Circuit Zolder

Datum: 
25 jul 2020
Categorie: 
el/bel
Dln: 
137
Toptien: 
  1. Pierre Despontin
  2. Simon Dehairs
  3. Davide Bomboi
  4. Tuur Dens
  5. Jarne Van De paar
  6. Jules Hesters
  7. Yannick Vos
  8. Milan Hanne
  9. Toon Stippelmans
  10. Jens Bouts
verslag: 

Winnaar van de fel betwiste wedstrijd werd Pierre Despontin uit Nijvel, een week geleden vierde in Kerniel. En daarmee had ik ongetwijfeld ook zichzelf een beetje verrast. "Het was mijn bedoeling om de spurt voor mijn ploegmaten in te leiden maar plots had ik een kleine voorsprong. Ik heb alles gegeven tot op de streep en kon nog net de aanstormde meute voorblijven", aldus de winnaar die volgens onze gegevens in zijn wielerloopbaan nog maar één officiële overwinning behaalde namelijk als nieuweling in 2016 in Geetbets.
Die aanstormde bende werd geleid door Simon Dehairs, tien dagen geleden op dezelfde plaats winnaar. Dit keer kwam hij dus net te laat. David Bomboi (met roots in Koersel en familie van Tom Boonen) werd derde en is aan een zeer regelmatige oefencampagne bezig. Hij werd in Zolder op 17 juli ook al eens tweede. 
Nochtans had het er heel lang niet naar uitgezien dat een grote meute voor de overwinning zou spurten.  Het negental Laudon Liekens, Felix Dopchie, Tristan Scherpenberg, Quentin Venner, Jens Bouts, Ruben Apers, Sébastien Grignard, Sander Lemmens en Toon Stippelmans. Na een bijzonder snelle eerste tien kilometer aan een gemiddelde die de 50 benaderde, muisde het negental er onderuit. Ze pakten snel een halve minuut voorsprong. En dat bleef zo ruim 80km. Pas op vier ronden of 16km van het einde sloot een eerste deel van het peloton aan bij de negen leiders. Het leek vanaf toen op een massaspurt af te steven. Tenzij iemand in laatste instantie toch nog door de mazen van het net zou kunnen glippen. En daarin slaagde dusz Pierre Despontin.