Jens Schuermans

Schuermans naar een Frans team

Tijdens de zomervakantie raakte bekend dat het mountainbiketeam Versluys er zou mee ophouden. Omdat Jens Schuermans daarvan deel uit maakte, moest hij op zoek naar een nieuwe ploeg.
Zopas heeft de 23- jarige Limburgse olympiër, die 18de werd in Rio, zijn handtekening geplaatst onder een contract bij het Franse team Scott-Creuse Oygène.
Blijkbaar verliep de zoektocht niet zonder moeite vermits hij nu pas een nieuwe ploeg heeft gevonden. “Toch niet”, repliceert Jens. “De contacten met Scott waren er al een hele tijd. Maar ik wilde niet overhaast te werk gaan. Vooreerst wilde ik me voluit concentreren op de Spelen. Pas daarna ben ik op zoek gegaan naar mogelijk in mij geïnteresseede team. Ik kwam al vlug bij Scott terecht al waren er ook nog gesprekken met andere ploegen. Maar omdat ik altijd al een gecharmeerd was door de aanpak van Scott-Creuse Oxygène was het voor mij niet zo moeilijk om te kiezen. Indien zij aan mij geïnteresseerd waren, wilde ik graag voor hun ploeg rijden.”
Voor de Maaslander met een topsportstatuut bij defensie, is dit een nieuwe stap en ook een nieuwe uitdaging in zijn carrière. Ik zal allicht nog meer dan vroeger in het buitenland koersen. Normaal zal ik aan alle wereldbekermanches deelnemen en de volledige Coup de France. Het is trouwens de bedoeling dat ik tijdens het seizoen periodes in Frankrijk in een appartement van de ploeg zal verblijven. Ook aan de taal wordt het wat wennen. Maar ik ben daar zeker niet bang voor.
Wennen aan de nieuwe fiets zal geen probleem zijn want ook bij Versluys reed hij al op een Scott. “Dat is zo”, lacht Jens.

Share