze zaterdag in Walhain met 333 waarvan 175 voor de wedstrijd voor eliten, beloften, juniores en masters A. De wedstrijd werd beslecht in een massaspurt die gewonnen werd door nationaal tijdritkampioen Rutger Wouters. Hij kwam als eerste uit de laatste bocht en gaf die koppositie niet meer af. Goed voor zijn derde seizoenszege.
Er was ook een nieuwelingenwedstrijd. Daarvoor stonden ze met 48 aan de start. De winst ging daar naar Baptiste Snoeckx voor Sente Sentjens. Robbe Geuens werd vierde.

Share