Hollanders wordt ploegleider bij Alphecin-Fenix

Nadat het Nederlandse succesvolle continentale opleidingsteam SEG bekend maakte dat ze er volgend seizoen zouden mee stoppen omdat ze hun focus elders willen leggen, was het te verwachten dat ploegleider Dries Hollanders snel wat anders zou vinden. Wielerflits meldt dat dit het opleidingsteam van Alphecin-Fenix zal worden.
“Er is nog niets getekend. Maar er is inderdaad wel een mondelinge overeenkomst. Dus dat komt wel goed. Wielerflits heeft dus gelijk”, lacht Dries. Ongetwijfeld een sterke aanwinst voor dat team want de 35-jarige Hollanders, master in de lichamelijke opvoeding en sport en tevens leraar aan Campus Russelberg in Tessenderlo, heeft als ploegleider bij SEG nogal wat ‘namen’ mee profrijp gemaakt. Onder meer Fabio Jakobsen, Jenthe Biermans, Koen Bouwman, Cees Bol, Julius van den Berg, Ide Schelling, Stan Van Tricht, Jordi Meeus, gingen door zijn handen. Vooral de geleidelijke groei van Jordi Meeus mag Dries voor een groot stuk op zijn conto schrijven. Jordi is immers één van de renners die al van bij de jeugdcategorieën door Hollanders begeleid en getraind werd.
De van Helchteren naar Zonhoven uitgeweken Hollanders heeft zijn job bij SEG altijd weten te combineren met een fulltime job als leraar aan de wielerschool Russelberg. “En dat gaat zo blijven”, benadrukt hij. “De invulling van mijn taak bij Alphecin-Fenix zal zo goed als hetzelfde zijn als bij SEG. En vermits de combinatie toen kon, moet dat nu nog lukken. Het is trouwens door het samenvloeien van school en wielrennen dat ik bij Alphecin-Fenix terecht bij gekomen. Voor het tot stand komen van deze transfer geef ik heel veel credits aan mijn oud-leerling Thomas Sneyers, PR-verantwoordelijke bij Alphecin (en toekomstige schoonzoon van Christoph Roodhooft nvdr.).”
Dries Hollanders, die tot 2017 actief renners was en een mooi palmares bij elkaar fietste bij gerenommeerde ploegen zoals onder meer An Post en het Nederlandse Metec, kijkt uit naar zijn nieuwe opdracht. “Naast Timo Kielich en Ryan Cortjens ben ik de derde Limburger in het team”, gekt hij. “We gaan daar proberen onze stempel te drukken. We hebben een goed team. Ik heb er alle vertrouwen in. Of ik ook hier en daar zal ingeschakeld worden als ploegleider bij de profs? Daarover is nog niet gesproken. Net zomin als over de taakverdeling tussen Kris Wouters en mezelf.”

Share