Britse en Hollandse winst in Lommel

Een Limburgs wegseizoen afsluiten zonder wedstrijden op de Pleinstraat in Alken is een beetje vreemd. Maar die van Lommel-Kolonie waren er zaterdag wel. Eentje voor nieuwelingen en eentje voor eliten en beloften met als respectievelijke winnaars een Nederlanders en een Brit.
Voor de nieuwelingenwedstrijd passeerden 80 renners de inschrijvingstafel. En na 54km bleek de Nederlander Max Rijvers, vorige week nog aan de slag als veldrijder in de superprestigewedstrijd in Gieten, de beste. Rijvers arriveerde solo met een voorsprong van bijna een minuut op Niel Meulemans en Mauro Cuylits.
Voor de wedstrijd voor eliten z/c en beloften kwamen 111 renners opdagen. In de finale raakten de Brit Matthew Lewis (neen niet de acteur die Marcel Lubbermans speelt in de Harry Potter-films) en Daan Stevens voorop. Veel voorsprong kregen ze nooit op een jagend peloton. Bij het aanvatten van de slotronde bedroeg hun voorsprong nog amper tien seconden. En toch hielden ze net stand al moesten ze zich in de laatste hectometers nog haasten om het aanstormde peloton af te houden. Stevens zette van ver de spurt in, maar moest toezien hoe Matthew Lewis, die twee jaar geleden bij ons ook de junioreswedstrijd in Meeuwen won, hem passeerde.
Bij de aankomst ook veel applaus voor de plaatselijke Dries Van Bun die er zijn allerlaatste wedstrijd reed. Maar ook veel boosheid omdat provinciaal beloftenkampioen Jorre Debaele van een tegenstander een klap in het gezicht krijg, waarbij zijn bril sneuvelde.

Share