maart 2021

Luc Geysen secretaris cycling Vlaanderen

Zopas werd Peltenaar Luc Geysen benoemd tot secretaris van Cycling Vlaanderen. Enkele jaren geleden moest Jean Brebels uit Peer, nadat hij die functie negen jaar bekleedde, daarvan afstand doen omdat hij de leeftijdsgrens had bereikt. Hij werd opgevolgd door André Vanlint uit Zoutleeuw. Trouwens net als zijn voorganger Jean een gewezen schooldirecteur.
Luc Geysen is ook actief als internationaal UCI commissaris. In die functie fungeerde hij onder meer al enkele keren als jurylid in de Ronde van Frankrijk. Luc wordt vanuit de UCI ook regelmatig belast met het controleren van fietsen op een 'motortje' en het nameten van de tijdritfietsen net voor de start van een cronorace. In het Limburgs bestuur is hij voorzitter van de jeugdcommissie. 

Geen GP Wynants voor profs

Op 8 en 9 mei stond de GP Maarten Wynants geprogrammeerd. Mogelijk zou dat de laatste wedstrijd van Maarten zijn. Maar onlangs raakte bekend dat deze wedstrijd niet zal doorgaan. Chris Wynants, de vader van Maarten, zag het niet zitten om zonder publiek en VIP's een profwedstrijd te organiseren. Ook de nevenwedstrijden voor de jeugd zullen dan niet doorgaan. Er werd naar een nieuwe datum gezocht en gevonden: 11 september. Eerst werd verondersteld dat ook de profkoers naar die datum zou verhuizen.