United Cycling Team

Ploegfiche

Naam ploeg: United cycling team
Voorzitter: Georges Langenaken, algemeen manager: Albert Derwael
Ploegleiders: Johan Remels
Website: www.united-ct.be

 

Renners

BELOFTEN: Calvert Churchill (GBR); Stef Claes, Warre Dufour, Lennert Hoefkens, Dries lehaen, Adam Lewis (GBR), Glenn Loenders, Sebastian Lowie, Stef Rogier, Lamb Ross (GBR), Fabio Sinoy, Jari Snyers, Thijs Van Rooij, Tom Verhaegen, Dries Verstrepen
ELITEN Z/C: Glenn Broekmans, Michiel Broes, Maarten Desair, Sieben Devalckeneer, Gertjan De Vos, Killian Michiels, Jordy Oliebos, Lennert Teugels, Thomas Vanbesien
DAME EL Z/C: Jolien Vleugels

Al jaren leidt Johan Remels een team dat uitsluitend beloften en eliten z/c huisvest. Zoek niet naar super grote namen. Maar ondanks dat speelt het Truiense team toch elk jaar opnieuw mee met de allergrootste clubs van het land. Dat was ook het afgelopen jaar weer het geval.
“We hadden inderdaad een sterke ploeg in de breedte”, knikt Remels. “Als je ziet dat we bijvoorbeeld in een Ronde van Luik, toch een sterke bezette rittenwedstrijd, vier renners in de top twintig van het eindklassement kunnen plaatsen, dan zijn we goed bezig. Bovendien eindigde we als ploeg in het eindklassement van de topcompetitie, toch een nationale waardemeter, op een gedeelde vierde plaats. Daar zouden heel veel ploegen vooraf voor willen tekenen. Bovendien behaalden onze renners 31 overwinningen. Dat is zowat het drievoud van de voorgaande jaren. Natuurlijk kan het altijd beter. Natuurlijk hadden we graag hier of daar ergens gewonnen in een rittenwedstrijd of een interclub. Maar soms moet je ook tevreden kunnen zijn.”
Dat zijn zeker ook de renners. “Zo is dat”, bevestigt Johan. “Sommigen van onze renners konden naar vier of vijf andere ploegen maar verkozen toch te blijven. Dat streelt onze ijdelheid. Trouwens ons team heeft ook bij renners uit andere ploegen een heel goede naam en faam. Dat voelen we ieder jaar opnieuw wanneer we nieuwe renners willen aantrekken. Ze komen graag naar ons.”
Voor volgend seizoen zijn de doelen dezelfde dan die van de afgelopen jaren. “We willen weer hoog eindigen in de topcompetitie. Vorig jaar vierde. Waarom niet dromen van een top drie? En zoals ik eerder al zei… één of meerdere zeges in rondes zoals die van Luik of Namen zijn ook altijd welkom. Met renners zoals ondermeer Dries Verstrepen en Gert Jan De Vos, twee nieuwkomers waar ik veel van verwacht, moet dat zeker kunnen.”

Share