Kersverse prof Kielich speelt Playstation

Zopas maakte het veldritteam Iko-Crelan bekend dat de 22-jarige Timo Kielich uit Alken bij hen een profcontract heeft getekend. Daarmee wordt de gewezen nationale beloftenkampioen, die vorig jaar brons behaalde op het WK, naast Quinten Hermans en Laura Verdonschot de derde Limburgse profveldrijder.
“Eigenlijk ben ik al profs sinds 1 september”, verrast Kielich. “Maar om ik weet niet welke reden heeft de ploeg het pas nu bekend gemaakt. Misschien wilde ze wachten tot ik de competitie zou hervatten? En ikzelf wilde de eer aan hen laten.”

Proficiat Robbe Ghys

Een wereldtitel heeft Robbe Ghys zijn pistemaat Kenny De Ketele niet als afscheidscadeau kunnen schenken. Maar een bronzen plak was ook zeer mooi. Daarvoor hebben ze keihard geknokt. Alleen waren zoals verwacht de Denen Morkov en Hansen, en in mindere maten de Italianen die zilver behaalden, iets te sterk.
Had er meer dan brons ingezeten voor de Belgen? “Misschien wel maar dan had echt alles moeten meezitten”, aldus Robbe Ghys na afloop. “Indien de tegenstand iets langer had geaarzeld toen we halfweg een gooi naar een bonusronde deden, dan had de titel erin gezeten.

Kielich tekent profcontract

Nadat zopas Milan Fretin en Kamiel Bonneu een handtekening zetten onder een profcontract bij het team Sport Vlaanderen – Baloise, deed met Timo Kielich dat nog een derde Limburger. De pas afgestuurde bachelor in de sportwetenschappen uit Alken wordt prof het veldritteam Iko-Crelan.
Wegens een ontsteking aan de knie, opgelopen na een val in september, is Timo nog niet aan zijn veldritseizoen kunnen beginnen.
De komende wegcampagne zal Kielich de kleuren van Alphecin-Fenix development verdedigen.

Fretin en Bonneu prof bij Vlaanderen

Met Milan Fretin uit Genk en Kamiel Bonneu uit Hamont tekenden zopas twee Limburgse beloftevolle renners een profcontract bij Sport-Vlaanderen Baloise.
De 20-jarige Fretin reed bij het beloftenteam van Lotto-Soudal U23 een zeer sterk en regelmatig seizoen. Ondanks heel wat tegenslagen fietste hij tal van dichte ereplaatsen in grote wedstrijden bij elkaar zoals tweede plaatsen in de Omloop het Nieuwsblad en in de memorial Bjorg Lambrecht. Als ook overwinningen in Oudenburg en een rit in de Ronde van Oost-Vlaanderen.

Veldritkampioenschappen in Eversel

In Heusden Eversel streden de dames voor de titels van provinciaal kampioen veldrijden. Ondanks een zadelbreuk ging bij de eliten de titel naar de Truiense Nathalie Bex. Hanne Gevers werd kampioen bij de juniores, Kaylani Bartels was de beste Limburgse bij de eerstejaars nieuwelingen en Emma Szekely bij de tweedejaar. Brenda Kaczmarczyk werd kampioen bij de dames-masters.
Zaterdag waren er eveneens in Eversel de provinciale veldritkampioenschappen voor aspiranten. Mathiz Tielens (12 jaar), Siebe Verbraeken (13) en Stan Cuypers (14) mochten de fel begeerde wit-rode kampioenentrui aantrekken.

Niels Driesen fier op die titel

Wielrennen zit Niels Driesen, als zoon van Tony, destijds een zeer sterk jeugdrenner die enkel door een zware val een droom als prof door de vingers zal glippen, in de genen. En dat heeft deze talentvolle knaap uit Nieuwerkerken het afgelopen seizoen laten zien met onder meer die prachtige nationale titel. Ook voor hem gold nadien de regel dat winnen in de driekleur geen sinecure is. Het lukte hem enkel nog in Orroir. Maar met in totaal maar liefst 15 top-5 plaatsen heeft hij zeker bewezen uit sterk koershout te zijn gesneden.

Thonnon nieuwe STER der juniores

Senne Thonnon (19) uit Mal bleek het afgelopen seizoen de meest regelmatige junior, met Sterwinnaar Jonathan Vervenne (19) uit Riemst als heel goede tweede en Senne Hulsmans (19) uit Lommel als meest succesvolle junior. Thonnon: “Ik ben vooral fier op mijn prestaties in de grotere wedstrijden zoals in Romsée, Jemeppe en de Ster. Het meest tevreden kijk ik terug op de afgelopen Ster waarin ik de proloog won en daarna in mijn eigen streek met geel mocht rondrijden”, stelt hij. “Het was voor mij een zeer goed seizoen. Ik kan dan ook met vertrouwen mijn overstap naar de beloften maken.

Pagina's