De Bie komt veldrittraining geven

Tijdens de herfstvakantie konden twintig Limburgse jeugdrenners proeven van het pistewerk op de overdekte wielerbaan van Gent. De Limburgs pistecoach Swa Lambrechts nam de jeugdige renners een namiddag op sleeptouw. Na de piste is het tijd voor het veld, vond de Limburgse afdeling van Cycling Vlaanderen.
Op 22 november zakt gewezen bondscoach en huidig jongerenopleider Rudy De Bie af naar het Circuit van Zolder.
“Jaar in, jaar uit staat de Vlaamse Wielerschool daar in voor het geven van degelijke trainingen”, aldus de Limburgse jeugdcoördinator Brecht Toelen. “Eén van de drijvende krachten in het veld is Eddy Ponet. Het werk dat hij levert is van onschatbare waarde voor het Limburgse veldrijden. Uiteraard zal Eddy ook die woensdag één van de drijvende krachten zijn. Het bezoek van Rudy De Bie leek ons een leuke meerwaarde voor het jeugdveldrijden in Limburg. Samen zullen ze de jonge renners en rensters ongetwijfeld een boeiende trainingsnamiddag geven.”

Ploeg van United Cyling voor 2018

De ploeg van United Cycling voor volgend seizoen is bekend. Twintig renners zullen hun kleuren verdedigen. Hieronder de namen. Renners met een * zijn de nieuwe renners. De anderen zijn blijvers: 
1ste jaars belofte: Robbe Snels*; Tristan Scherpenbergh*; Yannick Franssens*; Robin Radoux*; Du Four Jens*
2de jaars belofte: Stef Claes; Thijs Van Rooij; Bo Godart*; De Beule Jordi* 
3de jaars belofte: Glenn Loenders
4de jaars belofte: Stef Rogier; Steven Moons*; Ayco Bastiaens*; Tom Verhaegen
ELZC: Marc Franken*; Thomas Vanbesien; Dries Verstrepen; Killian Michiels; Jordy Oliebos; Ward Tanner (USA)*

Weer cross in Zolder

Na een onderbreking van verschillende jaren zullen de Zolderse veldrijders weer een wedstrijd organiseren. Dat gebeurt op zondag 28 januari op de terreinen rond het Helzoldstadion. Het betreft een wedstrijd voor aspiranten. Men wilde ook wedstrijden voor nieuwelingen en juniores organiseren. Maar omdat er die dag voor beide categorieën een beker van België is, wordt er geen andere wedstrijd toegestaan. Goed voor de amateurs en masters die in de plaats van de jongeren dan nog eens in eigen provincie aan de slag kunnen.

Limburgs geweld op de piste

Met Robbe Ghys en Gerben Thijssen heeft Limburg twee pistepareltjes die allebei al voor stuntwerk hebben gezorgd. Zopas behaalde Thijssen op het EK in Berlijn goud in de afvalling. Robbe Ghys behaalde op de wereldbeker in Polen eveneens goud, maar dan in het scratchnummer. Eerdaags staan ze allebei aan de start van de zesdaagse in Gent. Voor de Belgische pisteliefhebbers zonder discussie het hoogtepunt van het pisteseizoen.
Onze krant HET BELANG VAN LIMBURG besteedde op woensdag 8/11 een ganse maestro aan de twee goudhaantjes. 

Milan Fretin verkozen tot Flandrien 2017

Nieuwelingen Milan Fretin werd verkozen tot Flandrien van het jaar.
Hij haalde het van Arno Waeyaert en klimmertje Enrico Dhaeye met wie hij samen genomineerd was.
Tekst en foto komen bij bekend voor :-)
Bij de beloften was Jasper Philipsen genomineerd. Het supertalent behaalde al meermaals de titel van Flandrien, zowel bij de nieuwelingen als bij de juniores. Dit keer ging de trofee niet naar de Limburg maar naar Bjorg Lambrechts die uiteraard ook op een schitterend seizoen mag terugblikken. De Oost-Vlaming wordt door wielerkenners als de Belgische hoop in het rondewerk bestempeld.

Wielerwereld geschokt

De wielerwereld staat plots weer even stil nadat bekend raakte dat Bjarne Vanacker, een 20-jarige beloftevolle wielrenner uit Torhout plots is overleden. Maandagmorgen werd hij levenloos aangetroffen in zijn eigen bed. Zijn ploegmanager Michel Pollentier verklaart dat er bij testen nooit problemen waren en dat er ook nooit gezondheidsklachten waren tijdens wedstrijden.

Ghys verrast met winst in wereldbeker

Lummenaar Robbe Ghys behaalde zaterdag tijdens de wereldbeker in het Poolse Pruszkow goud in de scratch. Dit is een wedstrijd op de piste te vergelijken met een wegwedstrijden. De renners moeten een vooraf bepaald aantal ronden afleggen en wie als eerste over de meet rijdt, is de winnaar. Eenvoudig om te begrijpen, maar voor de renners niet eenvoudig om te winnen. In Pruszkow haalde Ghys het na een indrukwekkend nummertje waardoor hij als enige er in slaagde om een ronde winst te boeken. Eens dat gebeurd, controleerde hij de rest van de wedstrijd om zo deze wereldbekermanche te winnen. Dat deed hij ook vorig jaar al in Glasgow door ook toen de scratch te winnen. Ook behaalde hij vorig jaar in Apeldoorn samen met Kenny De Ketele goud in de ploegkoers. Dit is dus al de derde wereldbekerwinst voor dit 20-jarige supertalent die volgend seizoen prof wordt bij Sport-Vlaanderen.

Stevens krijgt wat hij verdient

Een gans seizoen heeft Timothy Stevens in de kijker gestaan. Hij behaalde zes overwinningen met daarbij ondermeer winst in de Driebergenprijs in Harelbeke, de memorial Wallaard in Meerskerke waar hij veruit de beste was en een sterk internationaal gestoffeerd deelnemersveld. Maar bovenal was hij vaak één van de smaakmakers in profwedstrijden waardoor hij zijn team Pauwels Sauzen-Vastgoedservice heel wat publiciteit bezorgde. En eindelijk wordt dat beloond met een heus profcontract. Wat al een aantal weken in de lucht hing, is nu een feit. Stevens tekende een profcontract van één jaar bij het team Cibel-Cebon dat daardoor nog een extra tintje Limburgs krijgt. Vorig jaar maakten Dennis Coenen en de broers Reynaerts daar al deel van uit. Onlangs tekenden ook Roy Jans en Cédric Raymackers daar een overeenkomst.

Wouters revelatie en veelwinnaar

Voor het seizoen had de leraar uit Koersel zeker niet gedacht dat hij 14 koersen zou winnen. Daarmee steekt hij in de Limburgse zegetabel met kop en schouder boven iedereen uit. Hij stond er een gans jaar. Er ging geen maand voorbij zonder dat hij één of meerdere koersen won. Hoe slaagt iemand die voltijds werkt erin om er een gans jaar te staan?