Limburgse profs

Doelstelling van deze site is vooral info te geven over het jeugdwielrennen in Limburg. Toch willen we ook onze 14 Limburgse profs een plaatsje geven op deze site. Vandaar dat we voor hen een nieuwe module hebben toegevoegd. Je vindt de samenvatting helemaal onderaan op de homepage. Als je op de naam of foto van de renner klikt, vind je meer info over hen. Je kan het overzicht van de profs ook bereiken via het menu. De eerlijkheid gebied ons te melden dat die info werd gehaald op de site cyclingstats.com waar je trouwens nog veel meer informatie over onze renners vindt. 

Transfers

Beste bezoeker van deze site. Ook deze winter zullen er (ondanks een speicaal jaar) weer tal van transfers plaatsvinden. Renners die van club veranderen. Sommigen ongetwijfeld met een gegronde reden. Anderen omdat ze mogelijk eens van 'lucht' willen veranderen of mogelijk de truitjes van een andere club mooier vinden. Graag willen we op uw medewerking rekenen. Mocht je zelfs als renner transfereren of mocht je iemand kennen waarvan je 100% zeker bent dat hij of zij van club verandert, dan hadden we dit graag van u geweten. We hebben daarvoor een formuliertje aangemaakt. Het invullen kost u amper tijd. Je kan bij het formulier geraken door in het menu bovenaan op het woordje TRANSFERS te klikken. Of je kan er ook geraken door hiernaast de QR code te scannen. We rekenen op u.
De door jullie ingegeven data zullen we pas na controle online zetten en vind je terug als je op de menuknop TRANSFERS gaat staan met je muis en vervolgens op het onderdeel TRANSFERLIJST klikt.. Je vindt het ook terug door HIER te klikken. Alvast bedankt voor de medewerking. 

Juul Maes naar nieuw team CDA

Ondanks het moeilijke wielerjaar 2020 werd er ergens in september toch een nieuw Waals team boven de doopvont gehouden, namelijk CDA wat staat voor Carbonbike Discar Academy. De ploeg zal voor het eerst volgend seizoen in competitie treden. Het opzet is om 14 renners tussen de 19 en 25 jaar te huisvesten, eliten z/c en beloften dus. Pascal Duthoo die al heel wat ervaring opdeed bij andere teams en Gautier De Winter, voormalig sportdirecteur bij Verandas Willems zijn de grondleggers van die nieuwe team.

Davo united klaar voor 2021

Na een moeilijk seizoen 2020 voor alle teams is het Truiense team Davo United blij te mogen melden dat ze in 2021 kunnen doorgaan met dezelfde sponsors aan boord. Iets wat in deze bizarre tijden niet zo vanzelfsprekend is. Ook hun rennerspotienteel staat op papier. Ze zullen kunnen beschikken over een kern van 22 renners met daarbij 3 nieuwkomers.
Die nieuwkomers zijn: Deckers Angel (Belofte) komt van FlandersColor Galloo Team, Van Laer Pieter (Belofte) komt van WAC team Hoboken en Van de Velde Senne (Belfote) komt van Onder ons Parike.

Michael Bervoets stopt met koersen

Michael Bervoets stopt met koersen. Dit kondigde hij op de volgende manier aan op facebook: Als 14- jarige begon ik aan een geweldig avontuur. Fietsen! Helaas zal dit avontuur vandaag eindigen. Ik heb altijd met plezier gefietst, maar het laatste jaar is erg moeilijk geweest voor mij. Ook de combinatie met school maakte het er niet makkelijker op. Het was altijd hetzelfde. Naar school gaan, trainen, slapen. Naar school gaan, trainen, slapen. Ik ben met erg veel zin en motivatie begonnen aan het nieuwe seizoen, maar helaas was deze al snel zoek. De tegenslagen stapelde zich al snel op.

Ook Diepenbeek en Kerniel afgelast

Met Diepenbeek (22 november) en Kerniel (29 december) stonden er dit jaar nog twee veldritten in Limburg op de kalender. Stonden! Want ook die twee zijn om de ondertussen bekende reden van die veldritkalender geveegd. Toen tijdens het voorjaar wegwedstrijden niet meer mochten en konden doorgaan, hadden de veldrijders allicht nooit gedacht dat ook zij aan de beurt zouden komen. Hechtel organiseerde een week geleden nog op een perfecte manier twee dagen veldrijden en dit volledig coronaproof en zonder publiek. Zij bewezen dat het kon.

Ook Jari Snyers denkt aan stoppen

Bijna alle jongeren die als broekje met koersen beginnen, hopen op een profcarrière. Maar dat zal voorzeker niet alleen voor wielrenners gelden. Voetballertjes bij de duiveltjes doen dat toch ook. Of niet?
Uiteraard is van je hobby je beroep maken slechts voor enkelingen weggelegd. Dat is ook zo in het wielrennen. Hoeveel beloften worden er elk jaar prof? Weinig, zeer weinig. En hoeveel van die profs verdienen er de jaren nadien hun boterham mee? Weinig, zeer weinig.
Wil dit dan zeggen dat al die sporters die geen prof kunnen worden, de handdoek moeten gooien? Neen toch. Sporten is gezond en dat kan ook op een lager niveau. Dat kan in het voetbal, dan kan in het wielrennen. Zonder profambities bij de eliten 2 of 3 rijden, gecombineerd met een job, kan ook plezant zijn.
Of Jari Snyers daartoe bereid is?

Pagina's