Koers in St.-Truiden

Wat? Wielerwedstrijd voor eliten z/c en beloften
Waar? St.-Truiden (Kortenbos)
Wanneer? Zondag om 14u00
Wat te beleven? Na Brustem en Zepperen is dit voor de beloften en   eliten z/c de derde wedstrijd in onze provincie. Een jaar geleden verschenen er 137 renners aan de start en haalde Timothy Stevens het voor Dennis Coenen en Robbe Ghys. Van een knap podium gesproken ! Voor zondag schreven zich al meer dan 180 deelnemers in. Dat is dus meer dan het maximum van 175.

Testtijdrit in Montenaken

Zaterdag is er een testtijdrit in Montenaken. Het is de eerste van drie door de Belgische Wielerbond georganiseerde in samenwerking met Het Vliegend Wiel Borlo, de organisatie die ook voor de Ster garant staat. De twee volgende testtijdritten zijn op 21 mei in Borlo en op 16 juli in Waregem. Voor deze tijdritten, waaraan renners uit alle categorieën kunnen deelnemen, worden de betere tijdrijders geselecteerd om zo deze discipline onder de knie te krijgen. Een toe te juichen initiatief. Zeker voor de allerjongsten want anders krijgen ze daarvoor zelden of nooit de gelegenheid. De eerste start is om 12u00. De nieuwelingen moeten 9,7km afleggen, de juniores en dames-eliten 19,6km en de beloften 29,5km. De allerlaatste renner die van start gaat is belofte Jasper Philipsen, vorig jaar nationaal tijdritkampioen bij de juniores. Hij start om 16u26.
Als je HIER klikt vind je de deelnemerslijst.

Wat goed is komt snel

Vierde in de Handzame Classic van afgelopen vrijdag. Zondag tweede in de Zuid-Kempische Pijl in Mol… Jasper Philipsen heeft zijn debuut bij de beloften allerminst gemist. In het verleden is al vaker gebleken dat wat goed is ook heel snel komt. En dat heeft Philipsen nog maar eens onderstreept.
Van iemand die drie jaar op rij de trofee van Flandrien ontvangt, mag je zoiets wel verwachten. “En toch was ik er niet helemaal gerust in”, glimlacht Jasper. “De wilde verhalen over de lastige stap van junior naar belofte waren ook mij niet vreemd. Doch al bij al valt het allemaal nog mee.”
We vroegen Jasper naar zijn mening omtrent enkele issues waar neo-beloften mee te kampen zouden hebben.

Euregioklassement

Ook in 2017 zal er weer een mabs4.0-euregioklassement zijn. En ook nu weer zullen er drie klassementen worden opgemaakt waardoor alle categorieën zoals de nieuwelingen, juniores, eliten z/c en beloften aan hun trekken komen.
Andermaal zullen we weer mogen rekenen op onze vertrouwde sponsors die ons initiafief krachtig blijven steunen.  
Er zullen dit jaar weer zes wedstrijden voor nieuwelingen in aanmerking komen voor het klassement, waarvan vier in Belgisch-Limburg en twee in Nederlands-Limburg. Voor de juniores staan er voorlopig zeven wedstrijden op ons programma. Al is het nog niet helemaal zeker of de junioreswedstrijd in Eijsden zal doorgaan. Mocht er daaromtrent een wijziging komen, zal de onderstaande kalender meteen worden aangepast. Hou die dus de komende dagen goed in de gaten.
Je vindt via de site www.mabs40euregioklassement.com meer informatie omtrent die klassement. 

Boucher wint

Wat in Vlaanderen niet kan, mag aan de andere kant van de taalgrens (Wallonië dus) wel. Daar mogen continentale renners wel aan 1.12 wedstrijden deelnemen. 'Limburger' David Boucher trok naar Perwez om er... te winnen. 
Mathias Houlmont werd vierde en Wim Reynaerts Wim Reynaerts zesde. 

Philipsen net niet

Vrijdag 4de in de Handzame Challenge, zondag 2de in de Zuid-Kempische Pijl… Jasper Philipsen is in zijn eerste maand als belofte bijzonder sterk bezig. Nog maar eens een bewijs dat wat goed is ook snel komt. In Mol maakte het supertalent uit Ham deel uit van een kopgroep van acht met daarbij ook nog de Limburgers Milan Menten en Timothy Stevens, winnaar van vorig jaar. In de slotfase glipte Mathias Van Gompel weg en won met kleine voorsprong. Jordi Meeus, ook kersverse belofte en ook al weken sterk bezig, spurtte zich naar de 9de plaats.

Selectie voor RvVlaanderen

Limburg zal op 8 april met een heel sterke selectie deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen voor beloften, een wedstrijd tellend voor de nations cup. Volgende renners werden geselecteerd: Gerben Thijssen, Glenn Loenders, Jasper Philipsen, Jordi Meeus en Robbe Ghys. 
Als reserven werden Dries Vastmans en Jari Snyers weerhouden.

Bonneu al goed begonnen

Afgelopen zondag behaalde Kamiel Bonneu in Drieslinter zijn eerst overwinning van het seizoen. Ook zijn eerste als junior. In een spurt met drie spurtte de nochtans niet zo snelle knaap uit Achel sneller dan ex-nationaal nieuwelingenkampioen Michiel Hillen. Meteen een goed begin van een voor hem belangrijk seizoen.
Als tweedejaars junior, rijdend voor het prestigieuze en ook sterke team van Davo, wordt van hem wel wat verwacht. Zeker in de grotere wedstrijden waarin nogal wat moet geklommen worden.

Fiets van Kielich gestolen

Zaterdagavond, de dag voor de internationale mountainbikewedstrijd in Milaan waarvoor Timo Kielich door de nationale bondscoach was geselecteerd, werd de fiets van de knaap uit Alken ontvreemd. Omdat hij maar over één mountainbike beschikt moest hij van start gaan met de fiets van Emeline Detilleux. Absoluut niet zijn maat maar omdat hij toch daar was, wilde Timo toch graag starten.
“In die omstandigheden was het resultaat uiteraard totaal van ondergeschikt belang maar bij wijze van training was het in ieder geval beter dan niks,” aldus Kielich.

Helven toch nog altijd coureur

Op de voorlopige deelnemerslijst van Brussel-Zepperen staat Sander Helven vermeld. De 26-jarige Helven maakte de afgelopen vier jaar deel uit van het profteam Topsport Vlaanderen. Zijn contract werd niet meer vernieuwd. Een andere mogelijkheid was er niet meteen en dus sloot hij zijn wielercarrière af.