Brussel-Zepperen

Datum: 
8 mrt 2020
Categorie: 
el/bel
Dln: 
164
Toptien: 
  1. Vermeersch Florian
  2. Bastiaens Ayco
  3. Van de Paar Jarne
  4. Mannaerts Jelle
  5. Apers Ruben
  6. Rietjens Sander
  7. Koep Thomas
  8. Pasuot Tom
  9. Verraes Benjamin
  10. Vercamst Wesley
verslag: 

Met nationaal beloftenkampioen Florian Vermeesch mogen de organisatoren van Brussel-Zepperen weer een mooie naam bij op hun al rijk gevulde erelijst bijschrijven.
Samen met Ayco Bastiaens ging Vermeersch al op meer dan 50km van de meet aan de haal. “Eigenlijk was dat niet gepland”, aldus de winnaar na afloop. “Maar op een bepaald moment profiteerde ik van een nogal chaotisch moment in het peloton waarbij iedereen naar iedereen keek, om weg te glippen. Met Bastiaens (vorig jaar nog rijdend voor de organiserende club United cycling maar nu overstapt naar het team van Wim Vanhuffel nvdr.) kreeg ik een jongen mee die meteen bereid was om voluit mee te werken. Achter ons werden we uiteraard voluit gesteund door mijn Lotto-ploegmaats.”
Achter de twee was het vooral die andere nationale kampioen Jelle Mannaerts die wat terug probeerde te doen. “Ik heb een aantal keren geprobeerd om te counteren maar werd telkens in de tang genomen door de Lotto’s. Een paar keer kon ik een kloofje slaan maar als er dan enkele renners kwamen aansluiten, met daarbij telkens weer een paar Lotto’s, dan reden ze niet door. Begrijpelijk omdat ze de vlucht van Vermeersch beschermden. In de slotfase raakten we dan toch met vijf los maar toen was het te laat om de twee leiders nog te pakken. Ook omdat er andermaal met Van de Paar en Apers twee Lotto’s mee waren die uiteraard niet voluit gingen. Maar ik ben tevreden. Uiteraard had ik graag het podium gehaald. Dat lukte nu net niet omdat Van de Paar me nog in de spurt voor de derde plaats klopte. Doch eerlijk, bij mij was het beste er ook af. Woensdag 4de in Wanzele en nu weer 4de... het gaat zeker niet slecht. Nu hopen dat ik eerdaags ergens een overwinning uit de brand kan slepen”, aldus Mannaerts.
De overwinning in Zepperen was dus voor Florian Vermeersch die in de laatste rechte lijn zijn vluchtmaat Bastiaens uit de wielen spurtte. “Ik ben blij met deze overwinning. Door de weersomstandigheden werd het een harde wedstrijd. Nu nog een paar maandjes en dan stap ik over naar de profs. Zoals gepland zal dat gebeuren na Parijs-Roubaix voor beloften.”