april 2022

Etienne Oyen overleden

Zaterdag is Etienne Oyen die enkele weken geleden 75 jaar werd, overleden aan een hartfalen tijdens een fietstocht.
Etienne was een begrip in het Limburgs wielrennen, maar ook daarbuiten. In de jaren ’70 was hij een gedreven en veel gevraagd ploegleider. Het begon in ’74 toen hij de profploeg Gero verwarming leven inblies met als renners Benny Schepmans, Georges Claes, André Verbraeken, Lucien Willekens, Ludo Noels. De jaren nadien was hij ook nog ploegleider bij onder meer Splendor, Mini Flat, Carlos (samen met Roger Swerts) en Fangio.

Dubbel voor Wouters en De Bock

Nadat Rutger Wouters bij de elite z/c en Aless De Bock bij de nieuwelingen zaterdag zich tot provinciaal tijdritkampioen hadden laten kronen gingen ze een dag later nog eens met bloemen naar huis. De Bock was in Molenstede de beste van 80 deelnemers. De knaap uit Hechtel arriveerde solo met bijna een minuut voorsprong.

Bestuurswissel bij Cycling Vlaanderen Limburg

Enkele weken geleden werd het bestuur van de Limburgse afdeling opgeschrikt door het plots overlijden van hun secretaris Gilbert Magchiels. Daarmee verloor de afdeling een zeer belangrijke pion.  Kersvers voorzitter Alex Onclin moest dan ook samen met zijn andere bestuursleden dringend op zoek naar een vervanger. Luc Gerards, voorzitter van het recreatieve gedeelte van CV Limburg, zal die taak ad interim op zich nemen.

Pagina's