Zegekaper De Roovere na solo van 20 kilometer

Het Limburgs wielerseizoen huppelt op zijn laatste benen. Volgende zaterdag nog twee wedstrijden in Lommel en dan zit het erop. Deze zaterdag was er traditiegetrouw de junioreswedstrijd in Donk waarvoor zich 76 renners inschreven. De zege ging naar zegekaper Lenn De Roovere.

De Breendonkenaar ging er op 20km van het einde alleen vandoor en won solo. Zijn Crabbé-ploegmaat Cas Hermans, die ook vorig jaar in deze wedstrijd als tweede finishte, legde opnieuw beslag op de dichtste ereplaats. Voor De Roovere was het zijn 8ste seizoenszege en krijgen de organisatoren met hem zo goed als zeker de nationale zegekoning van de juniores op hun palmares. Zelemnaar Nio Vandevorst, zeven zeges en trouwens ook een ploegmaat van De Roovere, zou eventueel volgende week nog op gelijke hoogte kunnen komen.

Weinigen die Lenn De Roovere voor de start van het seizoen kenden. Jo Van Gossum wel. Hij haalde hem in zijn ploeg waarin de gewezen doelman bij Londerzeel, zich ontpopte tot een echte winnaar, wat hij voordien nooit was. “Ik heb in dit team serieuze stappen gezet. Het winnen van koersen is daar eentje van. Ik weet het, er zitten niet echt grote koersen tussen. Maar Rome is ook niet op één dag gebouwd hé”, lacht hij.

Volgend jaar wordt hij belofte. “Allicht omdat ik geen grote koers won, zal dat niet in een development team zijn. Maar wel in één van de beste clubteams van ons land. Welk? De ploeg zal daar wel over communiceren,” besluit de winnaar.