Drie keer solo voor Wouters

Het pinksterweekend was voor zegekaper Rutger Wouters bijzonder succesvol. Hij koerste zaterdag, zondag en maandag en won drie keer.
Zaterdag startte hij in Laakdal. Een niet-officiële wedstrijd van de nevenbond VWV. Maar omdat er in België geen enkele koers was voor elite z/c ging hij daar wat competitieritme opdoen. Hij raakte daar vooruit met John De Schutter uit Zutendaal die op het einde de sterkere Wouters moest laten gaan.
Zondag trok Wouters naar Walhain waar zich al snel een kopgroep van 13 renners vormde. Op 30km van het einde liet Wouters samen met Mauro Verwilst de anderen in de steek en won. Op 10km van de meet moest ook Verwilst afhaken en dus weer winst voor de hardrijder uit Koersel. Axel De Lie (de broer van) werd tweede.
Maandag was er koers in Hoegaarden. Op goed 30km van het einde reed Rutger Wouters met 5 anderen naar een kopgroep van 7. Op 15km van de meet vertrok Rutger opnieuw solo. Hij won voor Vince Gerits en Timothy Stevens.De niet-officiële wedstrijd in Laakdal niet meegerekend heeft Rutger Wouters al 13 overwinningen behaald en dit op 27 gereden wedstrijden.

Share