Hulsmans geklopt door Moonen

Na de gebruikelijke schermutselingen tijdens de eerste koershelft raakten uiteindelijk vier renners voorop. Daarbij de Limburgse zegekaper Senne Hulsmans. Maar ook Joren Bijnens, Victor Hannes en Zeno Moonen waren mee. Dit viertal moest tot de slotronde knokken om vooruit te blijven. Dat lukte. Ze spurtten dan ook voor de zege. Wellicht zou dat een kolfje naar de hand van Senne Hulsmans worden. Hij zou wel naar zijn 10de seizoenszege spurten. Toch niet. Eerstejaars nieuweling Zeno Moonen zette zich van ver op kop en Hulsmans raakte er niet meer over.

Wouters - Waas

Wouters behaalde zaterdag in Nieuwerkerken-Waas zijn 22ste zege van het seizoen. Hij blijft dus gewoon doorgaan. Met of zonder kampioenentrui... het maakt hem niet uit. Winnen blijft hij doen. Dit keer was hij de beste in een interclubwedstrijd over 156km. In een spurt met twee haalde hij het van Ylber Sefa. Nationaal kampioen Jelle Mannaerts spurtte zich een minuutje later naar de zesde plaats. (foto van Glenn Hofkens)

Wouters wint in St.-Pauwels

Rutger Wouters heeft in St.-Pauwels zijn 21ste zege van het seizoen behaald. Hij was er de beste van een lot van 111 deelnemers. Nadat hij het tijdens het eerste koersuur al een paar keer had geprobeerd, raakte hij uiteindelijk vooruit in gezelschap van 15 collega's. Ze behaalden een maximale voorsprong van anderhalve minuut. De kopgroep spurtte voor de zege. Wouters haalde het voor Cobbaert en Vanoverschelde.

Meeus derde in Noorwegen

Jordi Meeus heeft vandaag een fraaie derde plaats behaald in de internationaal sterk bezette wedstrijd 'GP Gylne Gutuer' UCI 1.2 in Noorwegen. Deze wedstrijd over 174 km, met 34 onverharde sectoren, werd gewonnen door de Noor Skjerping, voor de Deen Hulgaard en Meeus. Jordi rijdt volgend weekend nog de Kustpijl en de Omloop van Midden-Brabant alvorens zich te meten met de profs in ' Het kampioenschap van Vlaanderen' in Koolskamp, de Gooikse Pijl (winnaar in 2018), Zwevezele en Putte-Kapellen. (bron: internetgazet)

Vijf Limburgers naar het WK

Met uitzondering van nog drie aan te duiden profs zijn de selectie voor het WK in Yorkshire bekend. En de Limburgse inbreng is niet gering.
Bij de dames-juniores maakt Dina Scavone deel uit van de selectie. Milan Paulus zal erbij zijn bij de heren-juniores. Bij de beloften maken Jasper Philipsen en Jens Reynders deel uit van de nationale selectie. Dylan Teuns is erbij bij de profs.
Zeker geen slechte score voor Limburg. En wie weet komt er nog eentje bij want Ben Hermans heeft de jongste maanden toch bewezen dat hij op dat parcours zeker zijn mannetje moet kunnen staan.

Eerste winst voor Owen Jacobs

Zaterdag in Zutendaal was Owen Jacobs aan het feest. Toen drie renners vroege vluchters, die meer dan een halve wedstrijd aan de leiding reden, terug werden gegrepen, viel het even stil in het peloton. Van die korte windstilte maakte Jacobs gebruik om samen met Joshua Teasdale en de Nederlander Pieter van Oirschot het hazenpad te kiezen. De drie bleven vooraan en spurtten voor de zege. Jacobs haalde het met ruim verschil. “Mijn tweede zege ooit”, glunderde de knaap uit Alken na afloop. “Vorig jaar won ik als junior al eens in Koersel.

Snyers solo in Diegem

Nadat hij vroeg op het seizoen al won in Amay, moest belofte Jari Snyers tot zaterdag wachten op een nieuwe zege. In Diegem ontsnapte reed hij eerst drie ronden alleen, kreeg geen versterking en werd ingelopen. Later was de Lummenaar nog sterk genoeg om mee te gaan met een vlucht van zes, waaruit hij in de slotfase alleen wegreed en won. 

Kaap van de twintig bereikt

In Bassevelde behaalde Rutger Wouters zijn 20ste (individuele) seizoenszege. Na ongeveer 50km raakte hij vooruit met Vanoverschelde, Dekkers en De Sy. De vier werkten goed samen en ze tot twee minuten voorsprong konden nemen. Op 10km van de streep liet Wouters zijn medevluchters in de steek en won solo met 47 seconden voorsprong.

Exit veel belovend beloftenteam

Twee seizoenen geleden werd een nieuwe beloftenteam boven de doopvont gehouden. Het Nano development team, het afgelopen jaar omgedoopt tot Aluvano werd toen met veel bravoure voorgesteld. Een team met grootse plannen en een sponsor die financiële zekerheid op lange termijn beloofde. Helaas verdwint het team na twee seizoen uit het peloton.

Pagina's