Brustem

Datum: 
26 feb 2017
Categorie: 
el/bel
Dln: 
129
Toptien: 
  1. Thomas Koep
  2. Kenny Willems
  3. Jordi Meeus
  4. Thijs De Lange
  5. Ronan Van Zandbeek
  6. Daniel Gebru
  7. Kurt Geysen
  8. Frederique Robert
  9. David Dekker
  10. Bram Van Broekhoven
verslag: 

De Duitser Thomas Koep pakte in de finale met een indrukwekkende solo uit en won met ruime voorsprong. Lommelaar Jordi Meeus reed zijn eerste beloftenwedstrijd en werd meteen knap derde.
De winnaar is 26 en rijdt al zes jaar voor een continentale ploeg. Vorig jaar bij Stolting Service zelfs procontinentaal. Een sterke kerel met ervaring dus en dat toonde hij toen hij op 15km van het einde ontsnapte uit een kopgroep van elf die zich vroeg in de wedstrijd had gevormd. Daarbij ook Jordi Meeus die zijn eerste beloftenwedstrijd reed en uiteindelijk knap derde werd. “Uiteraard ben ik daar heel blij mee”, aldus Jordi. “Dit is meer dan ik had durven dromen want er wordt toch altijd gezegd dat de stap van juniores naar beloften heel groot is. En er wordt inderdaad ook wel harder gekoerst heb ik vandaag ondervonden. Ze vallen in ieder geval veel minder vaak stil.”
Jordi was vorig jaar één van de beste Belgische juniores en reed dan ook bijna alle grote wedstrijden in die categorie. “De kilometers kan ik daardoor wel aan. Maar koersen tegen oudere en daardoor sterkere tegenstanders is toch niet zo vanzelfsprekend. Mijn eerste kennismaking is alvast geslaagd. Hopelijk kan ik volgende zondag in Brussel-Zepperen weer meestrijden met de beteren.”