Davo

Clubfiche

Naam ploeg: Davo Cycling team
Voorzitter: Vital Daenen

Ploegleiders: Nico Neyens

Renners:

Juniores: Kamiel Bonneu, Stijn Daemen (NL), Kilian Delwiche, Tuur Dens, Bjarne Eussen, Joeri Francen, Tom Geysegoms, Joris Haex, Levi Jacobs, Melvin Lindelauf (NL), Bas Thonnon, Fabio Van den Bossche, Joris Verdin, Nicolas Wernimont, Lance Wils

Meer maturiteit en snelheid in de ploeg

Het afgelopen seizoen was zeker niet het meest succesvolle van het Tongerse team dat zich specialiseert in het opleiden van juniores. Een totaal van zestien overwinningen is natuurlijk niet slecht maar toch minder dan de voorgaande jaren toen ze altijd met de 30 flirten.
“We hadden niet echt een afwerker met snelle benen”, aldus secretaris Jef Conaert. “En ook in de breedte waren we niet sterk genoeg om een finale van een grote wedstrijd naar onze hand te zetten. Het spreekt vanzelf dat we tijdens de transferperiode die lacunes wensten op te vullen. Door Tuur Dens (kampioen van Vlaanderen bij de nieuwelingen en Belgisch kampioen op de km op de piste nvdr.), Melvin Lindelauf en vijfvoudig nationaal pistekampioen Nicolas Wernimont aan te trekken, hebben we snelle jongens binnengehaald die toch voor wat overwinningen moeten kunnen zorgen. Ook nieuwkomer Fabio Van den Bossche, 4de in het eindklassement van de topcompetitie voor nieuwelingen, leunt aan bij de nationale top.”
Weer met de nationale top meespelen is zonder twijfel de ambitie van het junioresteam voor volgend seizoen. “We willen op alle fronten meestrijden voor de prijzen en mee de koersen bepalen”, vervolgt de secretaris. “De reeds genoemde aanwinsten, aangevuld met onze renners van vorig jaar die nu tweedejaars zijn en vorig seizoen heel wat ervaring hebben kunnen opdoen, moeten daartoe in staat geacht worden. En uiteraard hopen we als Limburgs team dat onze gouwgenoten Bonneu, Eussen, Thonnon, Verdin en Haex regelmatig een overwinning meepikken.”

Share