Kersverse prof Kielich speelt Playstation

Zopas maakte het veldritteam Iko-Crelan bekend dat de 22-jarige Timo Kielich uit Alken bij hen een profcontract heeft getekend. Daarmee wordt de gewezen nationale beloftenkampioen, die vorig jaar brons behaalde op het WK, naast Quinten Hermans en Laura Verdonschot de derde Limburgse profveldrijder.
“Eigenlijk ben ik al profs sinds 1 september”, verrast Kielich. “Maar om ik weet niet welke reden heeft de ploeg het pas nu bekend gemaakt. Misschien wilde ze wachten tot ik de competitie zou hervatten? En ikzelf wilde de eer aan hen laten.”
De competitie hervatten is echter nog niet voor morgen. Momenteel moet de kersverse prof zich bezighouden met PlayStation spelen en film kijken. “En ook nog elke dag naar de kiné gaan om mijn lichamelijk conditie wat te onderhouden”, lacht hij. “Maar voor de rest is het vooral de uren aftellen. Van trainen is er momenteel nog geen sprake. Het is nu al vier weken dat ik geen fiets meer heb aangeraakt. Als alles goed verloopt, mag ik wellicht op 3 november terug de fiets op. Al is ook dat niet zeker. Aanstaande donderdag ga ik onder de MRI en naar een andere specialist voor een second opinion. We zien dan wel wat er uit de bus komt. Maar eer ik opnieuw competitieklaar ben, zal nog een hele tijd duren.”
Wat is er eigenlijk mis met die knie? “Tijdens een op het eerste zicht onschuldige val op training kwam ik vol op mijn knie terecht. Pas enkele dagen later kreeg ik er last van. Het blijkt een kwetsuur te zijn die enkel pijn doet tijdens het fietsen. Ik kan dus alles pijnvrij doen, uitgezonderd fietsen. Dus eigenlijk zou ik ook kunnen lopen of andere sporten doen. Maar dat mag ik niet omdat dit de genezing zou vertragen.”
Het ziet er dus naar uit dat het veldritseizoen goed half zal zijn eer hij het veld kan induiken. En dat nu hij eindelijk een profcontract op zak heeft. Raar dat het voor een gewezen nationale beloftenkampioen en bronzen medaillewinnaar op het WK zo lang heeft geduurd. “Zelf had ik het ook iets eerder verwacht. Misschien heeft corona voor wat vertraging gezorgd waardoor de zoektocht naar sponsoring wat moeizamer verliep? Ik weet het eerlijk niet echt en eigenlijk vind ik het ook niet belangrijk. Ik ben super blij dat ik dit contract op zak heb. Hopelijk kan ik mijn ploegleiding daar deze winter nog met klinkende resultaten voor bedanken.”
Met uitzondering dat er nu elke maand loon op zijn rekening wordt gestort, zal er voor Timo op sportief vlak niet zoveel veranderen. Ook de voorgaande seizoenen reed hij als belofte al in het veld voor Iko-Crelan en op de weg voor het developmentteam van Alphecin-Fenix. “Ook vorig jaar reed ik inderdaad tijdens mijn laatste jaar als belofte omwille van corona alleen maar wedstrijden tussen de profs. En omdat IKO geen wegteam heeft, word ik net als vorig jaar ingedeeld bij het Alphecin-development. Maar aangezien mixen van renners tussen het pro continentale team en het devolopmentteam mogelijk is, bestaat de kans op een mooi wegprogramma.”

Share