Lommel

Datum: 
8 okt 2016
Categorie: 
el/bel
Dln: 
49
Toptien: 
  1. Timothy Stevens
  2. David Boucher
  3. Sander Elen
  4. Mathias VAn Gompel
  5. Kurt Geysen
  6. Rutger Wouters
  7. Nick De Weerdt
  8. Alexander Geuens
  9. Milan Menten
  10. Alexander Cools
verslag: 

Wat een slotmaand voor Timothy Stevens. Nadat hij iedereen verbaasde door in Berlare met glans de memorial Fred De Bruyne te winnen bleef hij ook de weken nadien in profwedstrijden op hoog niveau presteren met vorige week nog een tweede plaats in Zele en vrijdag een derde plaats in Zwevezele Koerse.

Een dag later sloot hij in Lommel-Kolonie zijn schitterend seizoen af met een overwinning in Lommel-Kolonie.

Al zijn achtste van het seizoen, maar qua uitstraling misschien wel de minste. Maar dat zal Timothy een zorg wezen. Hij was aan dit seizoen begonnen met de ambitie toch nog de stap naar de profcategorie te kunnen zetten. "Ik heb daarvoor vorige winter ontzettend hard gewerkt. Mijn nieuwe ploegmaat David Boucher heeft me daar schitterend bij geholpen. Hij wist als geen ander hoe je een seizoen moet voorbereiden. Ook de laatste maanden ben ik nog keihard blijven werken. Velen verklaarden met zot dat ik nog zo diep ging op training. Maar ik wilde kost wat kost ook de laatste maanden nog goed zijn en dat is me ook gelukt. Weinigen kunnen de laatste maanden dezelfde uitslagen voorleggen dan ik. Maar of dit me wat gaat opleveren? Ik hoop het maar kan je daar voorlopig nog geen antwoord op geven omdat ik het zelf niet weet."

Ook al betrof het in Lommel maar een kermiskoerske, wat hij daar liet zien getuigt toch weer van grote klasse. Samen met David Boucher, Sander Elen en de Nederlander Pieter van Oirschot ging hij al heel vroeg in de aanval. En de vier gingen ontzettend hard. Zo hard dat het voor Van Oirschot te zwaar werd. De Nederlander moest afhaken waardoor Elen nog als enige in het spoor kon blijven van de twee Vastgoedrenners. Maar de Peltenaar, die nochtans ook een aardig stukje met de fiets kan rijden, moest de twee ploegmaats in de voorlaatste ronde laten rijden. Boucher en Stevens spurtten niet voor de overwinning. In de slotkilometer nam Stevens afstand van zijn ploeg- en trainingsmaat en behaalde zo zijn achtste zege van het seizoen. Na een derde plaats twee jaar geleden (na Craeghs en Geysen) en een tweede plaats vorig jaar (andermaal na de ondertussen gestopte Craeghs) nu dan toch een overwinning in Lommel-kolonie voor de Limburgse elitenkampioen die ondanks zijn leeftijd toch wel een plaats in het profpeloton verdient. "Dat vind ik zelf ook", knikt Timothy. "Ik wil bijzonder graag een niveau hoger, maar ik moet daarvoor de kans krijgen."