Jesseren

De juniorenwedstrijd in Jesseren is gewonnen door Thomas De Pestel. Hij was de sterkte van een kopgroep van vijf waarvan ook Bram Wauters (4de) en Owen Jacobs (5de) deel uit maakten. Wauters kwam als eerste de laatste bocht uit en omdat de streep dan vlakbij is, had hij een mooie kans op de zege. Maar een lekke band in volle sprint ontnam hem die kans.
Voor de start van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden naar aanleiding van het plotse overlijden van Jeroen Goeleven.

(foto: Roland Pipeleers)

Akkefiet(s)jes

  • De juniorenwedstrijd in Jesseren is gewonnen door Thomas De Pestel. Hij was de sterkte van een kopgroep van vijf waarvan ook Bram Wauters (4de) en Owen Jacobs (5de) deel uit maakten. Wauters kwam als eerste de laatste bocht uit en omdat de streep dan vlakbij is, had hij een mooie kans op de zege. Maar een lekke band in volle sprint ontnam hem die kans.
  • In het Nederlandse Meerkerk is Jasper Philipsen in de GP Arno Wallaard als 11de gefinisht. Roy Jans werd er 14de en Jordi Meeus 30ste
  • Bob Poelmans werd in de topcompetitiewedstrijd voor nieuwelingen te Vezin 22ste. Dat lijkt niet spraakmakend maar wel als je het koersverloop ernaast legt. Bob reed anderhalve ronde alleen aan de leiding en had nadien nog jus genoeg in de benen om mee te gaan met een ontsnapping van een select groepje van ruim 30 renners. Bob werd uiteindelijk 22ste en was daarmee de beste Limburger en ook tweede beste jongere. Zijn grote concurrent van aanstaande zaterdag op het PK voor eerstejaars nieuwelingen Jonathan Vervenne werd 26ste. De wedstrijd in Vezin was bijzonder lastig. Slechts 46 van de 113 deelnemers haalden het einde. 
  • In de E3 Harelbeke voor juniores werd Milan Fretin 9de.
  • Het komende weekend staat in het teken van provinciale kampioenschappen. Zaterdag strijden in Zichen-Zussen-Bolder de amateurs, masters en nieuwelingen voor de provinciale titels. Zondag is het de beurt aan de beloften en eliten z/c. Hun titelstrijd wordt in Mechelen-Bovelingen betwist.
  • Juul Maes behaalde zaterdag in Harelbeke zijn vierde seizoenszege. Hij was er de snelste in een massaspurt.
  • Bram Wauters mocht tijdens de nationale testtijdrit in Chimay als derde mee op het podium. Provinciaal tijdritkampioen Milan Paulus werd 6de.
  • Jente Boons, Provinciaal tijdritkampioen bij de nieuwelingen, werd op de testtijdrit in Chimay 6de. Bartje Theuws finishte daar als 13de.
  • Marianne Vos kwam in Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen ten val en brak daarbij haar sleutelbeen.

Wauters op podium van testtijdrit

Junior Bram Wauters is in Chimay derde geworden tijdens de eerste testtijdrit van dit seizoen. 
Op een geaccidenteerd parcours moest hij enkel Remco Evenepoel en Branko Huys laten voorgaan.
Truiennaar Milan Paulus werd zesde.
Bij de nieuwelingen ging de zege naar Lars Van Ryckegem en werd Jenthe Boons zesde en Bartje Theuws dertiende. 

Overlijdensbericht Jeroen Goeleven

Met veel droefheid hebben wij deze week het overlijden vernomen van Jeroen Goeleven.
Wij wensen de familie, vrienden en kennissen van Jeroen heel veel sterkte bij dit grote, plotse en onverwachte verlies.
Indien je Jeroen nog een laatste groet wil brengen dan kan je hiervoor de nodige info vinden op onderstaand overlijdensbericht.
De plechtig uitvaartdienst zal plaatsvinden op donderdag 26 april om 10.30uur in parochiekerk St.-Jan De Doper in Paal.
Op woensdag is er gelegenheid om afscheid te nemen van Jeroen tussen 19.00 en 19.30uur in het funerarium, Tessenderlosesteenweg 27 in Paal.

