Foto's van de week

Dubbelslag voor Bram Wauters

Nadat hij twee weken geleden in Tessenderlo zijn tweede zege van het seizoen behaalde, heeft Bram Wauters geen enkele wedstrijd meer verloren. Vorig week was hij de beste in Retinne en dit weekend pakte de Lummenaar uit met een heuse dubbelslag.
Zaterdag versloeg hij in Rotselaar in een spurt met twee Jef Wachters. Beiden maakten deel uit van een kopgroep van vijf die zich al vroeg in de wedstrijd vormde. Op het einde kon nog een achtervolgend groepje aansluiten, maar na een nieuwe uitval van Wauters bleef enkel Wachters nog in zijn spoort. Beiden spurtten voor de zege. Bram bleek de snelste.

Philipsen en Thijssen naar WK

Bondscoach bij de juniores Carlo Bomans heeft voor het WK in Qatar twee van zijn gouwgenoten opgenomen in zijn selectie. Jasper Philipsen was zo goed als een certitude. Hij rijdt zowel de individuele tijdrit als de wegrit. Jasper had het na zijn sleutelbeenbreuk en examens wat moeilijk om tijdens de tweede seizoenshelft weer het niveau van voorheen te halen (dat toen wel outstanding was) maar staat er weer. Dat bleek vorige week nog op het EK in Plumelec. Zijn tijdrit was dan wel niet super, de wegrit was dat wel. Hij werd met zijn elfde plaats de beste landgenoot.

Philipsen mogelijk naar BMC

Volgend seizoen wordt wonderboy Jasper Philipsen uit Ham belofte. Het was te verwachten dat de voornaamste belofteploegen staan aan te schuiven om dit supertalent in hun rangen te sluiten. Voorlopig ziet het er naar uit dat Jasper voor het opleidingsteam van BMC zal kiezen.
“Onlangs zocht ploegleider Klaas Lodewijck contact met mij en we kwamen tot een constructief gesprek. Maar mijn overstap naar daar is zeker nog niet definitief”, benadrukt Jasper. “Er is nog niets getekend en bovendien liggen nog andere pistes open.”

Hulsmans reageert op kritiek

De dubbele winst van Alexander Geuens in Binderveld en Halen was mooi. Maar de afgunst ook groot. Renners uit het team Vastgoedservice-Crelan, die een kermiskoers winnen, worden vaak niet met applaus overladen. Voor velen horen ze niet thuis in dat circuit. Afgunst of terecht? We vroegen het aan hun ploegleider Kevin Hulsmans.

Meeus heeft een grote kans

Negen renners zullen aanstaande zondag op het Belgisch kampioenschap voor juniores in Hooglede onze provincie vertegenwoordigen. Daarvan kunnen we er drie als potentiële winnaar vooruit schuiven: Jasper Philipsen als de grote favoriet, Jordi Meeus en Jens Reynders als underdogs. En die zouden op het parcours dat niet super lastig is, maar waar met een hellinkje op 2km van de finish waar toch nog een verschil kan gemaakt worden, wel eens hoog kunnen scoren.

Wekelijks verse bloemen

Drie weken na elkaar zorgt Milan voor verse bloemen op de livingtafel ten huize Fretin. Gisteren plukte hij die in Kortessem. Fretin maakte er deel uit van een kopgroep van negen die zich al vroeg vormde en de rest van het deelnemersveld op verre achterstand fietste. In een spurt met negen was de Genkenaar veruit de snelste.

Zutendaal

Zaterdag werd er gekoerst in Zutendaal. Er waren wedstrijden voor nieuwelingen en een open wedstrijd waaraan eliten z/c, beloften en masters konden deelnemen.
Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Wouter Vanparijs die na een onderbreking van één jaar de competitie hervatte en in Zutendaal al zijn tweede seizoenszege behaalde. Hij wordt daardoor ook meteen de eerste leider van het euregioklassement waarvoor volgende zondag de tweede wedstrijd in het Nederlandse Eijsden wordt betwist. 

In de open wedstrijd ging de zege naar mountainbiker Jens Schuermans die zijn tien medevluchters met een late maar vooral snedige demarrage verraste.
Je leest meer over beide wedstrijden onder de rubriek verslagen

Mabs4.0 euregioklassement

Ook dit jaar zal er weer een euregiocompetitie plaatsvinden en dit voor alle categorieën. Met de vorige sponsor (mediaan) kwam men niet meer tot een consensus. De zoektocht naar een nieuwe hoofd- en naamsponsor verliep zeer vlot. Voortaan zal deze competitie dan ook de naam mabs4.0euregioklassement, dragen. De kalender is klaar. Voor de nieuwelingen zullen er zes wedstrijden zijn waarvan vier in Belgisch Limburg en twee in Nederland.