Juniores en nieuwelingen in Kerniel

Bij de juniores ging de overwinning naar Yarno Van Herck. Het was voor de dorpsgenoot van Wout Van Aert  zijn eerste overwinning, het clubkampioenschap begin dit seizoen in Heppen niet meegerekend. Overwinningen zeggen trouwens niet altijd alles. Van Herck behoort ook zonder veel te winnen tot het kruin van deze Belgische junioreslichting. Zo werd hij onder meer derde op het BK op de weg en tevens ook op het nationaal tijdritkampioenschap. Een sterke kerel die zich op het lastige parcours van Kerniel dan ook in zijn sas voelde. Hij raakte op de sterk hellende aankomststrook ter hoogte van café coureur vooruit met Mauro Cuylits (zopas nog rit- en eindwinnaar van de sterk bezette en hoog aangeschreven driedaagse van Kontich) en de Nederlander Daan Van den Eijnden. Van Herck haalde het. (foto: oefenkoers in Heppen) 
Een dag later finishte Van Herck in het nabijgelegen Zepperen als 2de. Daar moest hij de Canadees Manu Moore laten voorgaan.
Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Yorhan Janssens, die een week geleden in Budingen solo zijn eerste seizoenszege behaalde en dus in een prima conditie verkeert. Janssens versloeg in Kerniel in een spurt met twee de Nederlander Rens Schalk. Er verschenen voor deze nieuwelingenwedstrijd maar liefst 106 deelnemers aan de start. 

Share