Heusden

Datum: 
24 jun 2018
Categorie: 
el/bel
Dln: 
58
Toptien: 
  1. Porco Fabio
  2. Van de Mieroop Sam
  3. Segers Joren
  4. Mertens Tom
  5. Van Opstal Thomas
  6. Mondelaers Jarno
  7. Noels Sven
  8. Van Broekhoven Guy
  9. De Schutter John
  10. Claes Jorg
verslag: 

Eliten z/c worden begrijpelijk liever niet afgetroefd door masters. In Heusden gebeurde het toch. Maar Fabio Porco is dan ook niet zomaar een master. Hij heeft al meermaals bewezen dat men in open wedstrijd best met hem rekening houdt. Daarin haalde hij al een paar keer dichte ereplaatsen. Winnen lukte nog niet. Die leemte is sinds gisteren opgevuld.
Genkenaar Fabio Porco maakte samen met zijn broer Carlo deel uit van een kopgroep van zeventien die zich na goed 40km vormde. Het was snel duidelijk dat daaruit de winnaar zou komen. In de finale werd er om de haverklap gedemarreerd. Maar uiteindelijk konden pas in de slotronde vijf renners een klein kloofje slaan. Net voor de laatste bocht vielen de anderen, met daarbij de snelle Joren Segers, hen weer op de nek. Doch Fabio Porco zette zich van ver op kop en hield stand tot op de meet.
“Mijn eerste zege tussen de eliten”, glunderde hij na afloop. “Bij de masters win ik regelmatig. Vorig jaar 14 keer, dit seizoen ook al 5 keer. Maar zo’n open wedstrijd winnen doet zoveel meer deugd.”

Porco is 31 en begon pas vijf jaar geleden met wielrennen na een atletiekcarrière. “Samen met mijn broer Carlo stapten we in het mountainbikewereldje. Pas vorig jaar beslisten we om alles op de weg te zetten. En dat gaat prima.”
Een volgende opstapje lijkt een elitelicentie. “Daar hebben we begin dit jaar aan gedacht. Omdat ik dit seizoen papa werd, hebben we dat toch niet gedaan. Bovendien rijden we bijzonder graag die masterwedstrijden in Wallonië. Maar mocht zich een ploeg aanbieden, dan willen we er zeker over denken om de stap te zetten.”