Foto's van de week

Thonnon wordt tweede in euregioklassement

Bas Thonnon uit Tongeren schuift dankzij zijn zevende plaats in Vliermaal en vooral zijn overwinning in Kerniel op naar de tweede plaats in het klassement van het MABS4.0 euregioklassement, weliswaar op grote achterstand van leider Martijn Knoppert die in de drie wedstrijden van deze competitie twee keer tweede werd en één keer derde.  Vermits Knoppert en aanstaande zondag in Kortessem niet zal zijn, kan Thonnon theoretisch de witte leiderstrui overnemen. Dan moet de knaap uit Tongeren wel winnen en zo de volle buit van 75 punten meepikken.
Met nog twee wedstrijden te gaan (Kortessem en Zutendaal) ziet de top tien van het klassement er als volgt uit: 1. Martijn Knoppert, 206 pnt.; 2. Bas Thonnon 134; 3. Bastien Dethier, 123; 4. Diederik Pemen, 118; 5. Jarno Van Esch, 114; 6. Jeremy Frehen, 112; 7. Stijn Daemen en Xavier Poels, 108; 9. Jeroen van Krimpen, 106; 10. Rob Goossens, 102.

Thijssen wint Omloop der Vlaamse Gewesten

Genkenaar Gerben Thijssen blijft de wielerwereld verbazen. Na een rustpauze na een bijzonder succesvolle campagne tijdens het EK en WK op de piste startte hij zondag voor het eerst weer in een wegwestrijd. Niet zomaar een koerske, maar meteen in de Omloop der Vlaamse Gewesten. Een heuse klassieker en UCI-wedstrijd. En wonder boven wonder… hij behaalde er de overwinning. Zijn vijfde van het seizoen waaronder vier UCI-wedstrijden en het PK. Thijssen maakte deel uit van een kopgroep van 22 die zich al vroeg in de wedstrijd vormde. Daaruit ontsnapte in volle finale 6 renners. Samen met Van Moer dichtte Thijssen de kloof en maakte het af in de sprint. Jordi Meeus werd andermaal tweede. Jasper Philipsen, nog een ploegmaat van Thijssen en Meeus kreeg de prijs van de strijdlust. “De vorige week ging het wat minder maar het goed gevoel is er weer terug”, aldus Philipsen na afloop. 

Vanreyten in kampioenentrui

Vanreyten verscheen in de GP Scherens in Leuven voor het eerst op het startpodium in de nationale driekleur van Crelan-Vastgoed. Daar mee koersen mocht niet. “Kampioen zijn is een eer en dat mag voor de start door iedereen gezien worden”, aldus ploegleider Hulsmans. "Vandaar dat we hem met plezier een kampioenentrui van onze ploeg bezorgden." Dat Joachim in zijn stageploeg aanvaardt is, was duidelijk. Naast die driekleur heeft hij ook al een ploegfiets (Colnago) ter beschikking. 

Philipsen mogelijk naar BMC

Volgend seizoen wordt wonderboy Jasper Philipsen uit Ham belofte. Het was te verwachten dat de voornaamste belofteploegen staan aan te schuiven om dit supertalent in hun rangen te sluiten. Voorlopig ziet het er naar uit dat Jasper voor het opleidingsteam van BMC zal kiezen.
“Onlangs zocht ploegleider Klaas Lodewijck contact met mij en we kwamen tot een constructief gesprek. Maar mijn overstap naar daar is zeker nog niet definitief”, benadrukt Jasper. “Er is nog niets getekend en bovendien liggen nog andere pistes open.”

Broers Reynaerts naar Cibel

De broers Jan en Wim Reynaerts uit Rosmeer, die dit jaar allebei deel uit maakten van het team Home-Solution-Anmapa Cycling Team kwamen zopas tot een overeenkomst met het continentale team Cibel-Cebon met ondermeer Benjamin Verraes, uittredend natonaal kampioen Joeri Stallaert, Guy Smet en Kevin De Jonghe als sterkhouders. 
(op de foto Wim Reynaerts) 

Van de Wouwer over Vanreyten

Was men bij Lotto wel blij met de winst van Joachim Vanreyten op het BK voor beloften in Stabroek? Te meer hij de rest van het seizoen vooral in een Crelan-Vastgoed-truitje zal rijden. “Natuurlijk wel”, reageert ploegleider Kurt Van de Wouwer kordaat. “Vooraf hadden we hem niet meteen als de grote favoriet naar voor geschoven. Maar met Joachim weet je nooit. Hij wisselt mindere met super dagen af. Dat is bij hem al altijd zo geweest. Maar als hij super is, dan is hij ook wel onvoorstelbaar sterk.

Geuens derde op BK

Op het podium van het BK voor beloften stonden drie jongens die elkaar heel goed kennen. Alle drie maakten ze vorig jaar deel uit van het Lotto-Team. Geuens nu niet meer. Hij stapte over naar Crelan en bezorgt zijn team een podiumplaats.