Mooie nieuwe Limburgse veldritkampioenen

Op een bijzonder drassig en zwaar parcours in het Truiense Bernissem streden de nieuwelingen en juniores voor de provinciale titels.
Bij de eerstejaars nieuwelingen beloofde het een spannende strijd te worden. Dat werd het niet. Daarvoor stak op het lastige parcours Mathiz Tielens er te ver boven uit. Hij nam meteen de leiding en vergrootte ronde na ronde zijn voorspong. Achter hem vochten Jelle Vanhove en Finn Boes een bitsig strijd voor de verder podiumplaatsen. Bij de tweedejaars ging de titel naar Joren Celen uit Tessenderlo. Hij pakte de kopstart maar liet zich, braaf als hij is, nadien wat wegdrummen. Op het eerlijke parcours vocht hij terug om uiteindelijk met klein verschil van niet-Limburger Lars Stockman te winnen. Een half minuutje later werd Truienaar Jules Van Oirbeek tweede Limburger.
De nieuwe junioreskampioen luistert naar de naam Vince Ivens uit Wellen. Hij werd weliswaar niet de dagwinnaar. Daarvoor was Dries Heirbaut te sterk. Maar achter hem reed Vince verrassend naar de provinciale titel. Daarvoor moest hij een spannende strijd uitvechten met mountainbiker Dani Maenen die pas vorige week voor het eerste op een veldritfiets stapte en nog wat aan technische veldrit skills moet schaven al was hij toch één van de weinigen die over de balken sprong. Zeker iemand om in de toekomst in de gaten te houden.