Anna Vanderaerden provinciaal kampioen

Na een hele rits tweede plaatsen heeft Anna Vanderaerden toch weer eens kunnen winnen. Ze was in Kerniel op de meet de sterkste en snelste van het hele pak. Na winst in Perwez haar tweede seizoenszege. Ook goed voor de provinciale titel.
“Het parcours van Kerniel staat bekend als behoorlijk zwaar”, aldus Anna. We moesten 20 keer een rondje van net geen 4km afleggen, met telkens een serieuze helling. Goed voor bij de eindafrekening bijna 1000 hoogtemeters. Aanvankelijk ging het goed, maar tijdens de tweede helft van de wedstrijd kreeg ik last van verzuring in de bovenbenen. Toch probeerde ik in de eindspurt bergop nog alles te geven en het lukte. Ik won en mag me dus een gans jaar Limburgs kampioen noemen”, glundert Anna.
Een verdiende zege en titel na tal van tweede plaatsen waaronder een paar pijnlijke zoals het BK waar Hélène Hesters de spurtende meute nipt vooraf bleef. Zoals het Vlaams kampioenschap waar ze met enkele centimeters verloor van Fleur Moors. Zoals het BK ploegentijdrijden waar het team van Anna op amper 1” van de titel strandde.
Bij de dames-nieuwelingen werd Falke Kerkhof derde wat voor haar volstond om provinciaal nieuwelingenkampioene te worden.
Deze zege in Kerniel maakt ongetwijfeld veel goed en doet ook de val van een week eerder in de 3-daagse Vermarc Cycling.

Share