Anna Vanderaerden

Anna opent met dubbelslag

De dochter van Gert zorgde voor een heuse dubbelslag met zaterdag winst in Zedelgem en zondag in Brakel. Dat ze talent heeft is al van bij de aspiranten geweten. De appel valt dan ook niet ver van de boom. Met een papa die prof was, net als de nonkels Eric, Danny en neef Kenneth Vanbilsen en haar broer Wout die koerst, is dit een familie die koers ademt.
“We hebben de koers de jongste maanden dan ook heel erg gemist”, lacht Anna. “Het werd hoog tijd dat we er weer aan konden beginnen. Niet in het minst voor mezelf maar zeker voor de ganse familie. Het was moeilijk om gemotiveerd te blijven met enkel maar trainen. Al viel het al bij al nog goed mee. Ik was in ieder geval goed voorbereid, zo blijkt nu”, lacht ze.
Als nieuweling moet Anna tussen de meisjes-juniores koersen. Ongetwijfeld zorgt dat voor een koers in de koers. “Vooreerst moet je proberen om die juniores te volgen”, stelt Anna. “Dat is niet zo evident. Zowel zaterdag als zondag stonden er enkele Nederlandse meisjes-juniores aan de start en die gingen bijzonder hard. Zaterdag bleven we op het einde nog met acht nieuwelingen over, zondag nog met een zestal. Dan kijk je uiteraard automatisch wie van je leeftijdsgenoten er nog bij zijn. Maar ik focus me vooral op een wiel van een snelle junior. Dat is me telkens goed gelukt.”
Het talent van Anna Vanderaerden werd al opgemerkt door het Doltciniteam, een bijna semiprofessioneel junioresteam voor meisjes. “Ik maak er als enige nieuweling deel van uit. Daardoor heb ik tijdens de koersloze periode de kans gehad om samen met de betere juniores te trainen. Dat heeft me voorzeker sterker gemaakt.”

Share