december 2021

Nog twee pistetitels

Limburg is weer twee pistetitels rijker. Daarvoor zorgden andermaal Julie Nicolaes en Aless De Bock. Julie behaalde goud in de sprint dames-juniores voor haar was het al haar derde titel. Vorige week was ze ook de beste op de 500 meter en de keirin.  Aless was na zijn achtervolgingstitel deze keer de beste in het omniumnummer, een discipline waarin hij eerder ook al Vlaams kampioen werd. 

Jan Bours overleden

Jan Bours, voorzitter van wielerclub Heidebloem Dilsen is op tweede kerstdag op 94-jarige leeftijd overleden. Jan was jaren de drijvende kracht achter de organisatie van het natourcriterium 'De Nacht van Dilsen' die voor het eerst in 1977 werd ingericht. Die eerste editie werd gewonnen door Marc Demeyer voor... Eddy Merckx en dit onder het oog van meer dan 7000 toeschouwers. De jaren nadien passeerden nog heel wat andere vedetten zoals Van Impe, De Vlaeminck, Moser, Maertens, Kelly, Museeuw de revue.

Yenthe Vanhoudt wint thuiswedstrijd

In afwachting van de superprestige wedstrijd in Zolder waren er ook wedstrijden voor de juniores. Eentje voor renners met UCI-punten een eentje voor zij die nog geen punten wisten te verzamelen.
Provinciaal kampioen Yenthe Vanhoudt, die op amper een boogscheut van het parcours woont, moest in de nationale wedstrijd uitkomen maar deed dat met bravoure. Ondanks dat hij als één van de laatste renners naar de start werd geroepen, wist hij zich al heel snel vooraan te posteren. Meer zelfs, hij sloeg meteen een kloof en behield die tot aan de streep.

De Ster officieel overgedragen

Ook zonder Omer Bovy aan het roer zal de geroemde Ster van Zuid-Limburg, een driedaagse rittenwedstrijd voor juniores, blijven bestaan. Afgelopen maandag vond in Mopertingen de officiële overdracht plaats. Omer Bovy gaf daar de fakkel door aan ex-prof Erik Stevens. Hij wordt de nieuwe grote man achter De Ster
“Als Omer Bovy, alias De Bietel, stopt dan is het gedaan met De Ster.” Dat is wat vele wielerliefhebbers al jaren dachten en ook vaak zeiden. Niet dus. Tijdens de jongste Ster maakte de 75-jarige Omer Bovy al bekend dat hij ermee zou stoppen maar dat het voortbestaan van de Ster verzekerd was. Hij had verregaande gesprekken met iemand die het van hem wou overnemen. Al vlug viel in de wandelgangen de naam van Erik Stevens uit Rekem.