Zepperen

Datum: 
11 sep 2016
Categorie: 
el/bel
Dln: 
47
Toptien: 
  1. Robin Mertens
  2. Timothy Stevens
  3. Ruben Van der Haeghen
  4. Kristof Dockx
  5. Rutger Wouters
  6. Dries Lehaen
  7. Dries Verstrepen
  8. Gert Claes
  9. Kevin Suare
  10. Michael Blanchy
verslag: 

Vijf vingers gingen de hoogte in toen Robin Mertens in Zepperen als eerste over de aankomst flitste. In een spurt met acht toonde hij zich een klein half wieltje sneller dan uitblinker Timothy Stevens.
Het spel zat meteen op de wagen in deze avondwedstrijd georganiseerd door de mensen van het team Profel-United Cycling. Uiteraard waren de renners van dat team gemotiveerd om er het beste van te maken. Met acht stonden ze aan de start. Maar ze hebben hun bestuur uiteindelijk toch geen overwinning kunnen bezorgen. Even leek het er zelfs op dat ze voor de kleine kruimeltjes moesten strijden toen iets voor halfwedstrijd onder impuls van een zeer aanvalslustige Timothy Stevens  een kopgroep van zo’n vijftien renners afzonderde zonder daarbij iemand van Profel. Maar ze zetten zich alle acht aan kop van de groep en sleurden tot de kloof op de leiders was overbrugd.
Eens de samensmelting een feit was het andermaal Stevens die wegwipte. Dit keer kreeg hij zeven renners mee en dit keer was er met Van der Haeghen, Wauters (woensdag nog winnaar) en Lehaen ook een sterke delegatie van Profel vertegenwoordigd. Maar ook Robin Mertens was mee en met hem moet men in een sprint altijd rekening houden. De renner van Veranclassic zat goed geplaatst in de sprint die door Lehaen van ver op gang werd getrokken voor zijn ploegmaat Wouters. Mertens wachtte zijn moment af, kwam op het gepaste moment uit het wiel en bleef nipt Timothy Stevens voor. (fv)