Dina Scavone door krampen geveld

Bijna kaapte Dina Scavone in haar eerste wedstrijd na de lockdown de bloemen mee. In de spurt moest de Lommelse enkel haar ploegmaat Mieke Docx laten voorgaan.
Acht dagen geleden werd Mieke Docx in de eerste vrouwenwedstrijd op het Circuit al vijfde. Nu pakte ze dus de overwinning al moest ze zich op het laatste nog serieus reppen om Dina Scavone af te houden.
(foto Dick Demey)

Sterk werk van De Bock

Het zal niemand verwonderen dat de aspirantjes stonden te popelen om hun eerste wedstrijd te rijden. Dat kon in Hoepertingen. Wegens het groot aantal inschrijvingen moesten de wedstrijdjes voor de 13 en de 14-jarigen in twee reeksen worden gesplitst.

Geschrapte wedstrijden

De wedstrijden die tijdens de maand juli plaats vinden worden gecatalogeerd onder de noemer ‘oefenwedstrijden’. Pas vanaf 1 augustus mag er officieel opnieuw gekoerst worden. Dus met prijzengeld voor de renners.
De eerste wedstrijd in Limburg staat pas op 16 augustus in St.-Lambrechts-Herk geprogrammeerd. De dag nadien zou er een wedstrijden voor eliten z/c en beloften in Kotem plaatsvinden.

PK's veldrijden toegewezen

De Limburgse afdeling wees de provinciale kampioenschappen veldrijden toe. Die gaan op de volgende plaatsen door:
• eliten z/c, beloften en eliten 3 in Heusden-Eversel op 18 oktober 2020
• juniores en masters in Diepenbeek op 22 november 2020
• aspiranten in Tessenderlo op 6 december 2020
• dames in Kerniel op 29 december 2020
• nieuwelingen in Hechtel-Eksel op 14 februari 2021

Koers op circuit meteen geneutraliseerd

De open wedstrijd van afgelopen vrijdagavond op het Circuit Zolder was amper een paar kilometer oud toen die al moest geneutraliseerd worden. Een tiental renners kwamen te val. Omdat de hulpdiensten het parcours versperden moest de wedstrijd al na één ronde even worden stilgelegd. Gelukkig viel de schade nogal mee. Al zal Kristof Daelman het daar niet helemaal mee eens zijn. Hij hield er een sleutelbeenbreuk aan over.

Simon Dehairs snelste in massaspurt

Winnaar van de tweede oefenwedstrijd voor eliten en beloften op het Circuit van Zolder werd Simon Dehairs. Een eerstejaarsbelofte die zo meteen zijn visitekaartje afgeeft. Het is uiteraard ‘maar’ een oefenwedstrijd. Maar toch… De 120km werd afgelegd aan een gemiddelde snelheid van meer dan 48km/u. En voor een knaap die vorig jaar nog junior was en dan op het einde nog zoveel kracht in de benen heeft om gewezen prof Timothy Stevens te remonteren, is dat niet zo evident.

Continentale renners in alle 1.12 wedstrijden

Aanvankelijk was het de bedoeling om tijdens de oefenwedstrijden in juli renners uit continentale teams te laten starten in de wedstrijden voor eliten, dus alle 1.12 wedstrijden. Daarvan bestaan er drie categorieën namelijk 1.12A (waar renners uit continentale teams sowieso mogen deelnemen), 1.12B en 1.12C.
Deze regelgeving zal ook in het najaar en dus vanaf augustus blijven gelden wanneer er weer voor ‘echt’ (en dus voor prijzengeld) gekoerst wordt.

Toch geen oefenkoersen in Peer

Wielerclub Peerder Pedaal was zinnens om op 29 juli in het centrum van Peer oefenwedstrijd te organiseren voor nieuwelingen, juniores en mogelijk beloften. Helaas zullen die niet doorgaan. Het niet kunnen beschikken over het Poorthuis en extra taken opgelegd door Cycling Vlaanderen waarvoor de club niet het personeel heeft, worden als reden aangehaald.

Pagina's