Wat een tragisch nieuws !

De wielerwereld is nog niet bekomen van de schok na het plots overlijden van Michael Goolaerts in Parijs-Roubaix. En weer is er een plots overlijden van een jonge wielrenner. Dit keer gaat het om Jeroen Goeleven uit Paal-Beringen. Uiteraard in wielermiddens niet zo bekend als Michael Goolaerts, maar het verlies van andermaal een jonge gast van 25 jaar is uiteraard even schokkend.
Zijn vader Danny meldt het volgende schokkende berichtje op zijn facebookpagina:
Onze familie is ten einde raad. Vanmiddag heb ik onze zoon Jeroen levenloos aangetroffen in zijn kamer. Onbegrijpelijk, we zijn in diepe rouw. Er zijn geen sporen van zelfmoord, dat is duidelijk. Opnieuw een gemotiveerde jongeling die onverklaarbaar afscheid neemt. Gezien de jonge leeftijd is het een overlijden dat onderzocht wordt. Wij weten alvast dat er niets zal gevonden worden m.b.t. het negativisme rondom het wielrennen waar hij momenteel zo veel voor deed. Vaarwel "Kampioen van Limburg", ONZE WERELDKAMPIOEN!

Tweeluik in Zutendaal

Het tweeluik van Zutendaal werd afgesloten met twee attractieve wedstrijden en met Daan Stevens (nieuwelingen) en Heiko Homrighausen (Eliten) als verdienstelijke winnaars.
De nieuwelingenwedstrijd gold als opener voor het euregioklassement voor nieuwelingen. Winnaar Daan Stevens is dan ook de eerste leider.

Tijdritkampioen op een gewone fiets

Tijdens de eerste maanden van het seizoen is het in de nieuwelingencategorie ieder jaar opnieuw zoeken naar nieuwe talentjes. Vaak zijn het jongens die bij de aspiranten al wat streepjes verdienden. Bob Poelmans, het jongeren broertje van junior Sam, was daar zeker een van. Maar zijn overstap naar de nieuwelingen verloopt toch beter dan gedacht.

Bucketlist afvinken stopt bij Parijs-Roubaix

De wielerwereld staat sinds zondagavond stil. De nog maar 22-jarige Michael Goolaerts is niet meer. Tijdens zijn droomwedstrijd Parijs-Roubaix kwam hij ten val en overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan de gevolgen daarvan. Was het hartfalen er voor de val of omgekeerd? Wat doet het er eigenlijk toe? Michael is niet meer en dat is niet te vatten. Zeker niet voor zijn familie en vrienden. Maar ook niet voor wielerminnend België en de rest van de wereld. Zo’n goedlachse, altijd vriendelijke en beloftevolle jongen die uit het leven wordt weggerukt is gewoon oneerlijk. Uiteraard is dit niet het eerst voorval. Uiteraard zijn nog heel wat andere jongeren hem voorgegaan. Sportievelingen of niet… het blijft telkens weer een niet te vatten gebeuren waar niemand vat op heeft. Doch als dit zoals zondag gebeurt op een moment dat massa’s mensen voor de buis zitten, dit dan ook nog eens uitvoerig in beeld wordt gebracht, wordt de kennissen- en vriendenkring van betrokkenen plots zoveel groter en idem dito het meeleven.

Zware val van Decoster

Tijdens het PK tijdrijden voor juniores kwam Gerrik Decoster zwaar ten val. “Ik reed aan meer dan 50km/u in een gat en schoof daardoor met mijn handen van het stuur waardoor ik de controle over mijn fiets totaal kwijt raakte. Ik kwam vol op mijn gezicht terecht en brak mijn kaak”, aldus Gerrik vanuit het ziekenhuis.

(foto: Roland Pipeleers)

PK tijdrijden in Leopoldsburg

Wie tot voor het Limburgs kampioenschap tijdrijden nog nooit van de Brit Joshuan Teasdale had gehoord, weet nu meteen dat die jongen al een tijdje in Limburg woont en aardig hard met de fiets kan rijden. Hij fietste bij de eliten aan een gemiddelde van bijna 48km/u zijn tegenstanders op meer dan een minuut.