Foto's van de week

Philipsen kan zichzelf opvolgen

Na Overpelt vorig jaar is het aanstaande zondag de beurt aan Borlo om het Belgisch kampioenschap tijdrijden te organiseren. Een beloning van de wielerbond omdat beide gemeenten in het verleden elke jaar een testtijdrit organiseerden. Voor Borlo is dit het eerste van twee nationale kampioenschappen die ze dit seizoen organiseren. Begin juli staan ze ook nog garant voor het BK ploegentijdrit.

Penders koerst nog maar twee jaar

Afgelopen zondag was Joppe Penders uit Kotem de enige Limburger die in Jesseren een rol van betekenis kon spelen. Even leek hij zelfs te kunnen meespelen voor winst maar toen de Nederlander Sinschek hard uithaalde, moest ook hij passen. Uiteindelijk legde de rijzige Maaslander beslag op een verdienstelijke vijfde plaats. Meteen zijn beste resultaat als renner.

Sinschek de beste in Jesseren

Het was Tom Douhard die na goed 40km de wedstrijd open brak. Hij pakte een halve minuut en kreeg nadien gezelschap van de Nederlander Sinschek. Joppe Penders probeerde de sprong te maken, maar moest wachten tot Venner en Radoux hem steun kwamen bieden. De drie sloten bij het kopduo aan, maar meteen daarna ging Sinschek in zijn eentje aan de haal. Hij won uiteindelijk met grote voorsprong. 

Vandermeer tweede in St.-Joris Weert

Provinciaal tijdritkampioen Quinten Vandermeer is zaterdag 2de geworden in St.-Joris-Weert waar 99 nieuwelingen aan de start verschenen. Vandermeer maakte deel uit van een opkopgroep van 4 die iets voorbij halfwedstrijd het hazenpad koos en waarbij in de slotronde ook nog Yoni Ualgasi kwam aansluiten. Op 700 meter van de finish ging Vandermeer alleen maar werd net voor de streep nog voorbij gestoken door Tibo De Mesmaeker. 

België - Nederland (vervolg)

Via het euregioklassement proberen de organisatoren die meewerken aan het mabs4.0euregioklassement het wielrennen in beide Limburgen (Nederland en België) een duwtje te geven. Voor de nieuwelingen startte die competitie vorig weekend in Zutendaal. Zondag staat voor hen in het Nederlandse Eijsden (op amper 8km van Maastricht) de tweede proef op het programma. Blijkbaar zijn de nieuwelingen uit Belgisch Limburg happig om daar te gaan koersen. Een groot pluspunt. Vooraf schreven zich bijna 15 Belgische nieuwelingen in. Dat is zo goed als de helft van de vergunninghouders uit Belgisch-Limburg. En het hadden er nog meer kunnen zijn want sommige jongens lieten ons al weten dat ze zondag niet naar Eijsden kunnen omdat ze die dag geselecteerd zijn voor een wedstrijd tellend voor de Beker van België, maar dat ze aan de komende wedstrijden wel graag willen deelnemen.