Heusden

Datum: 
25 jun 2017
Categorie: 
el/bel
Dln: 
62
Toptien: 
  1. Joren Segers
  2. Tom Vermeiren
  3. Tom Linten
  4. Robin Mertens
  5. Dries Lehaen
  6. Robbe Ghys
  7. Rutger Wouters
  8. Arthur Pagnaer
  9. Jelle Cant
  10. Luuk Van Helden
verslag: 

Het moet allicht de eerste keer zijn dat de wedstrijd in Heusden op een massaspurt eindigde. Na tal van ontsnappingspogingen bleef alles samen en toonde Joren Segers nog eens zijn snelle benen.
Segers is een geboren en getogen Lommelaar maar sinds vorig jaar uitgeweken naar de Wechelderzande. Na enkele jaren voor het continentale team 3M te hebben gereden, zette hij een stapje terug, zocht en vond werk bij Decathlon, kocht een huisje en fietst nu als hobby bij de Noord-Limburgse Wielerclub waar hij het uithangbord is. Voor Joren is deze zege in Heusden al zijn tweede van het seizoen. Goed een maand geleden won hij ook al in Vorselaar. Maar dat hij nu al weer kan winnen is een klein wonder. Precies twee weken geleden kwam hij tijdens een dernykoers in Bornem zwaar ten val en werd bewusteloos naar het ziekenhuis overgebracht. “Ik had een hele zware hersenschudding. Van een uur voor de wedstrijd tot in het ziekenhuis herinner ik me niets meer. Maar gelukkig is het allemaal nog meegevallen. Enkele dagen geleden heb ik de trainingen hervat. Dat ik nu al kan winnen is echt wel een klein wonder.”
De wedstrijd in Heusden werd gekenmerkt door tal van uitvalspogingen waarvan in de slotfase de soloren van Jarne Mondelaers het meeste kans op succes leek te hebben. Maar onder druk van een sterke Robbe Ghys liep alles samen en werd het een massaspurt waarin Segers van heel ver de leiding nam en vlot won.