Warre Dufour stopt met koersen

Nathan Vriens gooide enkele weken geleden de handdoek in de koersring. Nu doet ook zijn leeftijdsgenoot Warre Dufour dat. De tweedejaars belofte uit Lommel vindt dat alle inspanningen ten spijt de resultaten niet zijn wat hij ervan verwachtte. Omdat hij samen met zijn vriendin een nieuwe stap wil zetten en er dan uiteraard zaad in het geldbakje moet, drong deze keuze zich op.

Selectie EK op de weg

De wielerbond maakte zopas de selecties voor het EK op de weg die van 2 tot 6 augustus in het Deense Herning (Denemarken) doorgaan, bekend.
In het beloftenteam zijn vier van de zes geselecteerden Limburgers namelijk Robbe Ghys, Milan Menten, Jasper Philipsen en Gerben Thijssen. De twee overigen zijn Stand De Wulf en Senne Leysen.
Maarten Wynants maakt deel uit van de profselectie. Zijn ploegmaats in Denemarken zijn Jens Debusschere, Jsper De Buytst, Iljo Keisse, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Edward Theuns, Bert Van Lerberghe en Jelle Wallays.
De beloften rijden op zaterdag 5 augustus om 9 uur voor een wedstrijd over 161km.
De wedstrijd van de profs start zondag 6 augustus om 11 uur. Zij moeten 241km afleggen.

BMC-U23 houdt er mee op

Minder goed nieuws vanuit het BMC-kamp. Zeker voor de talentvolle jongeren, waaronder Jasper Philipsen, die momenteel deel uit maken van het developmentteam van BMC. Manager Jim Ochowicz kondigde aan dat dit team eind dit seizoen zal ophouden te bestaan.

Wouters behoudt de leiding

In de tweede wedstrijd van de euregiocompetitie voor eliten z/c en beloften heeft Rutger Wouters zijn leiderstrui die hij in Kortessem veroverde kunnen behouden. Daarvoor volstond een vijfde plaats. De dagzege ging naar de Brit Adam Lewis van het Truiense United Cycling team.

Wedstrijden in Velm

Na een lange onderbreking werd gisteren in Velm weer gekoerst, al was het eigenlijk de club van Kerkom die de koers inrichtte en dit onder impuls van de vader van Milan Paulus. Milan had uiteraard graag gewonnen maar dat lukte niet. De organisatie was wel een voltreffer en met 104 renners aan de start waren de inrichters uiterst tevreden.

Juniores en nieuwelingen in Kerniel

Zowel voor de nieuwelingen als voor de juniores waren de wedstrijden in Kerniel koersen die in aanmerking komen voor het klassement van het mabs4.0-euregioklassement. Bij de nieuwelingen nam de Nederlander Duijvensteijn de leiderstrui over van zijn landgenoot Dylan Strik. Bij de juniores blijft Melvin Lindelauf de leider. De wedstrijd in Kerniel werd gewonnen door zijn land- en ploeggenoot Stijn Daemen

Meisjes redden de Limburgse eer op VK

Net als twee jaar geleden was organisatorisch het kampioenschap van Vlaanderen in Leopoldsburg weer een voltreffer. In tegenstelling tot toen, moet Limburg het nu wel zonder Vlaamse kampioenen stellen en waren het enkel de meisjes Anna Vanderaerden (2de) en Elvia Peeters (3de) die met eremetaal gelauwerd werden. Anders dus dan in 2015 toen Milan Fretin in het tijdrijden, Dina Scavone en Quinten Vandermeer op het hoogste schavotje mochten.

Zilver voor Ghys en Thijssen op EK

Het Belgische achtervolgingsteam met daarbij de Limburgers Robbe Ghys en Gerben Thijssen, aangevuld met Sasha Weemaes en Lindsay De Vylder hebben op de Europese pistekampioenschappen in Anadia (Portugal) zilver behaald. In de finale moesten ze het afleggen van de favorieten Groot-Brittannië. Het Belgisch team kon daar vrede mee nemen. Die tweede plaats was meer dan gehoopt.

Menten heeft grote vis binnen

Met de Ronde van Luik is voor de ronderenners onder de beloften een belangrijke periode gestart. Nadien volgen nog de Ronde van Namen en de Ronde van Vlaams-Brabant. Wie zich in de schijnwerpers van de profploegen wil rijden, moet nu op post zijn. En dat is Milan Menten. Hij won zondag alvast de openingsrit van de Ronde van Luik.