Afgelastingen in Limburg

De wielerbond heeft beslist om de reeds genomen maatregelen om alle wedstrijden te schrappen uit te breiden tot en met 30 april. Tot dan zal er dus geen enkele wedstrijd georganiseerd worden. Voor Limburg zijn dat 14 wedstrijden. Het betreft in maart de wedstrijd in St.-Truiden voor eliten z/c en beloften. De wedstrijden voor nieuwelingen en eliten z/c in Zutendaal (4 april) kunnen ook niet doorgaan.
Omer Bovy had al eerder beslist om tijdens het paasweekend de zes wedstijden in het kader van de Ster van Zuid-Limburg te annuleren. Het provinciaal kampioenschap tijdrijden dat op 18 april op het militair domein in Leopoldsburg zou plaatsvinden, wordt door de uitgebreide maatregel van de wielerbond ook afgelast, net als de miniemen- en aspirantenwedstrijden op 26 april in Heusden en op dezelfde dag de wedstrijden voor eliten z/c en juniores in Koersel.
De vrees dat er ook in mei nog niet zal gekoerst worden is gegrond. De organisatoren van ondermeer de profwedstrijd in Helchteren houden er alvast rekening mee. Een beslissing omtrent een eventuele afgelasting is voorlopig nog niet genomen. Ze zullen daar volgende dinsdag over beraadslagen en dan een beslissing nemen.
Aanvragen om wedstrijden naar een andere datum te verplaatsen zullen pas behandeld worden nadat het duidelijk is wanneer een herstart van de competitie mogelijk blijkt.

Dameswedstrijd in Kerniel

Deze zomer schrijft wielerclub de Spurters uit Kerniel geschiedenis. In het kader van het #zijaanzij project van Belgian Cycling/Cycling Vlaanderen organiseren ze met hun club voor het eerst een wielerwedstrijd voor dames-jeugd! Afspraak zaterdag 18 juli om de jongedames luidkeels toe te juichen!

In voetsporen van vader Roy

Daar is Sente Sentjens al. In zijn eerste wedstrijd als nieuweling in Brustem schoot hij al pal in de roos. Daarmee treedt hij in de voetsporen van zijn vader Roy die destijds als jeugdrenner ook meteen won.
Papa Roy won in zijn eerste jaar als nieuweling 18 wedstrijden en werd daarmee de nationale zegekoning. In zijn tweede nieuwelingenseizoen won hij maar liefst 27 keer. Als zoon Senne even goed gaat doen, zal mama Inn Stevens (echtgenote van Jelle Vanendert) niet vaak zelf bloemen moeten kopen. “Ik won in mijn eerste jaar als nieuwelingen meteen de twee oefenkoersen en daarna tijdens het eerste officiële koersweekend de interclub in Arendonk en de week nadien in St.-Séverin.

Debaele en Boons maken indruk

Jorre Debaele is een vroege vogel. Een jaar geleden won hij in Leopoldsburg meteen de eerste oefenwedstrijd. Toen als junior. Vandaag is hij belofte en afgelopen zaterdag reed hij op het circuit van Terlaemen zijn eerste wedstrijd in die categorie. Weliswaar nog maar een oefenwedstrijd met een beperkt deelnemersveld. Maar toch wordt er in die oefenwedstrijden altijd keihard gekoerst. Renners willen testen hoever ze al staan. Bij Debaele is dat al heel ver. Hij reed een zeer aanvallende wedstrijd. Na halfwedstrijd raakte hij weg met nog drie andere renners. De samenwerking was goed, maar toch kregen ze nooit meer dan 20 seconden. Op het einde kwam de groep zeer dicht.

Optimus Cycling Team

Onlangs werd er in Limburg een nieuwe club boven de doopvont gehouden. Voorlopig nog klein en fijn en met nog een samenwerking met Sport en Steun Leopoldsburg. Grondleggers van dit team zijn Andy Vanhoudt en zijn vrouw An Lismont, sinds jaar en dag gebeten door de wielermicrobe en nu hun drie jongens ook de weg richting wielrennen inslaan, nog meer dan voorheen. 
Andy was een meer dan behoorlijk jeugdrenner en later verschillende jaren de ploegleider van het Ann-Post-Team, een semiprofessionele ploeg door Sean Kelly op de rails gezet.

Aless De Bock pistekampioen

Het legertje Limburgers dat provinciaal pistecoach François Lambrechts deze winter nog mocht begeleiden is klein. Omwille van de afstand naar Gent, weet je wel. Maar het lijkt erop dat er met Aless De Bock uit Hechtel weer een talentje is opgestaan. Deze laatstejaars aspirant is het neefje van gewezen nationaal elitenkampioen Stijn De Bock uit Zele die vandaag met een profcontract bij het team Tarteletto rondrijdt.

Vijf keer goud

Zopas reikte het jeugdsportfonds gouden, zilveren en bronzen labels uit. Dat jeugdsportfonds is een subsidiefonds dat Cycling Vlaanderen in samenwerking met Sport Vlaanderen ter beschikking stelt om jeugdclubs financieel een duwtje in de rug te geven.

Pagina's