Toestand Gert Claes zorgwekkend

De zware val van Gert Claes tijdens de wedstrijd van woensdagavond in Tienen beroert gans wielerminnend Limburg. We krijgen massa’s vragen naar nieuws omtrent zijn toestand. Ook doen er een aantal wilde verhalen de ronde. Dat hij tijdens de wedstrijd een beroerte zou gekregen hebben, dat hij onderweg naar het ziekenhuis een hartstilstand kreeg, dat…, dat… en dat…

Limburgse wedstrijden

Wat? Wielerwedstrijd voor eliten z/c en beloften
Waar? Jeuk
Wanneer? Zaterdag om 14u30Wat te beleven? Na een lange onderbreking werd enkele jaren geleden het wielerleven in Jeuk weer aangewakkerd met een nieuwelingenwedstrijd ter herdenking van Willy Vannitsen. Nadien is deze koers uitgegroeid tot eentje voor eliten z/c en beloften. Dat is ook zaterdag weer het geval. De renners moeten 22 ronden van 4,7km afleggen.


Wat? Wielerwedstrijd voor eliten z/c en beloften
Waar? Heusden
Wanneer? Zondag start om 16u00
Wat te beleven? Meer dan tien jaar stond het kermisweekend in Heusden-centrum in het teken van het wielrennen. Wieleclub Chasse Patat stond toen garant voor een heus drieluik. Maar Chasse Patat is niet meer. Gelukkig was wielerclub Berg Op Eversel bereid om één van de wedstrijden over te nemen.


Wat? Wielerwedstrijd voor aspiranten
Waar? Schulen
Wanneer? Zondag vanaf 12u30
Wat te beleven? Vorig jaar maakten de mensen van wielerclub Schulen er een tweedaagse van met zaterdag een wedstrijd voor nieuwelingen en zondag voor miniemen en aspiranten. Ondanks het feit dat ze voor de nieuwelingen een jaar geleden een mooi lot van 88 renners aan de start kregen, verdwijnt deze wedstrijd van de kalender en organiseren nu enkel op zondag wedstrijden voor aspiranten en miniemen. De mimiemen starten vanaf 12u30, de aspiranten vanaf 14u30.

Vandebeek solo in Bierbeek

Ook al kon het de jongste twee weken wegens de examens bijna niets trainen, toch waren de benen zondag in Bierbeek goed genoeg om naar zijn 3de seizoenszege te fietsen.
“Ondanks weinig trainingsarbeid wegens de examen, waren de benen niet slecht”, aldus Vandebeek na zijn zege. “Ik probeerde het eens tijdens de eerste koershelft, maar dat bleek te vroeg. Op 18km van het einde ging ik dan in mijn eentje aan de haal. Ik pakte 30” en kon die behouden tot op de streep.” Bram Wauters werd derde.

Bonneu begint met winst aan 2de helft

Vorige week koerste Kamiel Bonneu niet om zich voor te bereiden op de examens maar ook om wat rust in te lassen voor de start van zijn tweede seizoenshelft. Daar is hij alvast sterk aan begonnen. Zaterdag was hij oppermachtig in het lastige Romsée. Al heel vroeg reed de Davorenner weg met Bastien Didier. Ze werkten goed samen maar halfwedstrijd werden de twee toch bijgebeend door twee achtervolgers. Toen opn 35km van het einde het peloton ook leek aan te sluiten ging Bonneu alleen door. Niemand kon hem nog bedreigen en uiteindelijk won hij na een indrukwekkende solo met bijna twee minuten voorsprong op Michael Schots uit Wijshagen. 

Jonas Gijbels wint klimkoers in Romsée

Lommelaar Jonas Gijbels heeft gesproken met de benen. Toen enkele dagen geleden de Limburgse selectie voor de klimkoers in Herbeumont bekend werd gemaakt, stond hij enkel als reserve op het lijstje. Nochtans heeft hij klimmersbenen en dat heeft hij zaterdag in de zware klimwedstrijd in Romsée getoond. Op 25km van het einde ging hij in zijn eentje aan de haal en hij won uiteindelijk met 50 meter voorsprong, na winst in de oefenkoers begin dit jaar, zijn eerste officiële wedstrijd. En wat voor één. Zijn Sport en Steun ploegmaat en Vlaams kampioen Juul Maes werd 4de, Jorit Alenteyn 6de en Brent Machiels 10de. Dat het zo lang heeft geduurd eer er een vervolg kwam op die zege in de oefenwedstrijd op Terlaemen eind februari heeft ongetwijfeld te maken met een zware longontsteking die hij opliep eind maart waardoor hij zelf een tijdje in het ziekenhuis belandde. 

Koersen tijdens examens

Studeren en wielrennen is niet meteen een ideaal huwelijk. Tijdens deze examenperiode koelt de liefde nog feller. Bij velen wordt de relatie even on hold gezet. De wielerbond houdt er rekening mee. Zeker bij de aspirantjes, of dus jongeren tussen 10 en 15. Voor hen is er tot het laatste weekend van juni een competitiestop. In de andere categorieën brandt het koersvuur enkele weken op een iets lager pitje. Quasi geen belangrijke wedstrijden voor hen.
We vroegen enkele Limburgse renners-studenten hoe zij die moeilijke periode overbruggen.

Geen profronde in Lommel meer

De dertiende editie van de Profronde van Lommel, die normaal gezien zou plaatsvinden op woensdag 26 juli, gaat deze zomer niet door. Dat heeft de werkgroep in samenspraak met het Lommelse stadsbestuur beslist. Het budget voor deze editie geraakt niet rond, waardoor de werkgroep genoodzaakt is om deze editie te annuleren.