Michael Bervoets

"Goede start is heel belangrijk"

Afgelopen zondag behaalde nieuweling Michael Bervoets in Assenede zijn tweede veldritzege van het seizoen. Meteen na de start trok hij alle registers open, sloeg een klein kloofje, bouwde dat ronde na ronde verder uit om uiteindelijk met ruime voorsprong te winnen.
De knaap uit Heusden ging nationaal kampioen Ryan Cortjens vooraf. Blijkbaar heeft hij iets met nationale kampioenen want bij zijn eerste overwinning in Boormeerbeek, legde hij Thibaut Nys, toen weliswaar nog niet in de kampioenentrui, op de rooster. “Dat zal wel toeval zijn en ik ben daar ook niet mee bezig”, lacht Michael. “Het belangrijkste is die zege en uiteraard is die mooier als je sterke tegenstanders kan verslaan.”
En die waren er zondag in Assenede. “Zo is dat, maar het meest tevreden was ik toch wel met de manier waarop ik won. Tot voor kort was ik een heel slecht starter en moest ik altijd vanuit de achtergrond terugkeren. Sinds het BK gaat dat plots veel beter. Hoe dat komt? Geen idee. Met mijn ploegleider Johan Verstrepen heb ik daar weliswaar al een paar keer over gepraat en op training werk ik daar aan maar ik denk dat het vooral met vertrouwen in eigen kunnen te maken heeft. Misschien dat er dat voorheen iets minder was. Na een paar goeie starts is er dat vertrouwen er blijkbaar. Ook zondag was ik heel goed weg en trok ik meteen alle registers open. Het begon met een kloofje van een tiental meter dat ik ronde na ronde verder kon uitbouwen om uiteindelijk solo te winnen.”
Terwijl het veldritwereldje momenteel de focus op het WK van volgend weekend richt, blijven de nieuwelingen een beetje verweest achter. Voor hen geen WK. Hun grote confrontaties zijn voorbij. Tijd dus om al een eerste keer terug te blikken op het veldritseizoen. “Onze grootste wedstrijd is het BK”, aldus Michael Bervoets. “Vorig jaar werd ik daarin 3de. Nu in Oostende pas 4de. Net naast het podium en dan ben je uiteraard ontgoocheld. Vooral omdat ik door kettingproblemen achteruit werd geslagen. Anders had ik zeker op dat schavotje gestaan. Kampioen worden was wellicht niet mogelijk geweest want Ryan Cortjens was in Oostende wel echt heel sterk. In het lopen was hij veruit de betere en gelet op zijn prestaties dit jaar is hij ook een verdiende kampioen. Over mijn eigen seizoen ben ik ook wel best tevreden. Twee overwinningen is mooi. Mogelijk kan er nog eentje bij want ik snak zeker nog niet naar het einde. Er komen nog een paar mooie A-wedstrijden waarin ik me wil tonen. Nadien gaat de riem er voor een paar weken af om dan langzaam weer op te bouwen. Ja, ik zal ook op de weg gaan rijden. Voorlopig zonder vooropgestelde doelen want veldrijden blijft mijn hoofdbezigheid. Mijn eerste treden op de weg is gepland in mei. Dan zal ik aan de tweedaagse Basse-Meuse deelnemen.”

(foto: Glenn Hofkens)

Share