KZLWC

Clubfiche

Naam ploeg: Koninklijke Zuid-Limburgse Wielerclub
Voorzitter: Rhonny Reekmans
Ploegleiders: Marc Weeghmans (jeugdtrainer en coördinator), Pieter Reekmans, Cynthia Bielen, Louagie Lorenzo, Eddy Mellemans
Website: http://users.telenet.be/kzlwc.sint.truiden

Aantal renners bijna verdubbeld

Toen enkele jaren geleden de Truiense wielerclub de titel koninklijk kreeg opgespeld, waren ze terecht super fier. Helaas leek dat toen ook het begin van het ‘bijna’ einde. Het aantal renners minderde jaar na jaar om uiteindelijk bijna niets meer over te houden. Maar het vernieuwde bestuur gaf zich niet gewonnen. En het heeft geloond. Voor het komende seizoen hebben ze toch weer bijna veertig renners aangesloten en dat is bijna een verdubbeling.
“We zijn dan ook super tevreden”, glundert voorzitter Rhonny Reekmans. “De voorgaande jaren kwamen we maandelijks samen en op de agenda stond constant hetzelfde punt. Hoe kunnen we renners motiveren om bij ons aan te sluiten. We hebben tal van initiatieven genomen. We hebben het zelfs geprobeerd door nieuwelingen en juniores gratis een crosfiets te geven. Maar dat heeft allemaal niet geholpen. Toch zijn we naar de koersen blijven gaan om proberen contacten te leggen. Het is nooit onze stijl geweest om renners bij andere clubs weg te halen. Dus we moesten het hebben van nieuwe aansluitingen. En dat is nu dan toch geluk. Wat precies voor de ommekeer heeft gezorgd, weet ik eigenlijk niet. Wellicht is het de mond aan mond reclame van onze rennertjes die het gedaan heeft. En hoe meer renners je hebt, hoe meer reclame je krijgt en dat levert dus renners op. We geven de jongeren ook de kans om te proberen. Ze moeten niet direct een vergunning nemen maar we geven ze wel onze kledij. Als ze regelmatig de trainingen bij wonen, mogen ze die houden en sluiten ze zich vanzelf officieel aan. Want wedstrijdjes rijden is uiteindelijk toch hun doel en daar hebben ze een vergunning voor nodig. We hebben ook op andere fronten niet stilgezeten”, vervolgt Rhonny. “Zo hebben we nu een vast trainings- en veldritparcours op het vliegveld in Brustem. Heel belangrijk als je met jonge rennertjes bezig bent. We hebben ook een vast veldritparcours. En bovendien hebben we opgeleide trainers. De jeugd zit dus bij ons goed. 


Share