Bravo aan Limburgse veldritdames

Voor de start van de BK’s in Middelkerke waren de Limburgse verwachtingen op medaillegewin niet zo hoog. Onterecht zo blijkt na de eerste dag.
Zaterdag werden er vier kampioenschappen betwist. Na drie van die wedstrijden stonden er Limburgers (Limburgsen) op het podium. Pluimen die vooral op de hoed van onze meisjes moeten gestoken worden. In totaal zorgden ze voor vier Limburgse medailles, drie keer zilver (Emma Szekely, Fleur Moors en Julie Brouwers) en één keer brons (Laura Verdonschot). Maar zeker ook pluimen op de hoed van coach Eddy Ponet die al jaren keihard werkt met de Limburgse veldritjeugd. 
Bij de dames-nieuwelingen was  het Emma Szekely die voor zilver zorgde. Zij moet enkel Shanyl De Schoensitter laten voorgaan. Een knappe prestatie van de dochter van ex-renner Dennis uit de stad waar de gebroeders Van Eyck werden geboren.
Bij de dames-juniores behaalde Fleur Moors eveneens zilver. Van haar werd dit wel een beetje verwacht. De gewezen handbalster heeft de verwachtingen dus ingelost. De nationale titel in deze categorie was voor topfavoriete Xaydee Van Sinaey.
En dan was er bij de dames-eliten Laura Verdonschot die voor Limburgs eremetaal zorgde. Ze mag dan wel niet meer in onze provincie wonen, ze blijft één van ons. Laura had zeker op een podiumplaats gehoopt, maar wist vooraf dat het moeilijk zou worden. Maar dat moeilijk ook gaat, heeft ze weer eens bewezen.
Ook Julie Brouwers uit Ham woont tegenwoordig net niet meer in Limburg. Maar ook zij zal altijd één van ons blijven. In de wedstrijd voor dames-eliten kwam ze als 13de over de finish. Daarmee werd ze de tweede belofte. Dus goed voor een zilveren plak. 
Bij de heren-juniores geen gouwgenoten vooraan. Wel veel pech voor provinciaal kampioen Yenthe Vanhoudt. Meteen na de start trapte hij zijn ketting over en moest meer dan een kilometer lopen eer hij de materiaalpost bereikte. Toch zette hij door en de 40ste plaats die hij behaalde is zeker niet in verhouding met zijn geleverde inspanningen. 

Share