Kerniel

Datum: 
23 jul 2017
Categorie: 
el/bel
Dln: 
100
Toptien: 
  1. Adam Lewis
  2. Niels Tooth
  3. Sam Van GAnsen
  4. Jordy Bouts
  5. Dries Leahen
  6. Dries Verstrepen
  7. Yann Pestiaux
  8. Jari Snyers
  9. Rutger Wouters
  10. Simon Daniëls
verslag: 

In de tweede wedstrijd van de euregiocompetitie voor eliten z/c en beloften heeft Rutger Wouters zijn leiderstrui die hij in Kortessem veroverde kunnen behouden. Daarvoor volstond een vijfde plaats. De dagzege ging naar de Brit Adam Lewis van het Truiense United Cycling team.
Het werd een bijzonder lastige wedstrijd. Vooreerst is het parcours al niet van poes. Bovendien werd de koers over 140km uitgesmeerd, waar voor de meeste renners niet alledaags is. En bovendien stond er op de lange helling richting aankomst die de renners 20 keer onder de wielen geschoven kregen een strakke kopwind. Ook werd er bijzonder hard gekoerst. Bijzonder bedrijvig was Glenn Loenders, die in quasi alle ontsnappingen een vinger in de pap had. Hij was trouwens ook de grondlegger van de beslissende ontsnapping die zich pas diep in de finale vormde toen een groep van een kleine 20 renners zich kon afzonderen. Daarbij ook de euregioleider Rutger Wouters en ook Timothy Stevens die wat graag had gewonnen maar in de slotfase met materiaalpech de leidersgroep moest laten rijden.
Op twee kilometer van het einde konden Adam Lewis, Niels Tooth en Sam Van Gansen een kleine voorsprong nemen. Zij spurtten voor de zege. Lewis haalde het. Rutger Wouters was tevreden dat hij na een bewogen wedstrijd zijn leiderstrui kon behouden. “Ik was ook heel goed vandaag”, vertelde hij na de aankomst. “Het is de jongste weken wat stil geweest rond mij. Maar dat had niets te maken met een mindere periode. Samen met mijn ouders en broer ben ik twee weken naar Andorra getrokken. Een beetje vakantie maar ik heb daar wel heel veel getraind. Ook heb ik heel erg op mijn voeding gelet. Ik sta momenteel heel scherp. En dat wou ik met het oog op deze wedstrijd. Hier verloor ik vorig jaar mijn leidersplaats. Dit wou ik nu voorkomen. Maar ik wil ook graag goed zijn in de Ronde van Vlaams-Brabant. Vorig jaar werd ik daar 15de. Nu wil ik graag beter doen.  Omwille van die ronde kan ik niet deelnemen aan het natourcriterium in Heerlen. De leider van het euregioklassement mag daar normaal starten. Dat is uiteraard jammer maar het is helaas niet anders.”