Zutendaal

Datum: 
3 sep 2016
Categorie: 
jun
Dln: 
32
Toptien: 
  1. Gerben Thijssen
  2. Wout Huygen
  3. Robin Radoux
  4. Jeroen Van Krimpen
  5. Martijn Knoppert
  6. Bjorn Vandebeek
  7. Jarno Van Esch
  8. Dries Van Bun
  9. Jarno Mondelaers
  10. Tom Vuchelen
verslag: 

Een week geleden viste Gerben Thijssen in Kortessem net achter het net. Zaterdag in Zutendaal liet hij zich niet verrassen en spurtte hij zijn vijf medevluchters quasi van de foto.
Goed voor al zijn 6de zege van het seizoen maar zijn eerste in een ‘kermiskoers’. “Winnen in kleinere wedstrijden is zeker niet gemakkelijk”, benadrukt Thijssen. “Daarin wordt er constant op het wiel gereden. Zoals ik vorige week in Kortessem nog mocht ondervinden. Nu maakte ik weer deel uit van een kopgroep van zes. Vorige week leerde ik dat ik in de slotronde niemand nog ruimte mocht geven. Dat deed ik nu ook niet.”
Uiteindelijk spurtte de Genkenaar bij manier van spreken iedereen van de foto op zijn nieuwe Ridley, de fiets waarop hij ook volgend jaar in het Lottoteam zal rijden. “Nu een beetje noodgedwongen”, vertelt Gerben. “Onlangs werden er bij ons thuis zes fietsen gestolen. Zowel mijn wegfietsen als tijdritfiets werden ontvreemd. Ik zat dus zonder. Daarom vroeg ik aan de verantwoordelijken van Lotto-Soudal U23, waarvan ik volgend seizoen deel uit maak, of ze niets voor mij konden betekenen. En al snel was het geregeld, waarvoor ik hen uiteraard heel dankbaar ben.”Het waren Bjorn Vandebeek en Jeroen van Krimpen die op ongeveer 20km van het einde de wedstrijd beslisten. Thijssen dichtte met Knoppert, Radoux en Huygen de kloof. Meteen was de beslissing gevallen. En dat zestal spurtte voor de zege.