september 2022

Voor mij liefst geen Spaans ziekenhuis

Een ziekenhuis is blijkbaar niet overal een ziekenhuis. Laat me hopen dat ik nooit in een Spaans ziekenhuis terecht kom, nadat ik hoorde wat belofte Bob Poelmans uit Koersel is overkomen.
We berichtten enkele dagen geleden na zijn vrij zware val in een Spaanse rittenwedstrijd dat het blijkbaar allemaal nog mee viel. In een Spaanse ziekenhuis constateerde men geen breuken, geen hersenschudding. Enkel wat schaafwonden.
Ja wadde. Bij thuiskomt trok Bob naar Herentals waar dokter Claes een sleutelbeen- en elleboogbreuk vaststelde. Bob is ondertussen al geopereerd.

Op naar de dertig

Slechts 35 deelnemers in Sint-Laureins waar van in het begin (door de talrijke premies) stevig gekoerst werd. Een rist aanvallen maar nooit echt een ontsnapping van betekenis. Het was wachten tot 30km van het einde toen Rutger naar voren trok en samen met Jonas Goeman, Jack Crook en Kevin Van Impe wegreed. In de laatste ronde versnelde Van Impe en na enige aarzeling dichtte Rutger alleen het gat. Een lange spannende sprint werd in zijn voordeel beslecht. Rutger behaalt daarmee zijn 29ste zege en evenaart nog net  zijn record van 2019 met toen 30 overwinningen.

Poelmans valt in Vuelta voor U23

De Vuelta Hispania is voor Bob Poelmans vroegtijdig geëindigd. Dinsdag kwam hij na 45min wedstrijd zwaar ten val en was hij even groggy. Verder koersen was geen optie. Het resultaat van de onderzoeken in het ziekenhuis was gelukkig geruststellend: geen breuken en ook geen hersenschudding. Enkel schaafwonden en pijn over het hele lichaam. Hiermee komt dan ook een einde aan seizoen 2022. Voor de belofte uit Koersel een jaar met ups en downs maar ook een jaar met een aantal zeer mooie en veelbelovende resultaten.

Allé Remco! Bravo Remco!

Allé Remco! Dat is waar we ons als wielertoeristen de komende jaren aan mogen verwachten. Ik was 14 toen ik als piepjong coureurke over de (toen nog) vrij veilige straten fietste en dan steevast nageroepen werd met ‘allé Merckx’. Niet omdat ik het postuur en de uitstraling van Merckx had. Wel omdat Eddy toen de absolute heerser in de wielrennerij was en dat jaren later, zelfs toen hij gestopt was, nog zou blijven.

Joris Haex spreekt over stoppen

“Nog twee weken koersen en dan hang ik de fiets aan de haak”, verraste de 22-jarige Joris Haex na de wedstrijd voor profs in Tienen waarin hij het einde niet haalde. “In de toekomst ga ik waarschijnlijk met de kameraden nog wat fietsen en hier en daar een toeristenkoers rijden. Het feit dat ik niet meer bij mijn huidige team Acrog-Tormans kan blijven heeft zeker meegespeeld in deze beslissing. Tijd nu voor een andere leven waarin ik werken en fietsen probeer te combineren.”

Widar wint bekerwedstrijd in Jemeppe

Jarno Widar heeft in Jemeppe de loodzware wedstrijd, tellend voor de Beker van België voor juniores gewonnen. In de finale reed hij weg uit een select groepje en haalde het met kleine voorsprong voor zijn ploegmaat Lars Vanden Heede die een week eerder nog Keizer der juniores werd.
Voor Widar, die eerder ook al Nokere Koerse won en als rasechte Limburg Waals kampioen werd –wat kan omdat hij voor het Waalse team Crabbé, dat volgend jaar de opleidingsploeg wordt van Lotto Dstny- was het zijn zesde seizoenszege.
(foto: Myla Van Gossum)

Pagina's