Meeus-Mannaerts

Kampioenenfeestje tussendoor?

Op 24 oktober zal nationaal elitenkampioen Jelle Mannaerts in het huwelijksbootje treden met Jessie Meeus, de zus van Jordi Meeus die zopas een profcontract tekende bij Bora-Hansgrohe. Vanaf dan zijn Jelle en Jordi officieel schoonbroers. De huwelijksplechtigheid vindt dus precies een week na het kampioenschap van België in Lokeren plaats waar zowel Jelle (eliten 2)  als Jordi (beloften) als favorieten aan de start zullen verschijnen. Twee kampioenen in dezelfde familie? “Dat zou prachtig zijn”, zeggen ze allebei in koor. “We beseffen dat de kans niet zo groot is, maar ze bestaat. En dromen mag. Soms komen dromen ook wel eens uit. Niet?”
Jelle wil wat graag bij de eliten 2 zijn titel van vorig jaar verlengen want veel heeft hij tijdens het nu bijna afgelopen seizoen die kampioenentrui niet kunnen showen.
Schoonbroer Jordi heeft ondanks dit moeilijke koersjaar een prachtseizoen achter de rug, beloond met een profcontract bij Bora-Hansgrohe. Hij heeft in dit kampioenschap eigenlijk niets meer te winnen want zijn contract is getekend. Toch wil hij graag in schoonheid afscheid nemen van de beloftencategorie. Als het kan met een driekleur. Niet om in te koersen maar om in te kaderen.

JORDI MEEUS (belofte): “Ik start om te winnen. Moest het niet lukken, ga ik daar uiteraard niet te lang van wakker liggen. Dit kampioenschap zal mijn toekomst niet meer bepalen. Mijn contract is getekend. Eentje waar ik heel blij mee ben en een beloning is voor mijn hard werken, maar ook voor mij geduld. Eigenlijk had ik vorig jaar al aanbiedingen, maar omdat ik nog een jaartje bij de beloften kon rijden, wilde ik nog wat afwachten en dit jaar vooral domineren om zo met wat extra adelbrieven nog hoger te kunnen mikken. Door corona waren er niet veel kansen, maar ik heb de gelegenheden die er waren met beide handen gegrepen. Het BK van straks in Lokeren is nog zo’n gelegenheid. Mocht ik winnen, zal ik die trui nooit kunnen showen vermits ik prof word. En toch zou ik er graag eentje hebben om zo op gelijke voet te staan met schoonbroer Jelle, tenzij die zaterdag een tweede titel behaald”, glimlacht Jordi. “Het wordt zeker niet gemakkelijk. Ik zal moeten opboksen tegen grote blokken zoals Lotto, Soenens en EFC die allemaal met een pak renners aan de start zullen verschijnen. Ze gaan zeker proberen om een massaspurt te voorkomen want dan weten ze dat ik de grote favoriet ben. In de voorgaande koersen had ik altijd mijn SEG-ploegmaats die in de finale het boeltje bij elkaar konden houden en me in perfecte omstandigheden naar de meet loodsen. Nu kom ik enkel met Stan Van Tricht als ploegmaat aan de start. We zullen het onder ons tweetjes moeten doen. Maar ik heb er vertrouwen in. Het parcours zint me. Ik heb het niet verkend, maar de profielen die ik zag en wat ik er van hoorde, laten me verstaan dat het vooral vlak is met enkele korte kasseistroken. Dat moet me zeker liggen.”

 

JELLE MANNAERTS (eliten z/c): De uittredende kampioen werd afgelopen woensdag 29 en treedt volgende zaterdag in het huwelijksbootje met Jessie Meeus. “Een kampioenenfeestje mag er tussendoor ook nog even bij”, lacht hij. “Ik besef dat het moeilijk wordt om mezelf op te volgen. Maar het kan zeker. Ik zal mijn huid duur verkopen want mogen rondrijden in zo’n prachtige trui is gewoon fantastisch. Door corona heb ik dat te weinig kunnen doen. Al is trainen in die trui toch ook wel mooi hoor. Het wordt zaterdag zeker een andere wedstrijd dan vorig jaar. Toen was het in Habay-la-Neuve loodzwaar en werd het een wedstrijd van man tegen man waarin de sterkste automatisch naar voor kwam. Ik had toen een superdag en was ook heel goed voorbereid. Ik kwam toen immers net uit een rondeke in Frankrijk. Zo’n voorbereiding zat er nu niet in. Maar dat is voor iedereen hetzelfde. Ik heb het nu moeten doen met wat extra brommertrainingen om de snelheid in de benen te krijgen. Op een vlak parcours als dat van Lokeren zeker nodig. Ik voel er me in ieder geval klaar voor. En mocht het toch niet lukken om mijn titel te verlengen, dan is dat zeker niet het einde van de wereld. Het is me één keer gelukt en dat kan niet iedereen zeggen.”
Ongetwijfeld zal een week later zijn trouwkostuum hem op zijn minst even beeldig staan dan een kampioenentrui.

(foto: Dick Demey)

Share