Opgrimbie

Datum: 
29 aug 2021
Categorie: 
el/bel
Dln: 
93
Toptien: 
  1. Wouters Rutger
  2. Van der Woude Casper
  3. Vanheel Elias
  4. Debaele Jorre
  5. Grootjans Jeno
  6. Snyers Jari
  7. Offermans Michiel
  8. De Vet Sander
  9. Janssens Pieter
  10. Pauwels Tijl
verslag: 

De jongste weken staat er geen maat op het meesterschap van Rutger Wouters. Dit weekend pakte hij andermaal uit met een dubbelslag. Twee keer won hij op een gelijkaardige manier namelijk door iedereen uit het wiel te rijden. Zaterdag liet hij in Kortrijk op 10km van de meet zes medevluchters in de steek. Zondag in Opgrimbie het ganse peloton. Daarmee staat zijn zegetotaal nu al op 11.
Sinds het Belgische kampioenschap van vorige zondag in Bertem heeft Wouters elke dag gekoerst. Zondag in Opgrimbie was voor hem koersdag acht. Daarvan heeft hij er 3 gewonnen, werd hij 2 keer 2de en kon hij drie keer wegens pech zijn kansen niet verdedigen.
“In afwachting dat woensdag de school terug begint, heb ik zoveel mogelijk gekoerst”, aldus Rutger die voltijds aardrijkskunde en geschiedenis geeft aan de 3de en 4de jaars van het St.-Franciscuscollege in Heusden. “Ik mag me gelukkig prijzen dat mijn collega’s maar zeker ook de mensen die de zware taak hebben om de lessenroosters in elkaar te puzzelen, koersminded zijn. Dankzij hen zorgen ze voor een uurrooster die me zoveel mogelijk kansen biedt om ook tijdens het schooljaar te kunnen koersen en trainen.”
​Reed Wouters zaterdag in Kortrijk in de slotfase weg uit een kopgroep dan moest hij in Opgrimbie op het einde bijna een voltallig peloton verschalken. Alhoewel voltallig… Halfwedstrijd was al 2/3 van het 93 koppen tellende deelnemersveld richting kleedkamers verdwenen. Werd er dan zo hard gekoerst? “Aanvankelijk niet echt”, aldus de winnaar. “Toen het begon te regenen werd het vrij glad en werd er ook sneller gereden. Ik vermoed dat toen de deur achteraan serieus open stond.”
Van de meer dan 30 renners die in koers bleven, kon niemand het verschil maken. “Het parcours leende zich daar niet echt toe. Er waren wel veel bochten, maar allemaal vrij goed te nemen. Ik heb het heel vaak tevergeefs geprobeerd. Het leek op een groepsspurt uit te draaien. En als iedereen zich daarop begin te focussen moet je opletten want dan rijdt er vaak wel eens iemand weg omdat sommigen de spaarmodus opzetten.”
Op iets minder dan 10km van het einde raakte Wouters himself weg met Jorre Debaele (de Limburg beloftenkampioen) in zijn spoor. Die kon het moordende tempo van Wouters niet aan, moest afhaken en werd net op de meet nog voorbij gestormd door de Nederlander Van der Woude en Elias Vanheel.