Foto's van de week

Wereldkampioen in Hechtel

Nu het vuur van het wereldkampioenschap in Zolder een beetje geluwd is, gaat de focus van het Limburgs veldrijden richting Hechtel waar een dynamische en groep jongeren, gepassioneerd door het veldrijden, aanstaande zondag hun eerste cyclocross organiseren. Het wordt een echte duinencross voor jeugd met naast uiteraard heel veel zand ook heel wat hoogteverschil en met Jens Dekker een wereldkampioen aan de start.

Diefstal bij S&S

Zopas kregen we het bericht dat er bij de fietsenwinkel S&S bikes van gewezen renner Steven Scevenels in Helchteren werd ingebroken. De dieven gingen zeer selectief te werk en wisten goed wat ze moesten hebben. Natuurlijk is zoiets een serieuze financiële aderlating. Maar ook mentaal. Zo is ondermeer de 10-jarige Thomas Haccuria er het hart van in dat ook zijn fiets werd ontvreemd. Toeval wilde dat de crossfiets van kleine Thomas op onderhoud was met het oog op delaatste cross van het seizoen in Diest.

Cortjens wint in Hoogstraten

Zaterdag keerde nieuweling Ryan Cortjens een beetje teleurgesteld terug naar huis omdat hij in St.-Niklaas kans zag op een schitterende ereplaats en wie weet wel overwinning. Maar hij viel toen in de slotronde letterlijk uit de kopgroep weg.
Zondag heeft hij in Hoogstraten voor een revanche gezorgd door dit keer uitgerekend in de laatste ronde een bijna verloren gewaande situatie recht te zetten.

Drieluik in Brustem

Tijdens het openingsweekend van het Belgisch wielerseizoen is er weer het drieluik in Brustem. Door wegeniswerken hebben de organisatoren het parcours wat moeten aanpassen. Maar na wat puzzelwerk zijn er toch weer uitgekomen.  Ook het plaatselijke parcours is lichtjes gewijzigd. Er zullen nu drie bochten minder zijn. 
Onderaan deze tekst vinden jullie drie linken waarachter de parcours voor de verschillende wedstrijden verscholen zitten.
Maar even eerst wat geschiedenis over de inrichtende club Sport en Steun de Sportvrienden.

Hesbania als voorbeeldfunctie

Enkele jaren geleden hebben in Sint-Truiden enkele wielerliefhebbers de koppen bij mekaar gestoken om er de wielersport een nieuwe boost te geven. Het resultaat was de stille geboorte van Hesbania Cycling.
Een organisatie die momenteel 4 clubs met renners (KZLWC, Profel United, PaxX en Bike Vision) en 4 organiserende clubs (Brustem, Aalst, Zepperen, Kerkom), allen gelegen binnen het grondgebied van Sint-Truiden, verenigt. Bedoeling is om elkaar te helpen, en samen nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

WK masters weer in Mol

Op de zopas gepubliceerde nieuwe UCI kalender voor het seizoen 2016-2017 staat dat de wereldkampioenschappen veldrijden voor Masters terug naar België komen. Op 1 en 2 december 2016 (een donderdag en een vrijdag?) zullen deze terug op de vertrouwde omloop van het Zilvermeer te Mol plaatsvinden. Na twee jaar Amerika en twee jaar Zwitserland keren deze kampioenschappen dus terug naar België, zij het dan in december in plaats van in januari zoals dat voorheen was.

Verslagen van het WK

Onder de rubriek verslagen (of bij recente uitslagen) vinden jullie kort het relaas en de uitslagen van de diverse wedstrijden op het WK in Zolder. 
Bij de juniores ging de wereldtitel naar Jens Dekker die van start tot finish domineerde. De Belgische juniores stelden een tikkeltje teleur.