Emma Szekely

Al haar 8ste nationale titel

Op het Belgisch kampioenschap voor aspiranten aan de Breughelhoeve in Peer heeft Emma Szekely de Limburgse eer hoog gehouden. Ze werd er nationaal kampioen bij de 14-jarige meisjes.
Een echte verrassing is dat niet. Ze was vooraf torenhoog favoriet. Waar Emma aan de start verschijnt is ze in haar categorie bijna altijd de winnaar. Zeker in de Belgische kampioenschappen. Ze verloor immers nog geen enkel BK waaraan ze deelnam.
In Peer nam Emma meteen na de start het heft in handen. Al kreeg ze het zeker niet op een presenteerblaadje. Ze reden de ganse wedstrijd met vier meisjes aan de leiding. Pas op de laatste balkjes, net voor de laatste bocht, kon Emma een kloofje slaan en winnen.
Dit was al haar achtste nationale titel: de derde in veld, twee keer op de weg en drie als BMX’er. Die laatste discipline laat ze vanaf nu links liggen. “Misschien af en toe nog wel eens training maar competitie niet meer”, stelt ze. “Vanaf nu gaat de focus enkel naar het veld en naar de weg.” Sinds deze winter maakte ze trouwens deel uit van het team van Sanne Cant. “Zij is mijn grote voorbeeld. Zoals zij ooit wereldkampioen worden is voor mij een droom. Maar laat het voorlopig enkel nog maar een droom zijn. Ik wil langzaam groeien en daar krijg ik in het team Crelan-Iko zeker de kans toe. Voorlopig beperkt het zich tot materiële steun wat toch al heel wat is. De trainingsschema worden door mijn papa (Dennis nvdr.) opgesteld. Die moeten wel op de computer worden gezet zodat de ploeg het een beetje van op afstand kan volgen. Als het nodig is, wordt het bijgestuurd. Maar dat is voorlopig nog niet gebeurd wat wil zeggen dat mijn papa het goed doet”, lacht Emma.

Share