Tot 1 april geen jeugdwedstrijden

De federale regering en de regeringen van de deelstaten beslisten in het Overlegcomité dat het besluit van 28 oktober 2020 verlengd wordt. Tot 1 april 2021 zijn daarom alleen professionele wedstrijden mogelijk, mits toestemming van de bevoegde minister en in overleg met de experten.
Voor de wegcompetitie gaat het om de wedstrijden van de nationale en de internationale UCI-kalender waarin WorldTeams startrecht hebben. Alle andere wedstrijden worden tot 1 april geannuleerd.
Op de start van de competitie voor andere categorieën is het wachten of het Overlegcomité van 26 februari versoepelingen aankondigt.
Op de Limburgse kalender staan op 27 maart wedstrijden voor eliten z/c en beloften, alsook nieuwelingen in Zutendaal. Op 28 maart staat er een elitenwedstrijd in St.-Truiden geprogrammeerd. Die zullen dus helaas niet kunnen doorgaan. 

Ster verplaatst naar oktober

Limburgs belangrijkste rittenkoers voor junioren, de Ster van Zuid-Limburg, zal niet plaatsvinden tijdens het paasweekend (2-5 april). Door de aanhoudende coronapandemie ziet organisator Omer Bovy zich genoodzaakt om de 42ste editie te verplaatsen naar het najaar, meer bepaald naar 1, 2 en 3 oktober. “Allicht trappen we af met een proloog in Borlo op vrijdag. Daags nadien wacht de rit met start en aankomst in Mopertingen. Afsluiten doen we wellicht met de etappe Kerniel-Kerniel op zondag”, verklapt Bovy. In 2020 vond de Ster eveneens in oktober plaats.

Acht maal goud voor clubs

Op het einde van elk seizoen worden clubs met renners die goed hebben gewerkt beloond met een gouden, zilveren of bronzen label. Daarvoor baseert men zich onder meer op hun werking, begeleide trainingen, rekrutering, organiseren van jeugdwedstrijden, de clubstructuur, de maatschappelijke en ethische waarden, meisjeswerking.
Acht Limburgse clubs kregen goud en dus de hoogste onderscheiding. Dat zijn BMX Peer, KZLWC, BMX Vlijtingen, PMC Cycling Zonhoven, Sport en Steun Leopoldsburg, BMX Zolder, Sport en Moedig Genk, MTB Opoeteren.

Resultaat na kalendervergadering

Half januari werd traditiegetrouw de kalendervergadering gehouden. Dit jaar moest die online doorgaan. In totaal staan er momenteel 89 wedstrijden geprogrammeerd, de zogenaamde FUN-wedstrijden niet meegerekend. En daarmee doet men beter dan bij de kalendervergadering van een jaar geleden toen er 83 wedstrijden werden geprogrammeerd waarvan de meeste om de ons ondertussen bekende reden niet zijn doorgegaan. 
De onderverdeling per categorie is als volgt:

Brussel-Zepperen verplaatst

Het gerucht dat Brussel-Zepperen niet tijdens het eerste weekend van maart zou kunnen doorgaan deed al een tijdje de ronde. Nu is het officieel. “De huidige toestand is niet van die aard dat er begin maart al weer kan gekoerst worden”, meent organisator Albert Derwael. “We hebben nog tot nu gewacht om de knoop definitief door te hakken in de hoop dat er versoepelingen zouden komen. Allicht komen die er niet en omdat er toch nogal wat zaken moeten geregeld worden bij een afgelasting, is het best om dat nu te doen. Nu is er nog tijd om iedereen te verwittigen en alle papierwerk te regelen.

Ook in 2021 geen Ronde van Luik

In 2020 werd de Ronde van Luik geschrapt wegens de ons ondertussen overbekende reden. Voorlopig komt er geen 59ste eidtie want  zopas verstuurden de organisatoren een mail naar alle deelnemende ploegen aan de editie 2021 dat ook in juli 2021 de Ronde van Luik niet zal kunnen doorgaan. De reden die nu wordt vermeld is het afhaken van hun belangrijkste sponsor.. Het ziet er dus naar uit dat Nicolas Cleppe de laatste winnaar van deze rittenwedstrijd zal zijn. De laatste Limburgse ritwinnaar was Cédric Raymackers die in 2018 de eerste rit won met start en aankomst in Verviers.

Transfers

We zouden graag een overzicht willen hebben van de transfers in onze provincie. Bent u een Limburgse renners en zal u volgend seizoen van een andere club deel uit maken, dan zouden we het zeer op prijs stellen mocht ons TRANSFERFORMULIER willen invullen door HIER te klikken.

Hier kan je de TRANSFERLIJST raadplegen. We hebben een lijst met renners die hun transfer aanvroegen, maar waar de nieuwe ploeg niet gekend is. Wie ons daarbij kan helpen mag dat altijd melden.