Kerniel (pk)

Datum: 
20 jul 2019
Categorie: 
nieuw
Dln: 
45
Toptien: 
  1. Tak Moreno
  2. Wertz Hugo
  3. Poelmans Bob
  4. Hannes Victor
  5. Vervenne Joanthan
  6. Geudens Robbe
  7. Kempinaire Theo
  8. Bijnens Joren
  9. Cinti Tiziano
  10. Lamot Ned
verslag: 

Omdat in een open wedstrijd voor de Limburgse titel werd gestreden, en zo'n titel voor nieuwelingen super belangrijk is, was het te verwachten dat het een wedstrijd in de wedstrijd zou worden.
En dat gebeurde ook. Toen vijf renners aan de haal gingen, was er slechts één Limburgers mee namelijk de eerstejaars Tiziano Cinti rijdend voor Sport en Moedig Genk. Die kopgroep pakte bijna twee en een halve minuut voorsprong. Deels omdat de Limburgse tweedejaars in het peloton mekaar het wit uit de ogen keken. Vooral favoriet Bob Poelmans werd geviseerd. De uittrededen kampioen wilde wel, maar kreeg geen bewegingsvrijheid. Gelukkig is hij een straffe kerel en speelde het zware parcours in zijn kaart. Toen iedereen een beetje pijn in de benen begon te krijgen, moesten ze hem uiteindelijk toch laten gaan. In zijn eentje dichtte de klasbak 2'20" op de kopgroep. Een quasi ongezien sterk nummer waartoe alleen de allerbesten in staat zijn. 
Vooraan leek Cinti zeker van de Limburgse titel bij de eerstejaars. Maar toen de knaap uit Opoeteren die uit een wielerfamilie komt, vooraan gelost werd, bleek dat toch nog niet helemaal zeker. Gelukkig voor hem lag de rest van het deelnemersveld toen al ver achterop. Enkel Bob Poelmans kon net voor het ingaan van de laatste ronde nog vooraan aansluiten bij Moreno Tak (Nederlander), Hugo Wertz (Waal) en Victor Hannes (Antwerpenaar). De slotronde moest Bob nog helemaal voor zijn rekening nemen omdat Jonathan Vervenne slechts op een half minuutje volgde en een concurrent was voor de titel. Vervenne kwan niet meer aansluiten en dus was een tweede provinciale titel binnen. Begrijpelijk dat Poelmans niet meer meedeed voor de dagzege. De benen waren daar (begrijpelijk) allicht ook niet meer sterk genoeg voor. Al weet je met Poelmans natuurlijk nooit. De zege ging naar de Nederlander Moreno Tak. Poelmans finishte als 3de.  
Tiziano Cinti werd 9de en was daarmee de beste Limburgse eerstejaars nieuweling wat hem ook een titel oplevert.