Milan Paulus

Milan Paulus geselecteerd voor Vredeskoers

Donderdag start de Giro U23 en de Vredeskoers. Eindelijk internationaal werk op de plank voor de beloften met profambities waarvan de meesten te lang op hun honger moesten blijven zitten. Truienaar Milan Paulus start met de nationale ploeg in de Vredeskoers.
De Vredeskoers is een wedstrijd van de nationscup wat betekent dat er enkel nationale ploegen aan de start staan. Coach Sven Vanthourenhout selecteerde hiervoor Robin Orins, het klimtalent William Lecerf, Toon Clynhens, nationaal junioreskampioen Dries De Poorter, Arthur De Jaeger en Truienaar Milan Paulus. Hetzelfde team nam afgelopen weekend ook deel aan een tweedaagse in Polen. “Twee totaal vlakke ritten en dus niet te vergelijken met wat we in de Vredeskoers zullen voorgeschoteld krijgen”, aldus Milan Paulus. “Maar als voorbereiding kon het wel tellen. Er stond een internationaal sterk deelnemersveld aan de start waardoor we twee dagen toch voluit zijn moeten gaan. De eerste rit eindigde op een massaspurt, de tweede dag werd het een waaierkoers. Helaas kwam ik er ten val en liep daarbij een kwetsuur aan de knie op. Op het eerste zicht leek het niet zo erg, maar achteraf bleek het toch een serieus gat te zijn dat eigenlijk had moeten genaaid worden. Dat is toen in Polen niet gebeurd, waardoor ik er nu toch nog wel wat last van heb. Hopelijk speelt het me niet te veel parten tijdens deze toch wel lastige vierdaagse.”
De Vredeskoers start vandaag met een proloog over 3,5km. De dagen nadien wacht de renners heel wat klimwerk met op de laatste dag de koninginnenrit over 170 km en met onder meer twee cols van telkens meer dan 10 km. “We hebben een stuk van die rit dinsdag verkend. Er zitten bijzonder steile stikken in. Echt iets voor de klimmers en lichtgewichten”, benadrukt Milan. “In het verleden heb ik bewezen dat ik toch ook wel een berg op kan. Maar door corona is dat misschien al iets te lang geleden waardoor het voor mij ook nog een beetje koffiedik kijken is. Als lid van het Nederlandse SEG-team (waarvan ook Dries De Poorter deel uit maakt nvdr.) heb ik in tegenstelling tot de andere renners in de selectie al redelijk wat competitie in de benen. Zo reed ik de GP Vermarc, Ruddervoorde, de Ronde van Limburg  en vorige weekend in Polen. De Belgische wedstrijden waren telkens tussen de profs. Dus het niveau was dan ook behoorlijk hoog. Hopelijk hoog genoeg om tussen dit internationaal beloftenniveau in deze Vredeskoers mijn mannetje te staan. Ik heb er alvast vertrouwen in.“
(foto: Joeri De Coninck)

Share