Zutendaal

Datum: 
3 sep 2016
Categorie: 
el/bel
Dln: 
84
Toptien: 
  1. Thimo Willems
  2. Tom Verhaeggen
  3. Ross Lamb
  4. Marc Goos
  5. Thijs De Lange
  6. Alfdan De Decker
  7. Maxim Panis
  8. Benjamin Sydlik
  9. Kristof Houben
  10. Bram De Kort
verslag: 

Het beloofde een spannende strijd te worden tussen Sven Noels en Rutger Wouters met als inzet de eindzege in het mabs4.0-euregioklassement. Voor de start van de slotwedstrijd bedroeg het verschil amper vijf punten. Maar van strijd was geen sprake. Uiteindelijk kwam Noels nooit in moeilijkheden.Het was te verwachten dat Noels zijn gunstige leidersplaats, die hij na zijn overwinning in Kerniel bemachtigde ten nadele van Wouters, zou kunnen consolideren. Noelske was immers de jongste weken heel sterk bezig. Zo werd hij afgelopen week nog twee keer tweede. “En toch was ik er niet gerust in”, bekende hij na afloop. “Rutger is snel en ik ben dat veel minder. Ik verwachtte wel dat hij mij in deze slotwedstrijd goed in het oog zou houden en dat ik zeker niet zonder hem zou kunnen wegrijden. En in de spurt met een grote groep zitten er dan al snel enkele jongens tussen. Vier of vijf zou al genoeg zijn om mijn leidersplaats te verliezen.”
Uiteindelijk was er zelfs geen rekenwerk nodig. Na wat schermutselingen tijdens de aanvangsronden, raakten 14 renners vooruit. Wat later werden ze achterna gezeten door een groep van 22. In geen van beide groepen zaten Noels en Wouters. En vermits renners vanaf de 36ste plaats allemaal evenveel punten krijgen, was toen het verdict al gevallen.
“Natuurlijk is dit niet fijn koersen maar mijn enige betrachting vandaag was mijn leidersplaats in het klassement met hand en tand verdedigen. De rest was van ondergeschikt belang. En dat is me wonderwel gelukt. En zondag koersen we weer zoals het een echte coureur betaamt”, lachte een gelukkige Noels die de dag nadien in de interclub in Meerhout 6de werd en Rutger Wouters 11de.
De kopgroep van 14, waarin niemand met klassementsambities, werd nooit bedreigd door de 22 achtervolgers. Bij de leiders een sterke Thimo Willems, dit jaar nog niet gewonnen maar voor de wedstrijd door concurrenten wel al aangewezen als favoriet wegen sterk bezig. En dat bleek ook. Op de slotklim verraste hij zijn medevluchters en won met kleine voorsprong.  “Ik ben dan wel geen Limburger maar mijn grootouders zijn van Lanaken, op slechts een boogscheut van hier. Zij zullen super tevreden zijn”, aldus de winnaar. Maxim Panis werd met een 7de plaats de beste ‘echte’ Limburger.