Hasselt

Datum: 
28 jul 2019
Categorie: 
jun
Dln: 
54
Toptien: 
  1. Dehairs Simon
  2. Meeusen Rik
  3. De Graef Noah
  4. Gaspard Julien
  5. Wolfs Gert-Jan
  6. Bonnet Theo
  7. Alenteyns Jorit
  8. Goffart Jordi
  9. Stevens Daan
  10. Peeters Sam
verslag: 

De enige wedstrijd in Limburg van het afgelopen weekend vond plaats in Hasselt-Rapertingen en werd gewonnen door Simon Dehairs. Aan het slot toonde hij zich veruit de snelst van een kopgroep van acht.
Met Dehairs mogen de inrichters een mooi naam bijschrijven op hun erelijst. Dehairs werd immers onlangs na een bijzonder sterke wedstrijd tweede op het BK voor juniores na Armaud De Lie. Over enkele weken zal hij ook samen met onze gouwgenoot Milan Fretin ons land vertegenwoordigen op het EK voor juniores in het Nederlandse Alkmaar.
De wedstrijd in Hasselt werd na ongeveer 60km in een beslissende plooi gelegd toen tien renners hun krachten bundelen. Deze kopgroep werd even later uitgedund tot acht. Daarbij de Limburgse Sport en Steun renners Gert-Jan Wolfs en Jorit Alenteyns. Het team Crabbé was zelfs met drie renners mee: De Graef, Bonnet en Goffart (die in de slotkilometers lek reed). Maar noch de Limburgers noch de Crabbémannen konden hun meerderheid uitbuiten. Simon Dehairs toonde zich de soevereine leider en won met ruim verschil de spurt voor de bloemen.