juli 2021

Wouters zet zegereeks voort

Kersvers Limburgs kampioen Rutger Wouters zet zijn zegereeks verder. Nadat hij zondag in Zepperen won in een massaspurt was hij twee dagen later in Flobecq de snelste van een kopgroep van vier. Wouters raakte tijdens de wedstrijd vooruit met een kopgroep van tien waaruit zich in de finale vier renners konden afzonderen. Na winst in Lommel, Langemark en Zepperen is dit zijn vierde zege van het seizoen. 

Spierscheur voor Fretin

Na afloop van Brussel-Zepperen waar hij zich naar een vijfde plaats had gespurt, uitte Milan Fretin zijn bezorgdheid omtrent zijn kuit waaraan hij na een val in de Franse nationscupwedstrijd Etoile d’Or last heeft. “Wanneer ik geen inspanningen doe, valt het mee. Maar tijdens de wedstrijden en vooral bij het rijden op kasseien doet het echt veel pijn. Ik hoop dat het met kiné kan worden opgelost voor aanstaande woensdag. Dan start immers de Ronde van Vlaams-Brabant waarin ik me toch wel wil tonen.”

Fretin vist in Zepperen net achter het net

Voor de eerste keer dat Brussel-Zepperen niet in het voorjaar maar in volle zomerperiode werd betwist, was het Felix De Groef uit het naburige Blanden die de overwinning behaalde. Hij was de snelste van een kopgroep van vier die op 20km van het einde ontstond. Meer dan een halve minuut voorsprong kregen de vier nooit. Maar ze hielden stand en spurtten voor de zege.
Ondanks opkomende krampen toonde de 27-jarige Felix De Groef zich de snelste. Wie hem vooraf bij de favorieten had gezet, werd zonder twijfel met een rare blik bekeken. “Ook ikzelf had dit verre van verwacht”, bekende hij achteraf.

Pagina's