Arno Brouwers

Met dank aan de ploegmaats

De West-Vlaamse Cycling Tour is de enige driedaags voor nieuwelingen in ons land en die werd het afgelopen weekend betwist en gewonnen door Limburgs nieuwelingenkampioen Arno Brouwers. Ondanks een val in de eerste rit, wist hij de dag nadien toch het geel te veroveren en te behouden.
Voor Brouwers was het na winst in Tessenderlo, Kluisbergen en het PK in Vliermaal zijn vierde seizoenszege. “En meteen ook de mooiste lacht hij. Eentje die ik te danken heb aan een voortreffelijk ploeg.”
Het zag er na de eerste rit anders niet zo rooskleurig uit voor Brouwer.
“Het werd een hectische eerste rit die vooral door de regen en het daardoor gladde wegdek op het einde zeer gevaarlijk was. Het regende ook valpartijen en op 2km van de meet, net toen het peloton aan een rotvaart reed als voorbereiding op een massaspurt, werd ook ik het slachtoffer van een valpartij. De kwetsuren viel gelukkig mee en dankzij de 3km-regel kreeg ik dezelfde tijd als de winnaar. De tweede dag stonden er twee opdrachten op het programma. Eerst een rit in lijn. Die verliep voor mij uitstekend. Ik kon op 50km van het einde meegaan met een sterke kopgroep. We bleven vooruit met 40 seconden voorsprong op het peloton. In de eindspurt werd ik derde. ’s Avonds stond er nog een ploegentijdrit geprogrammeerd. Ons team werd daarin 2de op 2 seconden van de winnaars. Jammer dat ik bij het starten mijn voet uit het pedaal trok, anders had er misschien een zege ingezeten. Maar die tweede plaats volstond voor mij wel om de gele leiderstrui te pakken.
Dag drie kreeg ik al vroeg met mechanische problemen af te rekenen en moest ik van fiets wisselen. Ik werd op een schitterende manier door mijn ploegmaats terug naar het peloton gebracht. Tijdens die slotrit werd mijn leiderspositie constant bestookt. Ik heb ontzettend afgezien maar met de hulp van een sterke ploeg (met daarbij de Limburgers Lars Daniëls, Quinten Vandermeer en Brent Machiels nvdr.) heb ik mijn voorsprong van 7 seconden kunnen behouden.”

Share