Ludo Lipkens was een groot renner

Zopas moesten we het overlijden van wielersecretaris Gilbert Magchiels uit Neeroeteren melden. Nu moeten we dat doen voor Ludo Lipkens eveneens uit Neeroeteren.Ludo kreeg half maart af te rekenen met een hartfalen. Hij werd gereanimeerd, belandde in een coma maar heeft het uiteindelijk jammer genoeg niet gehaald. Ludo mocht slechts 67 jaar worden.
Wie het wielrennen in de jaren '70 en '80 heeft gevolgd zal het zeker niet ontkennen. Ludo was een klasbak die van de ene overwinning naar de andere fietste. In '73 won hij als junior maar liefst 43 wedstrijden waaronder het Limburgs kampioenschap (dat toen nog een groot aanzien had) in Uikhoven. Voordien won hij bij de nieuwelingen in één jaar 22 keer. In totaal behaalde hij tijdens zijn wielercarrière meer dan 100 overwinningen. Hij maakte deel uit van een sterke Limburgse lichting met tal van jongens waarvan er heel wat prof werden zoals Maurice Petry, Loenders Noël, Schurgers Ludo, Wellens Johan, Frijns Ludo, Benny Schepmans, Luyten Louis, Curvers Corry, Theunis Ludo, Martens René, Busselen Rudi...
Ondanks zijn groot talent werd hij nooit prof. Tenzij heel even. Twee dagen voor het BK in Opoeteren kreeg hij een 'vals' voorstel om prof te worden. Om volk te lokken zo bleek achteraf want na het kampioenschap bleek de sponsor failliet.

Share