Noord-Limburg

Clubfiche

Naam ploeg: Wielerclub Noord-Limburg
Voorzitter: Rudi Donckers
Ploegleiders: Louis Vuegen en Ludo Van Dingenen (jeugd)
Website: http://www.wcnl.be

Renners

Eliten z/c en beloften: Joren Segers, Tom Marcelis, Sven Rasera, Dominique Scherpenbergh, Kevin Vanaenrode, Lars Vandeweerdt, Sieën Veestraeten, Dieter Meeus, Sven Van Roy, Bram Vermeulen
Master: Bram Donckers
Jeugd: Michiel Gerits, Robbe Sevens, Seppe Loomans, Kobe Loomans, Senne Gerits, Jens Van Duffel, Brecht Swinters, Daan Swinters, Matice Moonemans, Genaux Vanotterdijk, Liam Verdonck.

 

“Renners plezier laten beleven”

Twee seizoen geleden leek de destijds roemrijke Noord-Limburgse Wielerclub ten dode opgeschreven. Rudi Donckers die jaren geleden mee aan de wieg stond van het team maar nadien omwille van allerlei andere wielerprojecten niet meer rechtstreeks betrokken was bij de club, deed nog net op tijd een geslaagde reanimatiepoging. Samen met Louis Vuegen startte hij een te late zoektocht naar renners. Toch lukte het hen nog om een ploeg bij elkaar te krijgen. Weliswaar zonder super grote namen, maar dat was ook niet hun doelstelling. In Noord-Limburg een wielerclub in stand houden was dat veel meer.
“Ondanks dat beperkte rennersbestand zijn we toch heel tevreden over het afgelopen jaar”, benadrukt Louis Vuegen. “We hebben toch vier overwinningen kunnen behalen via Joren Segers. En dankzij onze relaties uit het verleden met inrichters hebben onze renners een mooi programma kunnen rijden. Zij waren alvast tevreden en dat blijkt uit het feit dat ze allemaal gebleven zijn.”
Vorig jaar konden ze pas net na de transperiode op zoek naar renners. Te laat dus. Nu hadden ze tijd genoeg. “We kunnen niet ontkennen dat we gehoopt hadden dit jaar meer renners aan te trekken. Maar eliten z/c en beloften willen blijkbaar allemaal graag in een ‘grote’ ploeg met het risico dat ze daar voor de interclubs niet aan de bak komen. Daardoor is het voor ploegjes zoals die van ons moeilijk. Maar we doen gewoon verder zoals vorig jaar. We zullen weer aan tal van interclubs deelnemen, hopen op een paar overwinningen en proberen er voor te zorgen dat onze renners plezier beleven aan hun sport. Daar doen we het voor.”

Share