Foto's van de week

Winnen geeft een extra boost

Wie profambities heeft mag zich niet blind staren op alleen maar overwinningen. Presteren en zich tonen in grote wedstrijden is daarvoor veel belangrijker. Milan Menten is zich daar van bewust. En toch is het mooi om af en toen eens te mogen juichen. Ook al is dat in een kermiskoers. Daarin lukte Milan afgelopen zondag in Oplinter.

Brouwers en Menten winnen

Arno Brouwers en Milan Menten hebben het afgelopen weekend het Limburgse volklied (figuurlijk) laten weerklinken over onze provinciegrenzen. Brouwers trok naar Kluisbergen-Ruien. Hij ging daar samen met een Brit op 15km van de streep in de aanval. De twee bleven vooruit en in de sprint gaf Brouwers zijn vluchtmaat geen schijn van kans. Voor de Limburgse kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen was het na winst in Tessenderlo zijn tweede seizoenszege.

Limburgse wedstrijden

Het afgelopen weekend waren er in onze provincie vier wedstrijden. 
In de elitenwedstrijd in Jeuk ging de zege naar Nick Van Hoof. Sven Noels haalde het van zijn dorpsgenoot Tom Mertens.
Bij de juniores in Bovelingen moest de plaatselijke Bjorn Vandebeek de Brabantse tijdritkampioen Tom Vandermosten laten voorgaan en bij de nieuwelingen in Schulen ws de zege voor Jarne Van de Paar. Ook daar moest de plaatselijke renner Lars Daniëls vrede nemen met een tweede plaats.
Je leest meer over deze wedstrijden onder de rubiek verslagen. 

Hulsmans reageert op kritiek

De dubbele winst van Alexander Geuens in Binderveld en Halen was mooi. Maar de afgunst ook groot. Renners uit het team Vastgoedservice-Crelan, die een kermiskoers winnen, worden vaak niet met applaus overladen. Voor velen horen ze niet thuis in dat circuit. Afgunst of terecht? We vroegen het aan hun ploegleider Kevin Hulsmans.

Klimkoersen in Romsée

Onze Limburgers hebben het bijzonder goed gedaan in de klimkoersen van Romsée. Bij de nieuwelingen ging de zege naar Ryan Cortjens. Hij ronde op schitterende wijze een solo van meer dan 30km af. Bij de juniores was de zege voor Michiel Otterman maar behaalde eerstejaars Kamiel Bonneu een knappe tweede plaats. Hij maakte deel uit van een kopgroep van vier die meer dan 60km vooruit reed en het peloton op meer dan 2 minuten fietste. 

Dubbel voor Alexander Geuens

Het team van Vastgoedservice blijft winnen. Vooral in de kleinere wedstrijden waar ze aan de start verschijnen, rijdt de tegenstand vaak voor de tweede plaats. Zaterdag en zondag was het zowel in Binderveld als in Halen weer van dat. Twee keer spurtte Alexander Geuens naar de overwinning.