Jasper Philipsen

Philipsen op stage bij BMC

Volgend seizoen wordt wonderboy Jasper Philipsen uit Ham belofte. Het was te verwachten dat de voornaamste belofteploegen staan aan te schuiven om dit supertalent in hun rangen te sluiten. Voorlopig ziet het er naar uit dat Jasper voor het opleidingsteam van BMC zal kiezen.
“Onlangs zocht ploegleider Klaas Lodewijck contact met mij en we kwamen tot een constructief gesprek. Maar mijn overstap naar daar is zeker nog niet definitief”, benadrukt Jasper. “Er is nog niets getekend en bovendien liggen nog andere pistes open.”
Eén van die pistes is die van Lotto-Soudal U23 die eerder al een overeenkomst bereikte met Gerben Thijssen. “Uiteraard willen we Philipsen graag in de ploeg. Maar het is niet omdat je iemand wilt, dat je die ook krijgt”, aldus Lottoploegleider Kurt Van de Wouwer. “Vorig jaar zijn we er wel in geslaagd om de beste juniores naar ons toe te halen. We proberen dat nu weer en Jasper hoort daar uiteraard bij. Begrijpelijk dat hij nog andere mogelijkheden heeft. Toch hoop ik nog altijd dat hij voor ons zal kiezen. We zullen hem met open armen ontvangen.”
Omdat Philipsen zopas in La Gleize op stage was met de beloftenploeg van BMC ziet het er toch naar uit dat hij daarvoor zal kiezen.
“Toen ze me uitnodigden om mee op stage te gaan ben ik daar graag op ingegaan. Vooral omdat dit me ook tot niets verplichtte. Het was zeer tof en ook zeer leerrijk. Voorlopige heb ik echter niets meer van hen gehoord. De leiding zit momenteel in Noorwegen. Er is afgesproken dat we weer contact nemen van zodra ze terug zijn.”
Het streelt Jaspers ego dat hij zo gegeerd is. “Het is voor mij belangrijk dat ik volgend jaar in een goede ploeg terecht kan. Ik besef dat de stap van junior naar beloften enorm is en dat een goede begeleiding van heel groot belang is. Tegelijk maakt die aandacht het mij ook moeilijk. Ik zal moeten kiezen en knopen doorhakken is niet meteen mijn sterkste eigenschap. Zo heb ik ook nog niet beslist welke studies ik vanaf september zal volgen. Ga ik naar de universiteit of naar de hogeschool? Ik ben er nog niet uit en die keuze zal uiteraard ook voor een groot stuk mee mijn keuze voor de ploeg waarvoor ik zal rijden bepalen.”
Na een wat rustige periode worden het weer drukke tijden voor Philipsen. Eerdaags zijn er het EK en WK waarvoor hij zowel voor het tijdrijden als op de weg een vast waarde zal zijn. “De selecties zijn nog niet bekend maar ik ga er inderdaad vanuit dat ik er bij zal zijn. Omdat het allemaal niet meer zover af is, ben ik er qua voorbereiding toch al mee bezig. Alleen loopt het voorlopig niet zo lekker. Na die rustperiode kost het me meer moeite dan verwacht om weer echt op dreef te komen. Maandag won ik wel de testtijdrit in Borlo maar dat echte goede gevoel is er niet. Een verklaring daarvoor heb ik nog niet maar dat wordt uitgezocht. En tegen dat de belangrijke opdrachten eraan komen, hoop ik weer top te zijn.”

Share