Foto's van de week

Hou het veilig aub !

We weten het... organisatoren hebben het bijzonder moeilijk en moeten vooral ondersteund en gesteund worden. Maar veiligheid hoort nu eenmaal een prioriteit te zijn. En met alle respect, maar wat we hoorden, en nadien ook zagen aan de hand van beelden van de aankomst van de GP Etienne De Wilde deed ons toch even met de wenkbrauwen fronsen. Zeker als dit een dag na het vreselijk ongeval in de Baloise Belgium tour gebeurd.
Blijkbaar moesten in de laatste honderd meter nog twee auto's winnaar Robbe Ghys passeren.

Thijssen had op BK meer verdiend

Na een spannende en fel betwiste wedstrijd behaalde Sander De Pestel de nationale titel bij de juniores. Het verschil op de meet met Stijn Demolder bedroeg amper een banddikte. Stef Claes werd vijfde en eerste Limburger.
Beste Limburger was zonder discussie Gerben Thijssen. Hij had veel meer verdiend dan een 95ste plaats. Gerben ging al na amper vijf kilometer wedstrijd aan de haal. Eerst in zijn eentje, dan gesteund door Colman en Bekaert, nog later ook door Apers, De Pestel (toen al) en Verhulst. Meer dan minuut kregen de zes nooit. “En toch geloofde ik erin”, aldus Gerben die drie weken geleden nog in de lappenmand lag met een virus waardoor men vreesde voor de ziekte van Lyme. “Vanmorgen in de auto voelde ik de benen al tintelen. En dat is bij mij altijd een goed teken. Ik was dan ook van plan om er meteen de beuk in te gooien.

Een grote zege voor Wouters

Het wordt hem wel eens met de vinger gewezen dat hij vooral open wedstrijden wint, maar nu wint hij toch weer in Kraainem. Na al eens een tweede plaats in een interclub nu dan een overwinning.  En het is trouwens al de derde week op rij dat hij met bloemen naar huis komt. 
Geplaagd door regen en wind groeide de interclubwedstrijd van Wezembeek-Oppem uit tot een loodzware editie. Rutger Wouters bleek de sterkste en snelste van de kopgroep en rondde het overwicht van zijn team Profel United passend af. 
Slechts 57 van de 121 gestarte renners haalden de eindstreep, wat illustreerde hoe zwaar het er aan toe ging op de selectieve omloop van Wezembeek-Oppem.
De miezerige regen zorgde voor spekgladde wegen.

Ghys blijft het super doen

Lummenaar Robbe Ghys heeft op een indrukwekkende manier de GP Etienne Dewilde in Laarne gewonnen. Deze interclubwedstrijd kreeg 143 deelnemers aan de start. In de finale raakte een groep van 23 vooruit. Daaruit probeerde in op iets meer dan tien kilometer van het einde Mathias Van Gompel weg te glippen. Hij gleed echter op de kletsnatte kasseitjes onderuit. Zijn ploegmaat Robbe Ghys aarzelde niet en loste meteen af en legde de laatste tien kilometer solo af. Voor deze eerstejaars belofte is het al zijn derde seizoenszege. Met Jelle Mannaerts, die er als derde finishte mocht er daar in Oost-Vlaanderen nog een Limburger mee op het podium. 

Arno Brouwers wint in Tessenderlo

Limburgs kampioen (bij de tweedejaars) Arno Brouwers pakte op iets minder dan 15km van het einde uit met een scherpe demarrage en hield stand tot op de streep. Er werd van bij het begin fel gekoerst. Het peloton van 93 nieuwelingen werd snel in drie stukken getrokken. Toen het even stil voel gingen Arno Brouwers en Robbe Willlems hun kans. Maar dit duo was niet opgewassen tegen het geweld van het peloton en werd terug ingelopen. Ook de poging van Lander Scheers draaide op niets uit. Op 15km van het einde smolten twee grote groepen samen waardoor het op een spurt met zo’n 55 renners leek uit te draaien. Maar dat was zonder Arno Brouwers gerekend. De Nederlander Mauro Spapen kon zich nog ligt afzonderden met de tweede plaats als inzet. Brent Machiels tikte als vijfde aan en komt zo na een mindere periode weer terug wat boven water. 

Reactie van Pieter Jacobs

Zoals de meesten al weten gisteren zwaar gevallen. Een kleine update: breuk aan 2 ruggenwervels L2 en L4 en waarschijnlijk een hele tijd uit. Morgen krijg ik een korset en mag ik normaal verder thuis herstellen. Normaal gezien zoal 6 weken korset. Binnen 10 dagen worden dan opnieuw scans genomen om te zien of alles op zijn plaats is blijven zitten en wordt er met de rugspecialisten besproken hoe lang het herstel zal duren. Dan pas kan ik conclusies trekken. Aangezien ik dit jaar terug prof probeerde worden en anders van plan was om te stoppen. Iets wat nu een hopeloze onderneming wordt kan het zijn dat wanneer het een lange revalidatie wordt dit mijn laatste koers was van mijn seizoen en van mijn carrière. Of de bestuurders van de 2 motors nu wel of niet de schuld treffen aan deze verschrikkelijke taferelen laat ik in het midden maar of ze de renners in een afdaling moeten inhalen tegen snelheden van 70 a 80 km/uur waar geen plaats is daar valt toch wel het 1 en ander over te zeggen.. Verder wens ik Stig Broeckx en zijn famile veel sterkte en vechtlust, ik duim alvast mee voor een goede afloop!.