Lotto U23

Clubfiche

Naam ploeg: Lotto Soudal
Voorzitter: Tom Zwaenepoel
Ploegleiders: Kurt Van de Wouwer, Carl Roes, Dirk Aernouts, Wesley Van Speybroeck
Website: http://www.lottosoudal.be/

 

Renners

Ruben Apers, Jonas Castrique, Alfdan De Decker, Sander De Pestel, Robbe Debuyck, Stan Dewulf, Robbe Ghys, Mitch Groot, Steff Hermans, Mikkel Honoré, Laurens Huys, Kevin Inkelaar, Ward Jaspers, Bjorg Lambrecht, Senne Leysen, Milan Menten, Emiel Planckaert, Gerben Thijssen, Mathias Van Gompel, Brent Van Moer, Bram Van Renterghem, Harm Vanhoucke, Thomas Vereecken, Aaron Verwilst.

“Al dertig profs afgeleverd”

Het afgelopen seizoen was bijzonder succesvol. Veel beter dan verwacht. “Met elf eerstejaarsbeloften en zeven tweedejaars hadden we lat niet zo hoog gelegd” aldus ploegleider Kurt Van de Wouwer. “Onze renners hebben de verwachtingen overstegen. Ze hebben zich echt aan elkaar opgetrokken. Als de ene goed presteert, wil de andere volgen. En dat heeft tot deze mooie resultaten geleid. Met Joachim Vanreyten als nationaal kampioen, Bjorg Lambrecht als zilveren medaillewinnaar op het EK en Harm Vanhoucke als eerste Belg die de Ronde van Lombardije voor beloften op zijn naam schreef, mogen we bijzonder fier zijn. En dan was er nog Robbe Ghys die als eerstejaars een heel sterk seizoen reed en op de piste twee wereldbekerwedstrijden won. We hadden ook een heel sterk team in de breedte wat resulteerde in eindwinst in de Topcompetitie, al de vijfde keer op rij dat we dit regelmatigheidscriterium winnen.”
Dit seizoen zullen vijf renners doorstromen naar de profs: James Shaw, Enzo Wouters, Kevin Deltombe, Edward Planckaert en Michael Goolaerts.
“Dat brengt ons totaal van afgeleverde profs, de laatste zes jaar op dertig”, telt Van de Wouwer. “Jonge talentvolle renners profrijp maken. Dat is onze doelstelling.”
Acht renners verlaten het team waarvan er dus vijf prof worden. Baybrooke, Cras en Vanreyten gaan elders aan de slag. Er komen negen nieuw renners in de plaats. Ruben Apers die op het voorbije WK in Qatar knap vijfde eindigde in de tijdrit voor junioren. Brent Van Moer, met zijn dertiende plaats de beste Belg in de juniorenwegrit op het WK, Robbe Debuyck, Alfdan De Decker, Sander De Pestel, Mitch Groot, Laurens Huys en Gerben Thijssen zijn de andere nieuwkomers.

Share