Amaury Capiot naar Arkea-Samsic

Al een paar dagen deed het gerucht de ronde dat Amaury Capiot volgend seizoen de ploeg van Arkéa, dus die van Nairo Quintano, zou vervoegen. Ondertussen wordt dat door de doorgaans zeer goed geïnformeerde site wielerflits bevestigd. Onlangs brachten ze ook al uit dat Jordi Meeus naar Bora zou gaan. Jordi zelf kon dat op dat moment nog niet bevestigen, maar enkele dagen later bleek dat ze er boenk op zaten. 
Het zou ons verwonderen mocht dat nu bij Capiot niet het geval zijn. Al beweert hijzelf dat voorlopig nog niets getekend is. 

Anna VDA bijna Belgisch kampioen

Door het afhaken van Middelkerke stond het BK voor juniores (heren en dames) en dames-nieuwelingen een tijdje op de helling. Gelukkig sprong Koksijde in.
Topfavoriet Arnaud De Lie, onlangs nog derde op het EK, heeft zichzelf niet opgevolgd als nationaal junioreskampioen. Het is Dries De Pooter uit Geel die de weinige junioreskoersen die er nog resten in de driekleur mag rijden. Zijn ploegmaat bij Balen BC Ramses Debruyne werd tweede. Siebe Deweirdt derde.

Kielich beste Limburgse klimmer

De klimkoers voor beloften in Vresse sur Semois is gewonnen door de 20-jarige Luikenaar Tom Paquot. Hij versloeg in een sprint Aaron Van der Beken en Toon Clynhens met wie hij naar de meet ging. Beste Limburger werd Timo Kielich op een 6de plaats en op 50" van de winnaar. Verder was het zoeken tot de 21ste plaats om met Sander Lemmens nog eens een Limburgse belofte in de uitslag terug te vinden.
Jorre Debaele werd 44ste maar had meer verdiend. Hij reed namelijk meer dan 90km in de aanval. Hij wist op drie hellingen punten te sprokkelen wat hem in de eindstand van het bergklassement een 5de plaats opleverde.

Meeus nu officieel naar Bora

Wat al een goeie week in de lucht hing maar door Jordi Meeus nog niet werd bevestigd, is nu defintief. Hij beloofde het ons meteen te melden wanneer er defintief iets zou geregeld zijn. En zoals altijd was Jordi ook nu van zijn woord en kregen we het verlossende bericht: "Het is rond. Vandaag werd mijn overstap naar de ploeg Bora geofficialiseerd" laat hij weten. 
Een beloning voor zijn harde werken. Wij van onze kant wensen hem dan ook het allerbeste als beroepswielrenner.

Meteen winst voor Brent Blommen

Gisteren startte in Herentals het veldritseizoen. En in die eerste wedstrijd al meteen een Limburgse overwinning. Daarvoor zorgde tweedejaars junior Brent Blommen. Door de lottrekking werd hij verplicht om op de laatste rij te starten. Maar dan kon hem niet weerhouden om toch te winnen. Een heel sterk nummer. 
Bij de masters begon Dirk Mertens aan zijn 40ste veldritseizoen. Hij deed dat met een 2de plaats bij de masters C.

Wedstrijden in Lommel

Dankzij Kevin Hulsmans en de Limburgse afdeling kon er in Limburg nog eens door alle categorieën gekoerst worden. De renners waren er in grote getalen en maakten er mooie wedstrijden van. De nieuwelingenwedstrijd werd gewonnen door Tijl Swennen uit Grote-Brogel. Hij haalde het in een spurt met vier renners. Deze ontsnapping werd al na 10 km op touw gezet door Viktor Hannes en Niels Driesen.

Jordi Meeus naar Bora?

Jordi Meeus naar Bora??? Het ziet er zo naar uit, al wil hijzelf het als nog niet bevestigen.
Na zijn schitterende prestaties van de jongste maanden met onder meer twee ritzeges in de Czech Cycling Tour en recent een overwinning in de Baby Giro, kon een profcontract voor Lommelaar Jordi Meeus niet meer uitblijven. Er waren al gesprekken met onder meer Sport Vlaanderen-Baloise en Wallonie-Bruxelles. Maar vorige week meldde Jordi zelf dat hij allicht een contract zou tekenen bij een protourteam. Alleen kon en wou hij toen nog niet zeggen welk.

Cross van Heusden verhuist naar Hechtel

Traditiegetrouw zou er half oktober gecrost worden in en de rond de bosjes van Heusden-Ubbersel. Maar door de ons ondertussen overbekende reden (Corona) moeten de wedstrijden worden afgelast. Brecht Toelen, wieler- en vooral veldritgek en inrichter van de jaarlijkse crossen in de duinen van Hechtel zocht samen met het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel naar een oplossing. Brecht en zijn team zien het zitten op de wedstrijden van Heusden die op 17 en 18 oktober zouden doorgaan, over te nemen. Op zaterdag 17 oktober kunnen de miniemen en aspiranten er aan de slag.

Pagina's