Jordi Meeus

Geweldige beloftenstart

De Limburgse revelatie van de eerste weken van dit seizoen is zonder twijfel Jordi Meeus. Vorig jaar nog junior maar nu in zijn eerste koersen als belofte al goed voor een derde plaats in Brustem en een vooral een vijfde plaats in de toch wel sterk bezette en zware Brussel-Zepperen.
Meeus maakte vorig jaar deel uit van een bijzonder sterke Limburgse junioreslichting met ondermeer ook Jasper Philipsen, Gerben Thijssen en Jens Reynders. Stuk voor stuk renners waar men in de toekomst wat van verwacht. Meeus heeft zijn start alvast niet gemist. “Uiteraard kreeg ook ik van sommige beloften wilde verhalen te horen over hoe zwaar die overstap van junior naar belofte wel is. Maar mijn trainer Dries Hollanders en ook andere mensen die het kunnen weten, stelden me gerust. Wie in topwedstrijd bij de juniores goed presteert, moet ook bij de beloften mee kunnen, stelden ze. Dries Hollanders drukte me op het hart dat ik in Brustem zeker top twintig moest kunnen rijden. Ik werd derde. Na die prestatie kreeg ik heel wat felicitaties, maar ik wist wel dat Brussel-Zepperen pas mijn echte vuurdoop zou worden.
Ook dat werd een voltreffer. Meeus maakte deel uit van de eerste waaier van 21 renners, kon zich nadien handhaven bij de zes achtervolgers op de vier leiders, waarvan hij trouwens ook nog de spurt voor de vijfde plaats won. Na een vooral door de weersomstandigheden bijzonder slopende Brussel-Zepperen was hij op het einde dus nog niet kapot. “Al verkrampte de benen toch wel in de sprint”, lacht hij. “Dat is zeker niet abnormaal. Dit was pas mijn eerste wedstrijd van meer dan 150km en dan nog met die weersomstandigheden. Al kan ik daar wel behoorlijk goed tegen.”
Of hij die sterke start van het seizoen had verwacht? “Uiteraard niet. Ik was er wel goed op voorbereid. De afgelopen winter was de eerste sinds een paar jaar dat ik niets aan de hand had. Geen perikelen met de knieën zoals twee jaar geleden toen ik na een val tijdens een LO-les op school een operatie moest ondergaan. Ook geen herstellende polsbreuk zoals vorig jaar. Dit keer kon ik mijn planning gewoon afwerken. Ik ben samen met de jongens van Pauwels-Vastgoed op stage geweest in Spanje. Normaal train ik zo’n 15 uur per week. Daar deden we ongeveer het dubbel. Dus de kilometers had ik zeker in de benen.”
Aanvankelijk werd Meeus trouwens aangekondigd bij het continentale team van Vastgoed. “Ik had inderdaad een overeenkomst ondertekend bij Vastgoed”, legt Jordi uit. “Maar toen kwam er die reglementswijziging waardoor continentale renners niet meer in 1.12B wedstrijden mogen starten. Enkel in 1.12A koersen, maar zo zijn er heel weinig. Daardoor zou ik als neobelofte de eerste maanden aan bijna geen wedstrijden kunnen deelnemen. Tenzij koersen met profs. Doch daar acht ik me zeker nog niet klaar voor. In samenspraak met ploegmanager Jef Robert, ploegleider Kevin Hulsmans en mijn trainer Dries Hollanders hebben we dan besloten om deel uit te maken van het nieuwe team van Balen dat naast dit van Vastgoed werd opgestart. Voor mij eigenlijk een zege want nu kan ik rustig opbouwen. Wellicht zal ik dan op 1 augustus via een stagecontract overstappen naar het continentale team van Vastgoed.”

Share