Nieuw master- en dameskampioenen

Nationaal mountainbikekampioen Jo Pirotte springt zoals Van der Poel van de ene fiets op de andere en telkens met succes. Pech weerhield de zoon van Hilde Quintens vorige week in Italië van een zekere podiumplaats op het WK gravel. In Heusden haalde de cross-fiets van stal en behaalde daar met bravoure de provinciale titel bij de elite 3 voor Beringenaar Bjorn Houben en de gestopte maar dus herbegonnen Michael Bervoets. In de andere mastercategorieën waren de provinciale titels voor Andy Joris en Tim Custers. Geen Dirk Mertens dit jaar. Die moest wegens ziekte forfait geven.

Ook Kevin Panhuyzen wereldkampioen gravel

Met Kevin Panhuyzen stond er na afloop van het WK gravel in Italiaanse Vicenza nog een Belg op de hoogste trede van het podium. De gewezen mountainbiketopper uit Peer en nu uitgeweken naar Tessenderlo was de beste in de categorie elite3.
Mocht de naam Panhuyzen u niets zeggen… hij was tot voor kort na Jens Schuermans Belgisch beste mountainbiker. Tot een zware val tijdens een wereldbeker in Mont-Saint-Anne in Canada (2019)waarbij hij zijn heup brak, hem uiteindelijk dwong met deze sport te kappen.

Trixxo Ster wordt UCI-wedstrijd

Een klein jaartje geleden liet Omer Bovy, vader van de Ster van Zuid-Limburg, zijn kind los om onder leiding van een nieuw team verder te groeien. De Ster werd onder meer omgedoopt tot Trixxo Ster van Zuid-Limburg. De eerste editie onder die vlag is ondertussen al gepasseerd en werd zeker een succes. Maar men wil van de Ster een echte topwedstrijd maken op internationaal niveau. En daar is men in gelukt. Op de zopas verschenen UCI kalender voor juniores prijkt nu ook de Trixxo Ster van Zuid-Limburg die in 2023 zal doorgaan van 7 tot 10 april.

Yoram Knaepen is een kampioen

De jeugd is de toekomst, ook in de sport. Daarom gaat Het Belang van Limburg elke week op zoek naar de HBvL-jeugdkampioen. Ditmaal valt die eer te beurt aan Yoram Knaepen. De bijna 15-jarige jeugdwielrenner uit Linkhout is al provinciaal kampioen op de weg (2x) en in het tijdrijden. Daar wil hij binnenkort nog een veldrittitel aan toevoegen.
Lees de repo door HIER te klikken

Provinciale kampioenschappen veldrijden

De plaatsen (en datums) waar de provinciale kampioenschappen veldrijden zullen plaatsvinden zijn in samenspraak met alle inrichters van veldritten in Limburg vastgelegd.
Op 8 oktober rijden de juniores hun PK in St.-Truiden. 
Op 16 oktober zijn er kampioenschappen voor dames U17, dames juniores, dames U23, dames masters, dames elite, elite3 heren en masters heren.
Op 10 december strijden de aspiranten in Houthalen-Helchteren voor de fel begeerde kampioenentrui.
Op 26 december in het in Genk de beurt aan de G-renners.
Op 30 december zijn er in Kerniel de kampioenschappen voor nieuwelingen (eerste en tweedejaars apart) en de elite2.

Veldritten in Limburg

Het wegseizoen is nog in volle gang, maar de veldritfietsen zijn ondertussen ook al van stal gehaald. Op 3 september wordt er gestart met de Palmcross in Steenhuffel. 
Ziehier het Limburgs veldritprogramma.
25/9: Beringen (B-Mine)
9/10: Sint-Truiden
16/10: Heusden-Zolder
27/10: Heusden-Zolder (Terlaemen)
10/12: Houthalen-Helchteren (miniemen en aspiranten)
30/12: Kerniel
8/1: Zonhoven (wereldbeker)
29/1: Hechtel-Eksel

Brons voor Julie Nicolaes

Na al een schitterende campagne op het EK heeft Julie Nicolaes op het WK sprint in Israël brons behaald. "Ik ben zo trots", glundert haar papa Johan. "Hier heeft ze keihard voor gewerkt. Samen met zus en mama hebben we hier heel veel voor opgeofferd, maar het is het verdomme waard geweest. Ook een welgemeende dankuwel aan haar trainers Kieran De Fauw en Tim Carswell en topsportschool Cycling Vlaanderen en Belgium Cycling."

Pagina's