Helchteren

Datum: 
7 mei 2017
Categorie: 
dames
Toptien: 
  1. Marianne Vos
  2. Maria Giulia Confalonieri
  3. Eva Buurman
  4. Roxane Fournier
  5. Annalisa Cucinotta
  6. Kaat Hannes
  7. Anouska Koster
  8. Emily Nelson
  9. Lotte Kopecky
  10. Jessy Druyts
verslag: 

Hoe groot is de kans dat je als organisator Marianne Vos aan de start krijgt? Als die dan komt en bovendien ook nog wint begrijp je de vreugde bij de mensen die tal van inspanningen leveren om een dameswedstrijd te organiseren. Want laten we eerlijk wezen… ze zijn dun, te dun gezaaid.
Organisator Chris Wynants, vader van Maarten maar ook schoonvader van Jessie Daams, zet er ieder jaar opnieuw zijn schouders onder. Het werd ook best een leuke wedstrijd met tal van aanvallen waarbij Marianne Vos vaak betrokken was. En waarbij ook de Limburgs Nathalie Bex, eerstejaars elite en nog volop een het terugkomen na een zware knieoperatie, bijna altijd een vinger in de pap had. Zij moet en kan in de nabije toekomst de Limburgse opvolgster van Jessie Daams worden.
Uiteraard stond ook Jessie aan de start. Dat ze als 75ste werd afgevlagd is lang niet alleszeggend. De lijdensweg van Jessie is bekend. “Ik ben blij dat ik het einde heb gehaald”, zei ze na afloop. “Dat is me dit seizoen nog niet te vaak overkomen. Maar eerlijk… echt goed ging het niet. En misschien wordt het ook niet meer veel beter. Tenminste toch niet als ik de dokters moet geloven. Ze hebben me al een tijdje geleden gezegd dat topsport niet meer voor mij is weggelegd. Alleen ben ik er nu nog niet klaar voor om me daarbij neer te leggen. We zien wel.”
Ondanks de vele uitvalspogingen werd de wedstrijd beslecht in de massaspurt en ook daarin toonde Marianne Vos dat ze nog altijd beresterk is.