Menten wint in Nederland

Milan Menten, die op de reservelijst voor het WK van volgend weekend geplaatst werd, heeft zaterdag de Rabobank groeistad klassieker in het Nederlandse Zielhorst gewonnen. De ploegentijdrit in de Tour of Bohemia meegerekend is het zijn vijfde zege van het seizoen. In de finale verraste hij zijn achttien medevluchters met een scherpe demarrage en won met kleine voorsprong. Het was daar trouwens België boven. Milans ploegmaat Alfdan De Decker werd derde en Lommelaar Jordi Meeus vijfde.  "De ganse wedstrijd regende het waardoor het op het zeer bochtige parcours gevaarlijk was. Uiteindelijk raakte we met 20 renners weg en op 2km van de meet speelde ik alles of niets en hield stand", aldus Milan. 

Nummer zeven voor Fretin

Nieuweling Milan Fretin behaalde in Hamme zijn zevende seizoenszege. Tijdens de wedstrijd regende het aanvallen. Ook Milan was daarbij meermaals betrokken. Maar niemand geraakte weg waardoor het voor de zege in een massaspurt werd beslecht. Daarin toonde de Genkenaar zijn snelle benen. Hij haalde het met ruim verschil.  

Nano bijna compleet

Het gloednieuwe Limburgse eliten en beloftenteam Nano is op twee plaatsen na compleet. Eén renner onderhandelt nog met een paar andere ploegen en dus wachten we nog wat af en ook de naam van onze veldrijder houden we nog even voor ons”, aldus ploegmanager Brecht Toelen.
Hier de veertien namen die nu al bekend zijn: Timo Warnier (NL), Arne Bauters, Tim De Greef, Jens Vertongen, Mathias Lefeber, Vincent Beliën, Simon Daniëls, Dries Vastmans, Jari Snyers, Jeroen van en Berghe, Matthias Houlmont, Massimo Vanderaerden, Maxim Panis en Maarten Desair. 

Stevens wint in Retie

Timothy Stevens heeft woensdag in Retie zijn goede vorm verzilverd. Na een offensieve koers reed de Limburger in de Grote Herdenkingsprijs Jean-Pierre Monseré solo naar zijn zesde overwinning van het seizoen. Jordi Van Dingen reed naar de tweede plaats.

Al zevende keer tweede voor Vandebeek

Net als zaterdag in Koersel domineerden de jongens uit het Poolse nationale team andermaal de wedstrijd. En andermaal was Bjorn Vandebeek hun grootste tegenstander. Eerst reed hij met de Waalse kampioen Tom Paquot en de Pool Wiszniewski een hele tijd vooruit. Toen een achtervolgende groep dreigde aan te sluiten, ging Bjorn alleen aan de haal. Opnieuw kreeg hij Paquot en Wiszniewki mee en diens ploegmaat Burczak. Zij spurten voor de zege. Burczak haalde het. Vandebeek werd voor de zevende keer dit seizoen 2de.

Tweede zege voor Juul Maes

Zaterdag in Koersel zag Juul Maes zijn ploegmaat Jorit Alentyns winnen en werd hijzelf 4de.  Een dag later ging hij na afloop van de wedstrijd in Tessenderlo zelf met de zegebloemen naar huis. De knaap uit Leopoldsburg die zich eerder dit seizoen in Bonheiden tot Prins der Nieuwelingen liet kronen, nestelde zich in een ontsnappint van vijf die stand hield tot het einde. In de spurt toonde Maes zijn snelle benen.

Koers op Gerts 'Heilige Grond'

‘Dood ben je pas als je bent vergeten’. En dat is Gert Claes zeker niet. Zijn naam valt nog wekelijks op de Limburgse koersen. En als het dan koers is op zijn 'Heilige grond' aan ‘t Kapelletje in Koersel wordt dat even emotioneel. Zeker als de organisatoren voor de start een minuut stilte houden ter ere van Gert. Respect !

Winst voor Alenteyns en Bomboi

Aan het Kapelletje in Koersel behaalde streekrenner Jorit Alenteyns bij de nieuwelingen zijn eerste zege door in de finale het peloton te verrassen. De junioreswedstrijd werd gewonnen door David Bomboi uit Balen wiens vader geboren en getogen is aan het Kapelletje. Dus ook een beetje een plaatselijke favoriet.

Mannaerts bijzonder goed bezig

Jelle Mannaerts heeft beslag gelegd op de 2de plaats in de Kustpijl. In een spurt met 8 moest hij enkel Christophe Noppe van Sport-Vlaanderen laten voorgaan. Voor Mannaerts is dat de tweede keer dat hij 2de wordt in een profwedstrijd. Zopas legde hij Kortemark ook al beslag op die dichtste ereplaats, toen na Cofidisprof Van Staeyen.