Jesseren

Datum: 
2 jul 2017
Categorie: 
jun
Dln: 
23
Toptien: 
  1. Deniss Trofimovs
  2. Seppe Broeckx
  3. Sven Nijhuis
  4. Bas Thonnon
  5. Stan Van Tricht
  6. Bjorn Vandebeek
  7. Rob Goossens
  8. Bjarne Eussen
  9. Thibau Nijs
  10. Ruben Candries
verslag: 

Bijna had Seppe Broeckx uit Lommel zijn eerste zege behaald. Hij maakte in Jesseren deel uit van een kopgroep van drie maar in de spurt bleek de Lithouwer Trofimovs hem te snel af.
Wegens deelnemers aan de start voor deze zware wedstrijden. Het peloton van 23 juniores werd dan ook snel uit elkaar gereten met aan de leiding het viertal Thonnon, Nijhuis, Broeckx en Trofimovs.  Van Tricht, Goossens en Vandebeek (zaterdag nog 5de in de Condroz en daarna pas laat bed na een huwelijksfeest en dus zonder veel ambitie aan de start gekomen) probeerden wat terug te doen toen eigenlijk het kalf al verdronken was. Uiteindelijk werden ze door de leiders op bijna 4 minuten gefietst. Vooraan moest Thonnon afhaken waardoor Seppe Broeckx nog overbleed met de Lithouwer en de Nederlander. Toevallig ook allebei rijdend voor dezelfde ploeg. Al trokken ze toch niet echt aan hetzelfde zeel. Dat bleek na de aankomst aan de alles behalve vriendelijke woorden van Nijhuis aan het adres van zijn ploegmaat. “Ik had de laatste drie ronden krampen tot in mijn tenen”, aldus de Lithouwer. “Even dacht ik dat ik mijn twee vluchtmakker moest laten gaan, maar ik beet door.”
“Zo erg zal het niet geweest zijn”, repliceerde Nijhuis. “Als niet-spurter probeerde ik in de laatste ronde op een helling aan te vallen, maar Trofimovs kwam me halen.”
In de spurt wist hij uiteindelijk ook nog vlot Sepp Broeckx, die na de laatste bocht een klein gaatje sloeg, te remonteren om zo nog vlot te winnen.